Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hagymás bableves fórum

Hagymás bableves (beszélgetős fórum)


1 2
56. trapiti (válaszként erre: 55. - C73db520ef)
2016. szept. 11. 08:40
Ha füstölt csülköt főzök vagy bab vagy lencseleves készül belőle :)
2016. szept. 10. 17:38

A husveti sonka levebol keszult leves a leges-leg-legfinomabb.

Amugy meg alljon meg benne a kanal!

A leves legyen egy picit suru, fustos, csipos, sos, fokhagymas.

54. dioevi (válaszként erre: 16. - Globus)
2016. szept. 10. 17:25
Végigolvasva a sok hozzászólást ,meg kell állapítani azt a már elcsépelt de IGAZ szólást ,hogy " ahány ház ,annyi szokás ! " .Olyan -számomra VAD - dolgokat olvastam,hogy még. De hát aki otthon úgy szokta meg ,annak az a legjobb !
53. c73db520ef (válaszként erre: 51. - Forrest2010)
2016. szept. 10. 14:07
Nem kellett nekik szalkasitani :D
52. 2104cc91e8 (válaszként erre: 45. - C73db520ef)
2016. szept. 10. 13:19

Azt gondoltam, csak eltévesztetted, azért vicceltem :)


Az biztos, hogy holmi párolt zöldségekkel nem

tudtak volna földet művelni, oda komoly erő, izom

kellett!

51. forrest2010 (válaszként erre: 49. - C73db520ef)
2016. szept. 10. 08:01
erre a férjem mindig azt mondja , h a mi gyerekkorunkba éhen haltak volna a : körömépítők , a konditermet üzemeltetők , a tetoválószalonok dolgozói .......+ van még 1 jó pár olyan munka , amiből nem élt volna meg a jónép :(
50. reload (válaszként erre: 47. - Forrest2010)
2016. szept. 10. 07:58
Először én idegenkedtem tőle, a férjem családjában volt ez szokás, de egyszer megkóstoltam, azóta így eszem. Sima vöröshagymát szoktunk a főzelék alá vágni. Isteni!
49. c73db520ef (válaszként erre: 48. - Forrest2010)
2016. szept. 10. 07:55
Ja. Nekik az volt az edzoterem.
48. forrest2010 (válaszként erre: 45. - C73db520ef)
2016. szept. 10. 07:47
nem csoda , h nem volt senki túlsúlyos :) kivette a fizikai munka az emberekből az energiát rendesen :( mire kibattyogtak a földre már az is egy nem csekély fizikai teljesítmény a ma embereinek :(
47. forrest2010 (válaszként erre: 46. - Reload)
2016. szept. 10. 07:44
de jó ! 1x kipróbálom ezt is :)
46. reload
2016. szept. 10. 07:34

Mi a krumplifőzeléket szoktuk nyers hagymával enni :)


Bablevesbe pedig ecet+tejföl.

45. c73db520ef (válaszként erre: 44. - 2104cc91e8)
2016. szept. 10. 05:13

Anyukam ugy fozte a bablevest, hogy tett bele meg 2-3 egesz krumplit, meg egy marek babbal tobbet; megcsinalta a fokhagymas rantast es bele a megfott fentieket. Kellett a kaloria a foldmuveseknek.

Es senki nem volt tulsulyos, sot!!

44. 2104cc91e8 (válaszként erre: 43. - C73db520ef)
2016. szept. 9. 21:29

Eeez igen!

Dúskálunk, dúskálunk :D ;D


Bableves mellé krumplis babfőzelék ??

2016. szept. 9. 19:58
Nalunk a bableves melle krumplis babfozelek sonkaval, voroshagymaval, ecettel, meg palacsinta vagy csaszarmorzsa volt a menu.
2016. szept. 9. 19:53
én teszek bele: valamilyen füstölt husi vagy kolbi, sárgarépa, fehérrépa, petrezselyem, zeller mindenképpen a zöldséget hosszában vágom, petrezselyem pár krumpli, és 1 vöröshagyma. foghagymás kevés rántással berántom. mellé mindig sütök krumplis lángost (főttkrumpli törve, liszt élesztő pici vaj kelesztem poginak szaggatom és forró olaj. ez a kedvencem!!!!
2016. szept. 9. 08:36
voltak a nagyon egyszerű ételek között is kedvenceim , a grizestésztát nagyon szerettem , gyerekkoromban jó híg vörösszilva lekvárt rácsorgatva , felnőttként + a nevelőotthonba kikeverték a sárgabaracklekvárt jaffa szörppel , csodálatos íze volt együtt .
40. forrest2010 (válaszként erre: 39. - Bnedora)
2016. szept. 9. 08:30
én a zsírosdeszkát :) szerettem , főleg , ha jó kis sültzsír volt , jó sok savanyúsággal , még ma is a kedvencem :) Mamikám ha nyuszit vágtunk , a pörkölt alá sütötte a hagymazsírt , volt , h kezdhette újra mert kimártogattuk .
39. bnedora (válaszként erre: 36. - Forrest2010)
2016. szept. 9. 08:05
Én gyerekkoromban nagyon sokat ettem cukros-vizes kenyeret, és zsíros-cukrosat is.
38. globus (válaszként erre: 37. - C73db520ef)
2016. szept. 9. 07:50
Pirospaprikával szórt kenyér is volt :)
37. c73db520ef (válaszként erre: 36. - Forrest2010)
2016. szept. 9. 07:47

Bizony, sokszor volt ilyen!

Zsiros-lekvaros-cukros kenyer;

akiknek jobban ment, azoknak meg mezes, netalan tejfolos kenyeruk is volt!

36. forrest2010 (válaszként erre: 34. - C73db520ef)
2016. szept. 9. 07:31
Amit gyerekként sose kellett ennem , az a bevizezett kenyér volt amit megszórtak kristálycukorral brrrrrrrr! pedig volt olyan gyerek , aki szerette , nekem még a gondollatára is végigfut a hideg a hátamon , pedig valószínű , h az volt , amit ehettek , azért az 50-es évek vége , a 60-as eleje még nem volt olyan Hawai
35. forrest2010 (válaszként erre: 18. - C73db520ef)
2016. szept. 9. 07:28
Nekem az verte ki 1x a biztosítékot , mikor valaki a húslevest rizzsel ette , pedig ......ha úgy szerették :)
2016. szept. 9. 07:25
Ettol mar csak a cukros-sos turos teszta a jobb!
33. forrest2010 (válaszként erre: 15. - C73db520ef)
2016. szept. 9. 07:25
én se mindig egyféleképpen főzöm pl a bablevest , 1 másik kolléganőm férje csak sok-sok babbal szereti , zöldséget se tehet bele az asszony :) a tojást , amiből egy kis tészta lesz benne , felveri és felét a macska kapja :) :) :) mert azért is morog a férje , az enyém hálistennek ilyenekbe nem kotyog bele / talán azért , mert főzni se tud :) /
32. forrest2010 (válaszként erre: 16. - Globus)
2016. szept. 9. 07:20
....én se szeretem látni se , nemhogy enni ! az agyoncukrozott tésztafélét / se / ezért még egy olyan sütire se szórok porcukrot se , amit egyébként még az üzletbe is megporcukrozva lehetett régen kapni , lerázogattam róla , ha mégis olyat vettem :) tényleg ízlés és szokás dolga :)
31. forrest2010 (válaszként erre: 20. - Trapiti)
2016. szept. 9. 07:14

nekem Anyóskám tejfölös krumplisalátája volt rettenetesen nemszeretem kaja valaha , kicsit kevesebb cukorral , de sok éve én is úgy készítem , nem úgy , ahogy én szerettem gyerekkoromban :) viszont a tejfölös uborkasalátától ? brrrrrrrrrr ! pedig van , akinek az a mennyei eledel :)


A kenyeret pl egy régi kolléganőm férje olyan vékonyra szeletelve szereti , h olyanra egy friss kenyeret nem is tudnék felvágni , ő se ! ezért mindig szeletelt kenyeret vesz neki :) szerencsére van több lehetőség , addig jó , amíg mindenki talál megfelelőt :)

30. unom (válaszként erre: 28. - Bnedora)
2016. szept. 9. 07:06
Én sem karamellizált cukron csinálom, a kész tésztára teszem a cukrot.
29. forrest2010 (válaszként erre: 28. - Bnedora)
2016. szept. 9. 07:04
Szerintem káposztás-tészta is készülhet többféleképpen :) én nem teszem karamellizált cukorra a lereszelt kápiosztát , bár 1 kiskanál cukrot szórok majd a káposztára pirítás közben :) a lereszelt káposztát nem sózom le , de ha sok a leve kicsavarom és azt a fincsi lét megiszom :) :) viszont enni a kész tésztát csak őrölt borssal szeretem a lányommal együtt , a fiúk viszont nálunk agyoncukrozva eszik . Régi szomszédnénim mindig sertészsírral készítette ezt az 1 féle tésztát / ahány ház ..... kinek , mi az igazi :) /
28. bnedora (válaszként erre: 21. - Unom)
2016. szept. 8. 23:20
Persze hogy cukros, mivel a káposztát karamellizált cukron kell megpárolni. Nagyon szeretem én is, de ez az az ételek egyike, amit nem tudok jól elkészíteni.
27. fincsi5 (válaszként erre: 20. - Trapiti)
2016. szept. 8. 21:30

Na, de ott nem súlyos rántásos leveseket készítenek. :)


És nem 3 tányér leves, csak kb. 2-3 dl. ..gondolom én.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook