Hány éves korban kezdtél fogamzásgátló tablettát szedni? (beszélgetés)
Nekem valami nem tiszta....méhfal????az egy kicsit odébb van,nem volna szabad megsérülnie....pláne hogy "ömlött belőled a vér" Én szerintem ez nem normális... Ha rendkívüli vérzés van annak általában oka van,méhszájseb,polip,gyulladás...én megkérdeznék másik dokit is...tuti!!!
Bár ne legyen igazam......... értesíts ha van eredményed...
17 éves koromtól...
A mai napig sincs vele semmi bajom.
(Belara-t szedek)
Igaz, olyan előfordul néha, hogy késik pár napot, vagy csak alig van meg, de ezen kívül semmi gondom sincs vele!:))
Viszont képzeljétek el, h. kb. 2 héttel ezelött az egyik szeretkezésünk után a párommal, elkezdett dőlni belőlem a vér, de valami iszonyatosan, én már szinte ájuldoztam, a sok vér láttán, (ez hétvégén volt) hétfőn el is mentem dokihoz, és azt mondta, h. ez teljesen "normális" , ilyen sok nőnél van, a méhfalamnál a laphámselytek megsérültek sex közben, és ezért ömlött belőlem a vér.
A doki nem írt fel semmit, azt mondta, h. ezt nem lehet semmivel elmulasztani.
Szerintetek ez "normális", ne menjek el másik dokihoz?
16 éves koromtól szedtem a Meliane-t.Ez akkor 5000.- volt 3hónapra.Szedtem pont 2 és fél évig akkor 3hónapig nem jött meg.Már mindenre gondoltam h mi bajom lehet.
Elmentem orvoshoz,tesztet csinált,ultrahang-tuti biztos volt benne h terhes vagyok.De nem,csak a szervezetem megelégelte a gyógyszert.
Felírta a Triregolt és azt is utána még 2 és fél évig szedtem az csak 2000.-volt 3havi,majd abbahagytam mikor döntöttünk h jöhet a baba.És a szedés után 2hónappal meg is fogant a lányom aki egészséges mint a makk.
Nekem semmi problémám nem volt velük.És szerintem az sem igaz h ha abbahagyod akkor hónapokat kell várni a gyerekkel.És ezt az orvosom is mondta.
És nekem szülés után az első mensi mikor megjött a rákövetkező pontosan 28napra jött,és az azt követő,és most a legutóbbi is.És a gyógyszer mellett is mindig pontos volt,és semmi mellékhatás nem volt.
Egyébként mindenkinek más válik be.És nem mindenkinek hat jól a szervezetére.Szóval szerintem 50-50% a negatívum és a pozitívum is.
18. születésnapom előtt pár hónappal kezdtem el, de olyan rosszul voltam tőle, hogy a doki kiírt egy hónap szünetet, ami alatt teherbe estem, amit nem vettem észre. Új tablettát kaptam, amit szünet nélkül szedtem két levél erejéig (vizsgák miatt), aztán mikor megjött, elvetéltem vele a babát (ami így utólag nem is nagy baj, de akkor nagyon fájt lelkileg).
A többi tablettát sem szedtem huzamosabb ideig, mert előbb-utóbb problémákat okozott: vérnyomásom felment, mellem állandóan feszült, két-három kilót képtelen voltam leadni.
Kisebb-nagyobb szünetekkel nem egészen 8 évig szedtem, aztán babát szerettem volna.
Két évig nem jött össze, mikoris kiderült, hogy megszűnt a peteérésem... Mivel a fogamzásgátló épp ezen az elven működik, nem is lehetett kérdéses, hogy a tabletta tehető meg felelősként.
Azóta sem szedtem, mi gumi óvszert használunk. S bár nem kényelmes, valahogy nem kívánok többet tablettát szedni. Mindenkinek saját döntése, hogy szed-e vagy sem. Én így döntöttem.
22 éves vagyok, 2 éve szedem a Lindynette 20-at.
Első hónapban voltak mellékhatások: fejfájás, hányinger.
A második levél bevétele utána viszont minden kellemetlenség elmúlt.
Viszont most augusztusban kitaláltam, hogy tartok egy kis szünetet.
Utoljára Szeptemberben volt mensim, terhes pedig nem igazán lehetek, szóval rendesen odavág(ott) a hormonjaimnak...
Olvasgasd vissza a hozzászólásokat......
Én elgondolkodtam rajta egy kicsit.
Van akinek szedésközben okozott gondot,volt akinek utána(nekem is)
16 évesen kezdtem el, most 21 vagyok és még mindig szedem. Semmi bajom nincs tőle, de egy kicsit tartok attól, hogy a későbbiekben gondom adódhat ebből. (pl. gyerekvállalásnál)
Sokmindenkitől kérdeztem, hogy lehet ebből gond, de mindenki azt mondta, hogy "Áááá, dehogy". De ahogy olvasom itt a fórumot elkeseredtem egy kicsit...
Húha.......ez gáz ha ennyien mondjuk hogy soha többet!!!!!!
Kényelmes az tuti.....de....
Más vélemény esetleg????
En most kezdtem, mielott Ciprusra jottem, 31 evesen, elotte nem szedtem soha. Szedtem kb 2 honapot, de soha tobbet... Pedig az egyik legjobb, legujabb gyogyszert kaptam...
Megis mellekhataskent teljesen eltunt a ciklusom, tejet kezdett termelni a cicim, igaz, hogy csak cseppeket, de akkor is!!! Teljesen felbboritotta a hormonegyensulyom...
Soha tobbet!
jól van na...lebuktam...a súly a fini kajáktól jött...
Én nem szedem régóta,különösebben nem volt vele bajom, csak apának...:-)egy fajtát ettem,ráuntam és abbahagytam....semmi különösebb eü.oka nem volt..
További ajánlott fórumok:
- Tudtok mondani olyan fogamzásgátló tablettát ami nem 8 ezer forintba kerül és nem hizok tőle?
- Ki milyen fogamzásgátló tablettát szed, ami jó is?
- Lindynette fogamzásgátló tablettát elkezdjem-e szedni, vagy ne? Meghízok-e vagy ez már a múlté, a hízás a tablettától?
- Elfelejtettem bevenni 4 napi fogamzásgátló tablettát...
- Ha kihagyok egy nap fogamzásgátló tablettát az baj?
- Lett valakinek valami betegsége fogamzásgátló tablettától?