Hagyod magad, hogy kihasználjon a munkáltatód? (beszélgetés)
Hol dolgozol, hogy ezt tehetik?
Nálunk nincs gond az evésből és egyéb elfoglaltságokból. Én a munkaidő végén felállok és hazamegyek, csak akkor maradok, ha megkérnek és fizetik.
Persze, ezt nem mindenhol lehet megtenni. Nálunk szerencsére igen. 8 éve dolgozok itt és a cég vezetője 16 éve ismer. Tudja, hogy rám számíthat, jól dolgozok, így nem gond neki, ha időben hazamegyek, hiszen tudja, hogy ha kell, akkor maradok.
Berendeltek de. 9-re es este 8 korul mar nem birtam reggeli nelkul.
Azota sem birok ranezni es megenni a termekeiket.
Ne is mond! Pesten könnyebb:DDDD
Dehogy könnyebb!
Engem az egyik bank úgy akart informatikusként alkalmazni, hogy bejelentett volna 110 ezerre és zsebbe kaptam volna 250 ezret.
Meg voltak sértődve, hogy nem vállaltam el...
Szeretném megkérdezni, hogy amíg te felmondasz, ki tart el? Mert ha én felmondanék azonnal, akkor éhen halnék. És szerintem elég sokan így vagyunk ezzel.
Amikor 10 évvel ezelőtt munkát kerestem kb. 80 helyre küldtem el az önéletrajzom, és 3 helyre hívtak be interjúra. Igaz, hogy az egyik kamu szöveggel és fizetési ígérettel akart felvenni. Amikor kértem, a jogszabályt, amire hivatkozik, mutassa meg nekem, éppen nem találta, amikor pedig mondtam, hogy nem gond, küldje át e-mailen, soha többet nem tárgyalt velem, fel sem vette a telefonomat. Szerencsére a 3-ból végül az egyik állásra felvettek (és mindez Budapesten, ahol állítólag még jobban lehet munkát találni, mint vidéken).
Hogy röpködnek itt a magy szavak! Nem olyan egyszerű munkahelyről munkahelyre ugrálni ám!
Akinek családja van, vagy aki egyedül él, el kell tartania magát és az a közmunkaprogramból vagy a munkanélküli segélyből lehetetlen. És ezt tudják a munkaadók is. Igen, a munkavállalók is hibásak benne, hogy így viselkednek a munkaadók. De mit tehetnének? Még Budapesten sincsen olyan sok lehetőség. Nem beszélve a kisebb városkoról illetve falukról, ahol tényleg minimális az álláslehetőség. Az igaz, hogy van egy határ, amikor az ember nemet mond, de nem egyszerű akkor sem.
Nem baj, most lassan rájönnek odahaza is, hogy egyre kevesebb a szakember, és akik vannak, őket meg kell becsülni. Nagyon bízom benne, hogy így lesz.
Miért vállaltad el ilyen feltételekkel? Gondolom jól jött első hallásra az adómentes jövedelem, nem?
Ha nem jó az ilyen, akkor keress olyat, ahol bejelentenek annyi időre, amit dolgozol és annyi pénzzel, amennyit kapsz, bár ebből lemegy a járulék...
De, zsigerelhetik. Azt az ember nem lehet a végtelenségig zsigerelni, akinek nem kell másokért felelni és aki olyan szakmával bír, hogy bármikor talál magának valamit.
Aki mondjuk a munkanélküliséggel sújtott vidéken él, akinek nincs rendkívül kelendő szakmája, akinek meg kell oldania a gyerekei ellátását, az sajnos a végtelenségig zsigerelhető. A világban túlnépesedés van, sokkal több az ember, mint a munkahely és ugyanez levonható Magyarországra is.
Sajnos, de ez van. A saját korlátain belül mindenkinek érdemes átgondolni, tud-e váltani, de a munkaadók épp azért zsigerelhetik ki az embert, mert tudják, hogy ott a gyerek. Ami a többségnek azért van.
Budapesten sem jut mindenkinek, nem kígyóznának a sorok a munkaügyi hivatalok előtt, valamint nem virágozna a közmunka program.
Kit azért nem alkalmaznak, mert fiatal szülő, kit azért, mert elmúlt x éves, ki nem címlap ember 10 diplomával, 23 évesen és legalább 10 éves gyakorlattal.
Édesem, gyere ide hozzánk munkát keresni :D
1 dolgozóra 10 munkanélküli jut!!
a munkáltatók 3 havonta cserélik a gárdást, különösen a kisvállalkozásokban. a nagyoknál 35 év alattiakkal foglalkoznak csak (nagy teherbírás, tűrés miatt)
más meg nincs.
szóval nagy szavak, de tudás nincs mögötte..
nem mehet mindenki Butapesre...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a munkáltatók kerülik a 30-33 éves nőket?
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Miért gondolják a munkáltatók, hogy a 40 év felettiek nem alkalmasak az általuk hirdetett munkakör betöltésére?
- Miért nem vesznek fel a munkáltatók?
- Volt már olyan hogy hagytad magad tudatosan kihasználni?
- Hagyod hogy kihasználjanak a munkahelyen?