Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
én febr. 7.-én, azt még szerintem a banki átutalásra ráfogják,ha megérkezne a napokban...
gugli megmondja (én sem tudom fejből)
Ha január 19-én adtad be akkor jókora kamatot kell,hogy fizessen az APEH.Én február 10-én adtam fel de még én sem kaptam pénzt,nem tudom,hogy mi lehet az oka,ilyen ritkán fordul elő náluk,mert ök nem szeretnek kamatot fizetni.
és mi a jegybanki alapkamat?
de mennyi az a kamat? Pár forint?
30 napon belül, ha ezen túl fizeti vissza, akkor a mindenkori jegybanki alapkamat 2szerese a kamat mértéke
Igen, kapunk rá kamatot, ez a beérkezéstől számított 30. nap utántól jár. Az általános ügyfélszolgálatot is felhívhatod, sajnos ott is csak azt mondják, hogy folyamatban, ha késnek fizetnek kamatot.
Tényleg ha nem fizetnek időben akkor kapunk rá kamatot? vagyis kéne hogy kapjunk???
A számon amin elérted őket, megadnád priviben?
Én is felhívnám őket, hogy mikorra érkeztették be!
Köszi
Én is várom, mint a messiást, mint itt úgy látom sokan mások.
szia, sajnos mindenkinél így áll a dolog, senkinek nem utalták még a visszajárót. Nagyon nagy szemtelenség. Várom aki már megkapta, mert azt jelentené, hogy elindultak a visszautalások. Kérem, jelentkezzen aki megkapta.
Úgy tudom 30 nap a határidő.
2009. január 19-én adtam be a bevallásomat. Ma reggel hívtam fel az APEH ügyfészolgálatát. 3 telefonszámot kaptam, míg végre sikerült kiderítenem, hogy bevallásom január 22-én beérkezett.
A hölgy tájékoztatása szerint a bevallásom hibátlan. Ennek ellenére még mindig "feldolgozás alatt" címszó jelentkezett a rendszerben.
A Tájékoztató füzetben az szerepelt, hogy az APEH 2009. március 1. nappal kezdi meg a kifizetéseket. Az egyeztetés során erre hivatkoztam. A hölgy erre csak azt tudta mondani, hogy amennyiben az APEH hibájából nem kerül sor a kifizetésre, úgy naponta a jegybanki alapkamat (9,5%) kétszeresének 365-öd részét számolják fel késedelmi pótlék címén. Arra a kérdésemre viszont nem kaptam választ, hogy mikor történik meg a kifizetés. Arra sem kaptam választ, hogy miért nem képesek tájékoztatót küldeni, ha valami problémájuk van.
Az APEH honlapján jelenleg a "kapcsolatfelvétel" menüpont alatt nem lehet e-mailt sem küldeni. Március 4-én küldött levelemre pedig még nem válaszoltak...
Nem tudom, hogy kihez lehet még fordulni.
Nekem ők csinálják az adóbevallásomat,
így 90 nap.
Tudom, hogy ez a topic címe, a kérdés most az hogy valaki kapta e már vissza a visszajárót? Köszi a válaszokat,
30nap.De ha találnak valmi bibit, akkor csak a 29.napon fognak értesíteni, és utána előről kezdődik a 30 nap:(
Beadástól számított 30 napon belül.
Más fórumokon is folyik a téma, ebben az ügyben. Kérdésem, hogy van e erre valaki akinek már visszautalta az APEH a visszajáró adót? Természetesen akik 30 napon túl vannak a feladástól számítva. Én még nem, telefonon közölték, hogy fizetnek rá késedelmi pótlékot.
30 nap, de attól függően, hogy mennyi a visszaigénylésed, akár ellenőrzésre is behívhatnak kiutalás előtt. Akkor természetesen az ellenőrzés után 30 nap a határidő.
30 nap. A beadástól számítottan ki kell számolni a harminc naptári napot. Ha bankszámlára kérted, onnan még egy-két nap, ha lakcímre akkor négy-öt nap még.Az APEH a kifizetéseket március 01-től kezdi meg.
Tudomásom szerint juniusba szokták az adó visszuatéritéseket kifizetni.
szerintem a gyorsaság attól is függ, hogy most még kevesebben vannak, könnyebben dolgozza fel az apeh, nincs tumultus, mint mondjuk a beadási hat.idő előtt egy héttel...
Köszönöm a válaszokat. Nekem is a 30 nap rémlik, csak valami olyat hallottam, hogy előbb is visszautalják mint 30 nap.
Júlia ez a február 16-a valamilyen kedvezőbb időszak?
és ha késik, még kamatot is fizet
**Bocs beadástól számított 30 nap
Attól függ miről van szó. SZJA-t a beadástól számított 30 napon belül, de legkorábban március 1-től, ha elektronikusan adod ba akkor február 1-től. Ha más adóról, áfáról van szó, akkor 500 ezer forintig a 30 nap érvényes, a fölött pedig 45 nap, de ezt az esedékességtől számolva, tehát ameddig be kell adni a bevallást, ha hamarabb adod be, akkor is.
30 napon belül, mert különben kamat jár rá.
Beérkezéstől számítva 30. naptári napon
Ha beadod febr.16.-ig,
akkor márc. hóban.
Ha jár vissza adó visszatérítés hány nap után utalja vissza az APEH?
További ajánlott fórumok: