Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Háborítatlanságra készülve fórum

Háborítatlanságra készülve (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Háborítatlanságra készülve

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
666. andreasaghy (válaszként erre: 665. - Nikolett5)
2011. jún. 24. 06:49
De rendes vagy hogy válaszoltál tisztára pánikba voltam. Én is így érzem ahogy mondod. Mármint hogy érzem mi kell. Két hét múlva megmondja a doki hogy mi legyen ezzel a bogyóval. Nem hagyom magam elhízatni.:)
665. Nikolett5 (válaszként erre: 661. - Andreasaghy)
2011. jún. 24. 06:42

Csak magadra hallgass. Figyeld a tested, ő tudja a legjobban mire van szükséged.

Olvass, tájékozódj, de ne vegyél készpénznek mindent amit hallasz. Ráadásul nem vagyunk egyformék, ami nekem jó egy várandósság alatt, könnyen lehet, hogy számodra tökéletesen rossz.

Én nem voltam hányós, nem voltam szédelgős, igy nem okozott nehézséget a munka, a közlekedés. Mások azt javasolják, egyél-igyál az ágyban mielőtt felkelsz, mert akkor jobb lesz a közérzeted.

na kire hallgass? Pár nap és kiderül :)

Örülj és boldogan várakozz, a legszebb dolog történik velünk, szinte mindennap produkál majd újabb csodát a pöttyöcske odabent. Abban legyél biztos, hogy növekszik a pici, te pedig ebből kifolyólag minent a lehető legjobban csinálsz.

664. Nikolett5 (válaszként erre: 660. - Andreasaghy)
2011. jún. 24. 06:37

a Czeiczel féle kutatócsoport "találmánya" az Elevit :)))

persze, hogy szeretné eladni.

Én erre mondom,hogy egy orvos mindig, mindent képes úgy megmagyarázni, hogy az ember,hakevésbbé felkészült, készpénznek vegye az állításokat.

A vitaminoktól bajod nem lesz, max elhízol, esetleg a baba is nagyobbra nő. Orvosa válogatja a véleményt is, a SE.Iesen az általános vélemény az volt, ha az anyuka akrja szedje, de egyébként nincs rá szükség.

2011. jún. 24. 05:40
Egyharmad annyi mint a zabban pl így értettem.
2011. jún. 24. 05:39

Bocsánat csak nem hagyott nyugodni na tehát találtam szuper táblázatot. A krumpliban és társaiban kb egyharmad annyi a szénhidrát tartalom viszont van benne jó sok kemé.yítő meg lektin ami nem kell. Gabonaféléből és zöldség gyümiből kijön a napi szénhidrát adag. Meg akartam nyugtatni magam sikerült.:)

[link]

661. andreasaghy (válaszként erre: 659. - Titánia83)
2011. jún. 24. 05:05
Igen eddig egész nyugodt voltam de most hogy innen is kapom a dózist meg élőben is segíteni szeretnének nem olyan könnyű. És mondjuk sokan sokfélét mondanak, és kész a baj mert máris elbizonytalanodom abban hogy képes vagyok megítélni hogy nekem mi a jó. Hogy én pl nem hiszem hogy meggyilkolom a gyerekemet azzal amitől nekem jó a közérzetem, és ha kívánja a csöpp.a rizst hát fog jelezni én meg észre veszem én ebben pl hiszek. A vitaminról is ez volt a vélemémyem, ha hiámyzik valami jön a jel, de én változatosan eszem attól mert finomított és keményítős dolgokat nem eszem se tejet csak kemény sajtot, se cukrot(ha szülinap van eszem tortát). Ma pl spenótot nyomok:) és tengernyi gyümölcsöt meg tojást meg halat.
660. andreasaghy (válaszként erre: 658. - Nikolett5)
2011. jún. 24. 04:56
Hát nekem mondjuk ez is rémhír:) minden ilyet eszek.csak a krumplit nem. Czeizel meg jóindulatúan levezeti több helyen is hogy sajnos a legegészségesebb életmód sem pótolja a vitamint. Miért ír le ilyet? Csak mert elakarja adni? Nem értem. Mindegy majd a nagy első találkozáskor rákérdezek a dokinál. A szénhidrát dolgot továbbra sem értem. De heti egyszer max kétszer mondjuk hajlandó vagyok krumplit enni többször nem igazán. A természeti népek pl sosem esznek ilyeneket mégis megszülik a gyerekeiket és talán még egészségesebbek mint a mieink. Ja... bár zabot eszem meg zablisztet. Az elvileg gabona és szénhidrát is. Meg kis rizstej ilyenek. Rákérdeztem már a téma itthoni képviselőjénél várom a választ.:)
659. Titánia83 (válaszként erre: 657. - Andreasaghy)
2011. jún. 23. 21:13
Alapszabály: soha ne olvasgass, pláne rémhíreket, rossz történeteket!
658. Nikolett5 (válaszként erre: 657. - Andreasaghy)
2011. jún. 23. 19:07

:) ide nem írom le :))

mai étrendem, részletesen:

reggeli: 1 teljes kiörlésű rozsos kifli+vaj+ őstermelői tej

tízórai: 2db nektarin

ebéd: anyukám husilevese, igazi pipiből, sok zöldséggel, saját tésztával, grillezett csirkecsomb+ petrezselymes újkrumpli+ paradicsom sali (saját fólia alól)

uzsi: a gyerek által meghagyott joghurt maradéka

vacsira: görög saliszerűség és a maradék grill pipi. :)))

nagyjából igy néz ki mindennap, persze azért cserélődik amenüsor, de mindig van benne hús, tejtermék, sok zöldség és gümölcs, leves.

fontos, hogy ne sokat, hanem sokszor egyél. Később nem is fogsz tudni nagy zabálásokat rendezni,mert "kell a hely" :)

szerintem egy ilyen kiegyensúlyozott, odafigyeléssel tervezett napi menü mellé nem kell plussz vitamin.

de ez megint egyéni döntés, lámmilyen korán elkezdődik, hogy mikor és mit csináljon az ember. :) a szülés már csak a végjáték.

Az igazi buli, pedig utána indul :)))

2011. jún. 23. 17:33
Kellőképpen beparáztattam magam az interenet keringő különböző rendelleneségek taglalásával és azok kivédésével amit én ugye nem gyakorlok úgyhogy Elevitet vettem Az ősvitamint:) Hát ez van.
2011. jún. 23. 14:24

Sziasztok

Szeretném megkérdezni a véleményeteket magzatvédő vitamin ügyében. Egyenlőre nem szedek semmit. Tudom hogy van amit még megfoganás előtt illik elkezdeni de én az olyat nem csípem mikor valamire készülök nap mint nap és közben mondjuk más okból kifolyólag nem jön össze az olyan előre iszunk a medve bőrére dolog nálam, szóval azon a részén már túl is vagyunk meg nem is foglalkoztatott annyira.

Az is érdekel ha valaki azt írja hogy nem kell szedni semmit, és ha így látja akkor milyen más ételeket szükséges enni vagy esteleg a kívánásra hagyatkozni érdemes részben?

Az elevittel két bajom is van az egyik a sok sok féle B vitamin a másik pedig a Nikotin ami kis mennyiség ugyan de ott van és én azt nem kérem akármilyen jótékony hatása van neki a sok másikkal együtt.

Köszönöm a választ. Nikolett és DODICA bocsánat ti két helyen láttok:)

655. andreasaghy (válaszként erre: 653. - Nikolett5)
2011. jún. 23. 08:31
Én bele fogom szöni azt is amit te mondasz valószílűleg, mert segítőt legyen az szülésznő, bába, dúla én fogok választani, és semmi beavatkozás legalább is ez a terv. A doki remélem olyan mint amilyennek mondták és partner lesz ebben. Én nekem egyenlőte így néz ki az arany középút, jó hogy leírtad....tanulok belőle formálódik a véleményem. Köszi.
654. Nikolett5 (válaszként erre: 651. - Rizsa31)
2011. jún. 22. 19:09

ha most megnyerem a lottót este, azt mondom vágjunk bele! Én amolyan csendestárs lennék, hozom a pénzt, vállalom, hogy az elsők között hozom világra a kicsikémet.

Na? Jó lesz igy? A többi már a te dolgod lenne :)))

653. Nikolett5 (válaszként erre: 650. - Andreasaghy)
2011. jún. 22. 19:07

:) nekem ő már a második. :)

igaz,már a kislányomnál is tudtam mit szeretnék, pontosabban azt tudtam mit nem. Sok-sok kórházi szülést olvastam, sok élménybeszámolót hallgattam, de engem inkább megijesztettek, semmint megnyugtattak. Az ismerőseim 100%ban mindenkinek volt oxi, gátmetszés, elvitték a babát, rászóltak, lefektették..stb

Én ilyen szülést nem akartam és nem is akarok. Elmentem a Bajcsiba szülésfelkészítőre, kis túlzással annyi volt az egész, hogy na akkor ez itt a méhed, ott benne a gyerek, amikor szülsz akkor kibújik. Majd mi mondjuk hogyan és mit kell csinálni. Ez itt a szülőszoba, oda kell feküdni, ezt-azt lehet hozni, mondjuk nem szeretjük ha sokan jönnek, de azért be lehet jönni, ezzel lesz a gátmetszés, ilyen fonallal varrnak..stb.

ja és szóljak előre ha rooming-int akarok, hogy legyen hely. könyörgöm, honnan tudjam, hogy hanyadikán fogok szülni??? -nem tetszett.

aztán elmentem a Napvilág Születésházba egy felkészítőre. Érdekes, ők mindent úgy mondtak, ahogy hallani szerettem volna. Kérdések nélkül is mondtak mindent, szakmai felkészültség terén pedig kenterbe vertek bárkit. Én ezért választottam a bábai modell szerinti szüléskísérést. Azt a fajta biztonságérzetet amit tőlük kaptam, én máshol nem tapasztaltam.

Nekem a biztonságot az adja, hogy nem avatkoznak bele durván a természet rendjébe.

A segítség pedig ott van, 2bába személyében. :)

Kórházban sem történik minden 1perc alatt, engem anno közel 12óra után toltak a műtőbe, előtte megkocsikáztattak, nézegettek, fektettek, szurkáltak :) Ha időben lettem volna és otthon szülök, 12óra alatt a Zalaegerszegi kórházig jutok :)gyalog :))))

652. rizsa31 (válaszként erre: 651. - Rizsa31)
2011. jún. 22. 11:47
Ja,brainstorming-ban jó vagyok.:)
651. rizsa31 (válaszként erre: 633. - Rizsa31)
2011. jún. 22. 11:47

Ötlet:Valami olcsó Tiszántúli faluban,ahol van rá fogadókészség,és olyanokat kiképezni bábának/dúlának,akik a közelben laknak/beköltöznek,(és könnyen szülnek,sok gyerekük van).Mondjuk legyen a környéken város,és legyen oda jó út.Egy orvost lehetne találni biztos.pl. Udvarház Bábaközpont.És elsősorban a helyi lakosoknak nyújtanának szolgáltatást,majd elterjedne a jó hírük,és mennének oda mások is.

Így kezdte a Farm Bábaközpont is.

650. andreasaghy (válaszként erre: 649. - Nikolett5)
2011. jún. 22. 10:44

Te akkor már biztosan rá vagy hangolódva mindehogyan, de ügyes vagy. Nekem még azért ezen dolgoznom kell egy kicsit.

Én nekem az biztonság hogy ha bármi van akkor ott van minden. Leg-leg alternatívabb kórháznak mondják, megpróbálom bár így is remegnek a térdeim még ha belegondolok a dologba de már felénél járok a könyvnek ami nagyon nagyon jó a tudjátok, szülés ahol én irányítok, nem tudom a doki mit szól hozzá de ő természetgyógyász is egyben úgyhogy remélem egészségesen tudja majd ötvözni az orvosi és a természetgyógyászi szakértelmét. Én nem fogok homeopátiás cuccokat sem szedni hacsak nem valami vitamin mert én abban nem hiszek szerintem csak placebo én meg nem tudom magam behülyíteni. :) Nah mindegy csajok máris dolgoznak a hormonok mert szét vagyok hullva darabjaimra.. Bocsánat ha kicsit pattogós voltam még csak most szemlélem magamon a változásokat...olyanokat beszólok néha:D

649. Nikolett5 (válaszként erre: 647. - Andreasaghy)
2011. jún. 22. 09:09

nemismerem egyik kórházat sem.:) én a SOTE Ien szültem, de ott is csak a császárt tapasztaltam. Ezért gondolom,hogy jó előre feltérképezem a lehetőségeket. Attól tartok, hogy maga a kórházi környezet számomra olyan, hogy nem tudom elképzelni benne azt a fajta belső ráhangolódást,ami kell egy szüléshez.

Számomra az otthonszülés lenne a legideálisabb megoldás, kellő befelé fordulással, biztonságérzettel, ami elengedhetetlen a sikres vajúdáshoz. Egyenlőre úgy álmodom, hogy vízben biztosan nem kivánok vajúdni, de ez persze akár változhat is.:)

Semmi nem hülyeség, ami számodra megnyugvást és biztonságot jelent. Ha az egy kórház, akkor neked ott a legjobb szülni. Mások az igényeink,más a habitusunk, ami nekem jó az lehet, hogy sok száz anyának a legnagyobb stresszt jelentené.

648. Gavrilo1 (válaszként erre: 643. - Andreasaghy)
2011. jún. 22. 07:43
Nekem mindegyik szép élmény volt nagyjából. Egyiket sem szültem otthon. Amikor az első született épphogy néhány kórházban bevezették az apás szülést, otthonszülésről még szó sem volt mint lehetőség. Az elsőnél még volt minden (borotválás, beöntés, gátmetszés) De minden extrém gyors volt , és igazándiból én fájdalomra is jóval többet vártam. A többbi gyerekem már mind gátvédelemmel, beöntés, borotválás nélkül bújt ki, bár a Jánosban akkor még a szülőszoba nem volt modern (függönnyel leválasztott ágyak egy hodályban) De engem ezek a külsőségek egyáltalán nem zavartak. Az orvosom nagyon jó volt, kedves, mindent meg lehettt beszélni vele. Sajna nyugdíjba ment és az ötödiket most a SoteII-n szöltem. Az eddigi legszebb szülésem. Szuper szölőszoba és extrém kiváló szülésznő. semmiféle beavatkozás nem volt éa a szülésznő azt mondta hogy ez náluk teljesen evidens, hogy teljesítik a szülő nő kérését. Igazándiból csak kb. 15 perc ctg volt , de akkor se volt benn senki. Néha bejött a szülésznő, zenét halgattunk. Amikor kértem megnézte a méhszájat (engem érdekelt hogy áll a dolog). Úgy vajúdtam ahogy nekem jólesett (furcsa de én félíg ülve szeretek, állva guggolva stb. képtelen vagyok, úgyhogy maradtam a szülőágyon. Babát rögtön még zsinórostúl nekem adták, nem mosták meg csak megtörölgették, majd legalább 2 órát feküdtünk együtt és szopizott erőteljesen a kiscsaj.
647. andreasaghy (válaszként erre: 644. - Nikolett5)
2011. jún. 21. 23:57
Te a szent imrét nem ismered vagy még az is durva neked, sxép az alternatív szobájuk és az orvosok (bálint testvérek, kovacs zoltan) tiszteletben tartjak a keresedet. Hülyeség?
646. Nikolett5 (válaszként erre: 645. - DODICA)
2011. jún. 21. 18:49

éppen megnéztem, júl.1én információs est és pénteken pedig kezdődik az információs hét is. sajnos Ági nélkül. :(

én is úgy gondolom, hogy biztosan megfelelően pótolni fogják (ismeretanyag és előadás), de a személye...

Küldtem is emailt a jelentkezésünkkel, biztosan csodálkoznak majd, hogy ilyen fiatal terhességgel jelenünk meg. :) De most az idő is számít, szeretném pontosan tudni, na és persze jó előre, hogy mire is készüljek. Azért, titkon, remélem, hogy a nyilvánvalóan rossz rendelet ellenére, lesz bába aki vállal minket.

645. DODICA (válaszként erre: 644. - Nikolett5)
2011. jún. 21. 18:44

Megértelek. Sokan ezt csinálják mostanság. :(

Tanfolyam biztosan van GÁ nélkül is. Nekem nagyon hiányozna róla Ági, de megnyugtatlak, a csapat többi tagja is szuper ember, biztos minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy mérsékeljék GÁ hiányát. Ha jól tudom, a másik Ági vette át a "főszereplő" helyét. Nekem benne és a többi bábában is 100% a bizalmam, csak ajánlani tudom őket.

644. Nikolett5 (válaszként erre: 642. - DODICA)
2011. jún. 21. 18:40

nem is tudom, jelenleg működnek-e :( mindjárt megnézem a honlapot és próbálokjelentkezni egy tanfolyamra. Információs esteket vagy hetet remélem azért, ebben a helyzetben is tartanak. Van pár honlap ami összegyűjtötte a bababarát kórházak nevét, ezekben van lehetőség alternatív szülésre, a héten körbeszimatolom a szóbajöhetőket. Ha van rá mód, nem szeretnék kórházban szülni, egyenlőre elképzelhetetlen számomra, hogy valóban csak kísérjenek egy szülést, ne pedig vezessenek.

Annyiból szerencsés a helyzetem, hogy pontosan tudom mire vágyom, már csak növeszteni kell a picikét, ő pedig kibújik. :)

A férjem azt mondta, ha kell elmegyünk avilág végére is, hogy békében jöhessen a világra. Ha itthonmindenhol falakba ütközöm, akkor marad a külföld...feltéve ha addig az anyagiak is úgy alakulnak, hogy az egész család elutazhasson.

643. andreasaghy (válaszként erre: 641. - Gavrilo1)
2011. jún. 21. 17:47
hogy csináltad... Midnegyik jó élmény volt? És mindegyik természetes? És hol, kinél? Otthon?
642. DODICA (válaszként erre: 639. - Nikolett5)
2011. jún. 21. 16:05
Sajnos pont ez az, amit írni akartam neked. :( Őszintén mondom, nem tudom, a jelenlegi helyzetben van-e valaki, aki hajlandó a császár ténye felett szemet hunyni, s ezzel kockázatot vállalni, hiszen a jelenlegi hülye szabályzat szerint tilos császár után az osz, de nagyon remélem, hogy igen. Pont a császárosok azok, akiknek testileg-lelkileg a legnagyobb szükségük van a háborítatlanság megélésére. Csak sajnos ezt a rendeletet alkotókat nem érdekelte. :( Mindenesetre nagyon szorítok nektek!! Azért nézz ennek utána gyorsan, hogy fel tudj alaposan készülni akár egy osz-re, akár arra, hogy köteles vagy kórházban szülni, mert akkor kórházi körülmények között kellene megtalálnod azt a dokit, aki hajlandó beavatkozásmentesen kísérni a szülést!
641. Gavrilo1 (válaszként erre: 635. - Andreasaghy)
2011. jún. 21. 15:11
É szöltem 23, 25,27,31 és 38 évesen. Asszem a felajánlott aminocintézis 37 éves kórtól van. Amikor én szültem utoljára akkor még 35-től volt, de ha jól tudom kitolták.
2011. jún. 21. 15:00
Megnyugszom igen.
639. Nikolett5 (válaszként erre: 637. - Sara1986)
2011. jún. 21. 13:48
csak a császár miatt aggodalmasodom :) tudom, hogy Geréb Áginak nemzetközileg is elismert eredményei vannak a császár utáni hborítatlan szülés kísérésében, de ez a (hagyjuk milyen) rendelet pont a császárt nevezi az egyik kizáró oknak. :(
638. Nikolett5 (válaszként erre: 635. - Andreasaghy)
2011. jún. 21. 13:46
védőnőhöz akkor mehetsz, ha kezedben van az orvos igazolása arról, hogy várandós vagy. Én is 30 vagyok, semmi nem kötelező, de ha felajánlják mérlegelhetsz. 35 felett sem kötelező az amnio, csak ajánlott. Fiatal anyuka vagy még, nyugi! :)))
637. sara1986 (válaszként erre: 632. - Nikolett5)
2011. jún. 21. 12:32
nem hinném, hogy kizáró ok lenne, hiszen osz-re amúgy is betöltött 37. hét után van esélyed, ha hamarabb indulna a szülés, akkor kórházba küldenek a bábák is.
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook