Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Köszönöm szépen.Talán akkor a jövöhéten megjön,remélem.Könyvelővel csináltattam,úgy hogy hiba nem lehet benne.
Irgum-Burgum én biztosan megfogom írni,hiszen jó ha mindenki tudja , hogy már elindult vmi ! énis nagyon várom elhihetitek :/
Sziasztok!! Valóban a beérkezéstől számított 30 nap az a határidő ami alatt a NAV-nak (Apeh) kötelessége visszautalni a pénzt ha ők is jogosnak tartják A kézzel írott és posta által beküldött bevallásoknál legelőbb márc.1-jén utalnak,viszont az elektronikusaknál feb.1.!
Szóval ha február 8.-án feladtátok az 10.-én ért be +30 nap az márc.12.-e,eddig az időpontok ki kell,hogy utalják igaz általában megvárják az utolsó napokat,viszont ha hibát találtak benne és azt javítani kell a ti közreműködésetekkel akkor a 30 nap ujból indul! Aki januárba adta fel akár 1-jén akár 31.-én mindkettőnél márc.1-jén indul az utalás hiába járt le előbb a 30 nap!
Remélem sikerült segíteni abban,hogy mikor várhatjátok!
Ha valaki megkapja,megírhatná.
Irgum burgum helyenként azt lehet olvasni,hogy elhúzodhat akár 40 napig is :(
Sziasztok! Én február 06-án adtam fel,azóta annyi történt,h hétfőn kaptam tőlük levelet,h fognak intézkedni :/ de remélem minnél hamarabb :(
Szia,én is pont Január 28-án adtam fel a bevallásokat,kapunk is vissza pénzt...csak az a kérdés ,h mikor lesz a számlán!?Tavaly 36 napra kaptam meg az utalást!Nagyon várjuk mi is..:)
Én már január 28-án feladtam és eddig még semmi! Vajon betartják a 30 napot? Nagyon remélem!!:)
Mi is!!!!!! Mi február 6.-án már feladtuk.
Kiváncsi leszek.Február 8-án adtam fel az adóbevallást,mikor küldik ki a pénzt.
Szia!
Ha egézségpénztárba fizetett be havi 20 000 FT-ot, akkor az adójóváírás a befizetett összeg 20%-a (max 100 000 Ft.), ezt az összeget az adóhivatal a Posta egészségbiztosítási pénztári számláján írja jóvá, és nem a felesegéd bankszámlaszámán. Az adott pénztárnál kell érdeklődnőd, vagy ha van ügyfélkapus regisztrációja, akkor ott.
Feleségem a posta egészségpénztár tagja. Minden hónapban 20.000 Ft-ot fizet be pluszba az egészségpénztárba, ezért adójóváírás jár neki. Ezt a jóváírást a mai napig nem utalták át a számlájára. Munkahelyén az ügyintézőjénél már korábban érdeklődött, azt a választ kapta, hogy folyamatban van az utalás, azóta hónapok teltek el. Ki tudna abban segíteni, hogy ilyenkor mi a teendő ?
szia Én julius 30.án küldtem,kb.miokor kapok visszajelzést?
Küldték a levelet, hogy utalják!!!!!!:)))))))))))))))))
ahogy megtörténik az önellenőrzés onnan 30 nap.
Sziasztok.Van aki még nem kapta meg?
Önellenőríztetnem kellett a bevallást így ezek után küldik a pénzt!De nem kérdeztem meg de ugyanúgy 30 napba telik?
Mindenképpen menjetek be személyesen. Ott lehet valami. Vagy gond volt a bevalással, esetleg van adótartozás régebbről és oda számolták be. Menjetek be és érdeklődjetek.
én és a párom is május 21-én adtuk fel postára és még mindig nem kaptuk meg
én május 19.én adtam fel és még most sem kaptam meg a pénzt!érdeklődjek személyesen?
Oh, és köszönöm azoknak akik segítettek itt a fórumban!
Utánaérdeklődtem. Az kerületi NAV ügyintéző irodában készségesen segítettek, az ügyintéző hölgy elmondta, hogy minden rendben, a pénz meg fog érkezi. A késés oka: a május 21.-én délelőtt feladott levelem !!!június 5.-én!!! érkezett be hozzájuk. A 3-4 napos átfutási elmélet megdőlt. A tejesség igénye végett utánaérdeklődtem a postán, ahol megerősítették, hogy valóban 11 nap kellett, hogy átjusson a bevallásom A-ból B-be. Tehát aki nem kapta még meg a pénzét, és hasonlóan kései időpontban adta fel a levelet, várjon türelemmel. Én a saját maguk megnyugtatása végett javaslom, hogy ha tehetik fáradjanak be egy NAV ügyfélszolgálatra, ott segíteni fognak tisztázni a helyzetet.
Nem sajnos. TElefonon nem. Csak személyesen tudsz érdeklődni.
Köszönöm! Ha holnap sem érkezik meg, hétfőn bemegyek megkérdezem. Azt nem tudod véletlen, hogy regisztráció (kód)nélkül lehet-e telefonos tájékoztatást kérni ezügyben?
Sziasztok!
Én 21-én adtam fel. Ha 23-24-én ért be, akkor is meg kellett volna már kapnom, nem?
igen érdemes már érdeklődni,nekünk 21-én érkezett be a NAV-hoz kedden jött meg a pénz.
Én is 21.-én reggel adtam fel. Még nem érkezett semmilyen levél, és pénz sem. Érdemes elindulni utánaérdeklődni, vagy normális, ha még nem jött meg. Olvastam, hogy itt többek is hasonló cipőben járnak. Van valami határidő amíg mindenkinek meg kell kapnia?
Amennyiben a NAV nem küldött még felszólítást, akkor nem vonják le. Bejöltétek, hogy visszakéritek?
Meg kellene érkeznie.
Heni
Sziasztok! Tud valaki segíteni?
Május 22.-án adtam fel a bevallásom és még nem érkezett vissza pénz. Mikorra várhatom számlára kértem.
Sziasztok! 20.ig volt a határideje , hogy mindenki megkapja! Aki nem kaptameg az fáradjon be az apeh.hoz ! Úgy ahogy én tettem ott a hölgy levezette nem és kiderült,hogy ami vissza járt volna azt már a munkáltató levonta ezért 1 ft járna vissza...!
Szóval érdemes személyesen bemenni ! Remélem segítettem !
Üdv mindenkinek !!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok: