Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hagymás bableves fórum

Hagymás bableves (beszélgetős fórum)


1 2
26. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 25. - Unom)
2016. szept. 8. 21:03
:)
25. unom (válaszként erre: 24. - 9b10f3d7ff)
2016. szept. 8. 20:57
Örülök, rám mindig furán néztek miatta :)
24. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 21. - Unom)
2016. szept. 8. 20:56
Én sokat ismerek, aki így eszi.
23. trapiti (válaszként erre: 21. - Unom)
2016. szept. 8. 19:44
Én borssal készítem, de amikor eszem, akkor a végét meg szoktam cukrozni (vagy a repetát) - mostanában a gyerek miatt kevésbé, de ha nem látja akkor igen ;)
22. c73db520ef (válaszként erre: 21. - Unom)
2016. szept. 8. 19:42
Igy eszem en is.
21. unom (válaszként erre: 20. - Trapiti)
2016. szept. 8. 19:40

Káposztás tészta: borssal és cukorral eszem :)

Eddig egy embert ismerek, aki ugyanígy szereti.

20. trapiti (válaszként erre: 16. - Globus)
2016. szept. 8. 19:38

Bizonyos levesekhez lehet kenyeret enni, szokás... nincs is jobb mint egy bableves, vagy gulyás frissen sült cserepes héjú házi kenyérrel, jó vastagra szelve :) De én pl. szeretem a gulyáshoz a frissen sült házi pogácsát is... Persze tudom hogy nem a legideálisabb, de akkor is isteni :)


Érdekes egyébként, itt amúgy pl. sok levest esznek, és általában elég egészségesen táplálkoznak, mégis minden leveshez esznek kenyeret...


A káposztás tésztát nálunk pl. mindig borssal ettük, de a férjemék cukorral ették, úgy is finom.

Ami nekem nagyon érdekes volt, az pl. a krumplis tészta tejföllel, de amikor megkóstoltam, az is ízlett...

19. trapiti (válaszként erre: 14. - Bnedora)
2016. szept. 8. 19:32
Persze. Azt hittem rendes főtt tésztára gondolsz mint pl. a halászlében vagy a húslevesben. :)
18. c73db520ef (válaszként erre: 16. - Globus)
2016. szept. 8. 19:19

Gulyas- es bableveshez lehet, mert egytal etel.

Van, aki meg a husleveshez is kenyeret evett; foleg a regi idosek, akik a haboruk idejen eltek.

17. dogiz (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2016. szept. 8. 19:17
Igen!! szeletelt hagyma, sózva, csülkös bablevessel, valami fantasztikus :D
16. globus
2016. szept. 8. 19:13

Leveshez nem eszünk hagymát. Sőt, kenyeret sem...

Az a sült szálas hagyma, amit trapiti említett, inkább főzelékfeltétként használatos nálunk, főleg ha hús is van hozzá. Nekem pl. felfordulna a gyomrom cukorral megszórt káposztás, túrós tésztától. Van, aki meg csak így eszi, ízlés dolga.

2016. szept. 8. 19:10
Nekem mindegy: repakkal, zellerrel, paszternakkal, krumplival, sonkaval, kolbasszal, fustolt csonttal-oldalassal-korommel; csipetkevel, nokedlival, tarhonyaval, tejfollel, ecettel, rantassal vagy anelkul.
14. bnedora (válaszként erre: 13. - Trapiti)
2016. szept. 8. 18:55
A csipetke is tészta:-)
13. trapiti (válaszként erre: 11. - Forrest2010)
2016. szept. 8. 18:46
Tésztát még sosem tettem bablevesbe. Csipetkét igen, de azt sem mindig.
2016. szept. 8. 18:33

Én kétféle bablevest szoktam főzni.

Az egyikben csak bab, hagyma és csülök van. Mikor megfő, paprikás rántást készítek hozzá és pici tejjel felöntöm.

A másik, a Jókai bableves. Mindkettőt szeretjük.

11. forrest2010 (válaszként erre: 10. - Trapiti)
2016. szept. 8. 18:22

Mondjuk nem bablevest , de babfőzeléket ettem már szálasra aprított sülthagymával :) van aki az aludt tejbe szeret aprítani nyers hagymát v a kocsonyájára :)

Egyik kolléganőm a bablevesbe nem tesz zöldséget , tésztát is minimálisat , a nevelőotthonban , ahol dolgoztam , volt , h tejfölös habarással készült a bableves .

2016. szept. 8. 18:10

Mi otthon sosem ettük így, a férjemék családjában úgy eszik hogy tarkababból van a bableves (csak bab, répa nélkül, habarva, főzéskor nincs benne hagyma), a lilahagymát kockázzák, pár perccel hamarabb kicsit megsózzák és azt eszik hozzá úgy hogy a tányérba beleszórják tálaláskor. Nekem ismeretlen volt, de isteni.


Nálunk meg általában csülkös bableves van tarkababból, répával, rántás és habarás nélkül.

Amióta Norvégiában élünk inkább vörös (apró szemű) babot használok, nagyon finom és sokkal gyorsabban elkészül.

2016. szept. 8. 17:17
Én úgy eszem hagymával,hogy a habart tarka bablevest csinálok,és ha kifőzöm nyers hagymát darabolok bele.
2016. szept. 8. 17:06

Szokták mondani, ahány ház, annyi szokás. Én még soha nem hallottam olyanról, hogy nyers hagymát szeleteljenek egy kész bablevesbe, de ettől még lehet ilyen szokás.Én vöröshagymás rántást készítek a bablevesekbe.Pl. én soha nem ettem a paradicsommártást húsgombóccal úgy, hogy bőven meglocsolom tejföllel. De a férjem úgy szereti. :D

De ugyanígy a lecsót is rengetegféle képpen lehet elkészíteni. Én azt mondom csabai kolbásszal a legfinomabb és sok kolbásszal és sok tojással! :D

Szóval ki így, ki úgy szereti, a bablevest is. :)

2016. szept. 8. 16:55
Bableves nyers lila hagyma nélkül ehetetlen. És tárkonyos ecet nélkül is :)
6. bnedora (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2016. szept. 8. 16:36
Nyersen, bablevessel? Minek!? Vagy belefőzve, vagy külön.
5. 2104cc91e8 (válaszként erre: 4. - C73db520ef)
2016. szept. 8. 16:28
Olyat még nem ettem (eddig, de semmi sem lehetetlen ☺)
4. c73db520ef (válaszként erre: 3. - 2104cc91e8)
2016. szept. 8. 16:22
A nyirsegi bablevesbe pl. foznek szeletelt hagymat.
2016. szept. 8. 16:22

Bablevest, nyers -lila- hagymával, igen.


(olyat, hogy hagymás bableves nem ismerek)

2. c73db520ef (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2016. szept. 8. 16:20
Neha igen; kockara vagott lilaval, es a levesbe neha egy pici ecet (ha nincs tejfol).
2016. szept. 8. 16:19
Eszi valaki nyers hagymával ?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook