Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Hagymás túrós galuska recept

Hagymás túrós galuska recept

A Hagymás túrós galuska hozzávalói:
40 dkg liszt
40 dkg túró
4 db tojás
20 dkg füstöltcsászárszalonna
1 ek zsír
1 nagy fej vöröshagyma
3 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt


A Hagymás túrós galuska elkészítési módja:
A lisztet a túróval a tojással és kb 1 dl vízzel dolgozzuk össze .Bő forrásban lévő sós vízbe egy evőkanállal galuskákat szagassunk.Főzzük meg majd szűrjük le. A szalonnát vágjuk kis kockára és zsírjára süssük ki. Ha megsült egy szűrőkanállal szedjük ki a pörcöket és a visszamardt zsírban pirítsuk meg az aprókockára vágott vöröshagymát. Egy tűzállótálat kenjünk ki a hagyma alatt maradt zsiradékkal. A tálba rétegezve alúra tegyük a kifőtt galuskát rá a hagymát majd a pörcöket.Ezután a tejfölt. Újra a galuska következik,a hagyma ,pörc, tejföl. Ha elfogytak a hozzávalók akkor szórjuk meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb 15 percalatt süssük készre.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A hagymás túrós galuska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook