Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Májas makarónikocka recept

Májas makarónikocka recept

Elkészítési idő 70 perc

A Májas makarónikocka hozzávalói:
25 dkg makaróni, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 kis doboz marhamájkrém, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors; a tepsi kikenéséhez 2 evõkanál zsemlemorzsa.


A Májas makarónikocka elkészítési módja:
A makarónit a szokásos módon, sós vízben megfõzöm. Leöblítve melegen tartom. Közben a füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom. 1 evõkanál szalonnazsírral kikenek egy közepes nagyságú tepsit, és a zsemlemorzsát beleszórom. A megmaradt szalonnazsíron üvegesre pirítom a megtisztított vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva belekeverem a zúzott fokhagymát, a majoránnát és a törött borsot. Ha már nem nagyon forró, turmixgép poharába öntöm. Ezután hozzáteszem a villával szétnyomott májkrémet, a tejfölt és a tojásokat. Az egészet habosra keverem. A fõtt tésztát beleterítem a kikent tepsibe, és úgy locsolom rá a tojásos-tejfölös-májas öntetet, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Az ételt elõmelegített, forró sütõbe tolom, és addig sütöm, amíg a teteje színesedni nem kezd. Kockákra vágva, lapátkanállal alányúlva tálra teszem, és salátával tálalom.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 15:55
A májas makarónikocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook