Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Elrontottam a bablevest, hogyan tudnék még javítani a helyzeten? fórum

Elrontottam a bablevest, hogyan tudnék még javítani a helyzeten? (tudásbázis kérdés)


máj. 26. 20:34
Semmi gond. A jókai bableves receptje így kezdődik, ha jól emlékszem.
27. Bözsi néni (válaszként erre: 26. - Piroska52)
máj. 26. 20:29
Így van :-)
26. Piroska52 (válaszként erre: 25. - Bözsi néni)
máj. 26. 20:09
Hát ezen nem fogunk ósszeveszni. Kinek így kinek úgy ízlik.
25. Bözsi néni (válaszként erre: 23. - Piroska52)
máj. 26. 19:42
Van, ami habarva finom, van ami rántva. Nem minden étel ízéhez passzol a rántás vagy a habarás. Egy bableves pl. nem ugyanaz az étel tejfölös habarással, mint fokhagymás rántással.
24. Channa* (válaszként erre: 20. - Globus)
máj. 26. 19:42

Ez igaz:D

A rántás, habarás és száraz rántással kapcsolatban nem értünk egyet:DDDD

23. Piroska52 (válaszként erre: 9. - Bözsi néni)
máj. 26. 19:31
tényleg nem,mert finomabb,
22. Bözsi néni (válaszként erre: 19. - Channa*)
máj. 26. 19:29
Szerintem pont nem. De mindenki úgy főz, ahogy ő szereti:-)
21. Bözsi néni (válaszként erre: 20. - Globus)
máj. 26. 19:28
Így igaz, nem ugyanolyan.
20. globus (válaszként erre: 19. - Channa*)
máj. 26. 19:20
Nekem még a sütőben készített rántott hús is más, mint az olajban sütött, most az egészségességet ne firtassuk :)
máj. 26. 19:19
Szerintem pont egyformák.
18. globus (válaszként erre: 17. - Bözsi néni)
máj. 26. 19:19
Turmixolás esetében már eleve több belevalóval kell az ételt feltenni. Mert a turmixból lé lesz + a főzőlével együtt még akár hígabbá válhat, mint ha nem csináltunk volna semmit :) Plusz krumpli, sárgarépa, mittudomén...
17. Bözsi néni (válaszként erre: 16. - Globus)
máj. 26. 19:14

Így van. Sokszor írják, hogy fözeléket nem rántással sűrítenek, hanem eltumixolnak belőle. De akkor az íze sem olyan, és nem az az egy-két kanál liszt hízlal, ami az egész ételben rántásként benne van. Mennyi jut abból egy adagba?

Rántás nélkül meg nem olyan az ízhatás.

16. globus (válaszként erre: 15. - Bözsi néni)
máj. 26. 19:03
Igen, a simán vízzel kevert liszt csak főtt liszt ízű. Régebben beszélgettünk a "mindent habarok" témáról :) Rántás: pirított liszt Habarás: tejföllel kevert liszt.
15. Bözsi néni (válaszként erre: 13. - Channa*)
máj. 26. 19:00
A habart us finom ,csak más. A rántás során a liszt pirul, és ettől a pirítástól kap egy sajátos ízt, ami habarásnál nincs.
14. Channa* (válaszként erre: 12. - 31bc25d879)
máj. 26. 18:57

Teflonba olaj nélkül pirítod a lisztet.


Én meg mindet úgy sűrítek, hogy lisztet vízzel keverek és azt öntöm a kajába, azaz habarom nem tejjel vagy tejföllel, hanem vízzel.

Fincsi:D

13. Channa* (válaszként erre: 9. - Bözsi néni)
máj. 26. 18:56
Mert? Én mindet habarok és finom és semmi különbség nincs a habarás és rántás között.
12. 31bc25d879 (válaszként erre: 11. - Nordic*)
máj. 26. 18:36
Én sem.
máj. 26. 18:29

A száraz rántásról eddig nem is hallottam. :)

Köszönöm, minden válasz hasznos volt.

10. kisj (válaszként erre: 4. - Nordic*)
máj. 26. 17:25
Rántást lehet szárazon is készíteni. (vagyis zsiradék nélkül)
9. Bözsi néni (válaszként erre: 8. - Piroska52)
máj. 26. 17:15
A habart nem ugyanolyan, mint a rántott.
8. Piroska52 (válaszként erre: 1. - Nordic*)
máj. 26. 17:09
habarással csináld akkor nem lesz zsiros,
7. Böce (válaszként erre: 1. - Nordic*)
máj. 26. 16:34
Nem hidegen pedig konyhai törlőt húzhatsz végig a leves felszínén, az is felszippantja a zsírt.
6. hópihe14 (válaszként erre: 1. - Nordic*)
máj. 26. 16:23

Tedd be a hűtőbe a fonnyasztott hagymát zsírjával együtt!!! Jó lesz rántottához, vagy paprikás krumplihoz, akármihez!!! Nem kell attól kidobni, hogy most éppen nincs rá szükséged.


Végy elő egy másik hagymát (gondolom van!), és szépen használd fel a zöldbabhoz a megszokott módon! :)))

5. andi6020 (válaszként erre: 4. - Nordic*)
máj. 26. 14:25
Készíthetsz száraz rántást, vagy sűrítheted máshogy, esetleg sehogy.
4. Nordic* (válaszként erre: 3. - Smirnoff)
máj. 26. 13:53
Köszi! Tényleg egyértelmű, de nem jutott eszembe.
máj. 26. 13:21
Amúgy ha egy leves zsíros, hidegen tudsz zsírt leszedni a tetejéről könnyen.
2. Smirnoff (válaszként erre: 1. - Nordic*)
máj. 26. 13:18
Hagyd ki a rántást!
máj. 26. 13:10

Sziasztok!


Zöldséges bablevest szerettem volna főzni, de figyelmetlen voltam, és kezdő lépésként apróra vágott hagymát fonnyasztottam zsíron.


Ha a végén beleteszem a rántást, szerintem túl zsíros lesz a leves.


Mit tegyek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook