Három hete szédül a párom, mi lehet a baj? (beszélgetés)
Átéltem, és sokkal súlyosabb formában mint te! Csak hogy tudjad .. de bocs, hogy nem írok erről többet.
Nem kell ezt túldramatizálni, tehát köszönöm szépen, old meg a problémádat, mivel látom, hogy más nem érdekel!
Nem vagyok pánik beteg, láttam rosszul létet, sőt sokkal súlyosabbat magamon. Azt tudom, hogy gyógyszernek milyen hatása van, és mi okozza.
Pánikbetegség egy pszichológiai eset, amit magyarázni tudnak, de nehezen lehet megérteni, de magyarázni tudnak.
Pánik betegségben a szóban is benne van a lényege: valamitől retteg! Ez lenne kérdésem: mitől? Ezt nem gyógyszeresen kell kezelni, hanem magát a forrását, na erről beszéltem.
Pánikbetegség, az egy idegállapot. Xanax pedig nyugtató. Idegállapottól lehet magas vérnyomás, ami szédülést okoz, azonban nem a nyugtató a megoldás, hanem kiváltó ok.
Tehát a kérdés az, hogy pánik betegséget mi okozta? Ha ezt meg lehet szüntetni, akkor megoldódik minden.
Sziasztok!Rég voltam itt,a gépem volt a ludas.
Először is bocsánat,ha az utolsó hozzászólásomban túlzottan bunkó voltam.
Másodszor,a páromat koponyavizsgálatra és szemészetre küldték el(nekem legalábbis ezt mondta).Jó pár éve szemüveges.Pánikbeteg jó pár éve.Mostanában Xanaxot szed,mert akkor nem nagyon szédül.Ülve,nem szédül,csak állva.Jelenleg irodában dolgozik.
Múlthéten volt csontkovácsnál,"kicsit"átmozgatta.Még kétszer kell mennie.
Én már járni nem tudtam s még mindig nem volt sűrgös. Amikor meg másfél hónap múlva lett diagnózisom fizikoterápiára 2 hónappal későbbre adtak időpontot....
Szédülést szinte bármilyen betegség okozhat. Ha itt felsoroljuk az összeset, reggelre halálos betegnek fogja érezni magát.
Én elmennék és csináltatnék egy MRI vizsgálatot. S fontos megnyugtatni, mert a pánik annyi tűnetet generál, hogy lehetetlen diagnózist felállítani.
Persze, ráírhatta volna, de ki gondolná, hogy a kormány szerint nem sürgős?
Mert ugye tudjuk, hogy ez azon múlik, hogy hány vizsgálatot fizetnek.
Nekik pedig semmi nem SOS, hisz nem róluk van szó....
Mindenkié sürgős... :)
Még a bőrgyógyászati problémák is, hiszen ha két hónap múlva kerülne be, esetleg már nem aktuális.
Kardiológiára akkor írnak sürgőst, ha a szubjektív panaszt objektív vizsgálat is megerősíti, pl. ekg, fizikális vizsgálat, laboratóriumi eredmény, röntgenlelet.
Senkinek sem haraptam át a torkát, valamit nagyon félreértesz.
Azt sem vitattam, hogy sokat kell várni szakrendelésekre, ha értően visszaolvasol, láthatod.
Mindössze arra kérdeztem rá, hogy milyen szakrendelésre küldte a háziorvos.
Egyébként pedig ha a háziorvos ráírja a beutalóra, hogy sürgős, akkor még aznap, amikor megjelensz a szakrendelésen, kötelesek fogadni és megvizsgálni. Ezt azért a háziorvosok is tudják.
Nagyon sajnálatos, hogy a nagymamádnak olyan nemtörődöm orvosa volt, aki nem sürgősséggel küldte vizsgálatra.
Bárhová.
A férjemnek szív panaszai voltak és a kardiológiára 2,5 hónap múlva volt csak időpontja!
Igaz, nem vártuk ki, mert úgy gondoltam, hogy ez SOS, így odamentünk és megmondtuk a dokinak, hogy szerintünk ezzel nem lehet várni annyit.