Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Köszönöm!! :)
Azt még tudnád esetleg : postán fogják küldeni, így is megkaphatom a héten?
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Férjem 8 évet dolgozott ,egy munkahelyen tavaly májusig.3 gyermeket nevelünk 10 éve közösen ,de csak a legkisebb közös.A munkáltatója mindig figyelembe vette mind hármat,mégis tavaly azt mondták nem jár az új törvények miatt a családi adójóváírás ,csak a vér szerinti gyerekre .
Gondoltuk ,hogy ez így nem helyes ,de nem változtattak.Az adóbevallásnál tudta meg a párom ,hogy igenis jár mind három gyerekre,csak nekem nem szólt róla,meglepetésnek akarta.Tegnap kérdezte kaptam e már pénzt?
Mivel ő most nem tud utána kérdezni,mert elutazott
külföldre,így nem tudjuk mikor várható és hogy ez milyen összeget jelenthet.Az utolsó nap adtuk be a bevallást és 5 hónap ami érintett.
Ha valaki jártas ebbe írjon !!!Köszi
Sziasztok.
Férjem is igényelt vissza.22én ért be(május)
Múlt héten csütörtökön kaptam egy levelet,hogy volt valami korábbi tartozása azt levonták,és a fennmaradó összeg kiutalásáról gondskodnak.
Nem kaptuk még meg a pénzt,ezért ma felhívtam az APEh-ot,azt mondták a beérkezés napjától számított 30nap múlva indul el a kiutalás...1nappal sem korábban.Azaz tegnap!
Akkor viszont ha postán kértük,mennyi idő múlva kaphatjuk meg?!
Szia ,szerinted is megkapom az összeget ha ebben az évben még csak 2 hét bejelentett munkahelyem volt 8 órába,valamint ,valamint 4 hónap 30órás részmunkaidős bejelntésem volt?
Válaszod előre is köszi:)
Szia!
Szia!
Az jó lenne ha nem vonnák le:)
Ma megjött az adó visszatérítés postán, ahogy vártam is.
Tényleg kérek mindenkit, hogy járjon utána, és ne várjon a 30+5 napon túl.
Sziasztok!
Az előzőekhez szeretnék egy hozzászólást írni.mégpedig nekemis járna vissza pénz az adóvisszatérítésből,viszont ebben az évben csak 2 hét bejelentett munkaviszonyom volt,Vajon levonják majd az eddig be nem fizetett tb-t? vagy majd csak jövőre? szerintetek megkapom a pénzt?
sziasztok!
Sziasztok!
Légyszi segítsetek olyan problémám van,hogy május 21-én feladtam az adóbevallásomat és ma elmentem városom adó hivatalába és kiderült hogy autómatukus úton egy bankszámlaszám van megadva ami nem az enyém viszont a papíron más van és felhívtam a pesti adóhivatalt ahol nemit nem tudnak segíteni végül is sehol nem segítettek végül kiderült hogy a testvérem számlaszáma ő szigetvári én budapest banki vagyok csak a vezeték nevünk ugyan az azt mondták az utalás már elment most akkor hova kapom a pénzt? az illető akinél bent voltam, azt mondta hogy ő a szigetvári bankot látja de nem biztos hogy oda megy a pénz! és az is lehet hogy vissza utasítják az utalást ez mit jelent hogy megnézik a papírt is ? előre is köszönöm a segítséget!
Igen, ha közös a számla, akkor igen ráutalják.
Az jutott még az eszembe, hogy rendelkeztetek-e a visszaigényelt összegről, mármint beixeltétek-e,hogy a pénzt visszakéritek? Amennyiben nem jelöltétek meg, úgy a nav nem küldi ki. Ez komoly, Én is rákérdeztem a könyvelőnél, és mondta hogy természetesen, ebből már volt bajuk.
Miért nem a nav-ot kérdezed?? Komolyan mondom, eldobom az agyam...felnőtt emberek vagytok.
Utána kell járni, de nem telefonon, hanem személyesen kell bemenni, és ott tájékoztatnak.
Volt aki kérdezte, hogy azért nem kapta meg, mert a párja számlaszámára kérte? Igen, azért nem kaptad, és nem is fogod, amennyiben nem vagy meghatalmazott, és ezt a bank által kiállított papírt nem csatoltad a bevallás mellé.
30 nap+5 nap kifizetés van, /az 5 nap a postai kifizetés/. A munkahelyemen 18.-án adták be a bevallást, és aki számlára kérte, az tegnap reggel magkapta, Én postára kértem, nekem holnap, vagy pénteken jön meg. Higgyétek el, nem szeret a nav napi kamatot fizetni, ezért betartják a 30 napot, a legtöbb esetben. Aki már 1,5 hónapja várja az fáradjon be a kirendeltségre és járjon utána!!!
az nagyon jó! Akkor van 1 nap , hogy utalják?
De jó annak aki megkapta már...:\:)
Kösz :)
Valami maradandót névvel akartam regisztrálni :)
Szerintem hamarosan mindenkinek megjön a lové!
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?