Ha ezek a nevek közül kellene csak választanod, melyik név állna legközelebb hozzád és miért? (beszélgetés)
Pl.egy ronda, kövér és buta nőt Lillának hívnak az nagyon gáz.
Nézzenek a szülők is tükörbe és lássák meg benne a gyerekük vonásait. Ezt is vegyék figyelembe a név választásánál.
Lilla.Esetleg Luca,Liza.
A Sárától kiver a víz:az egyetlen olyan főnököm,akit zsigerből gyűlöltem,Sára volt.Nem Sári,nem Saci,szigorúan Sárának kellett szólítani.
Hannából Dunát lehet rekeszteni.A Nikolett a ‘90-es évek elején volt menő.
A Johanna kicsit oldschool.
A Virág meg valahogy hidegen hagy…
Liza🙂
A mi kislányunk Lizanna lesz.
Ha most lenne aktuális nevet kitalálnom megnézném a top listát és az első 50-ből nem választanák :)
"Kb. 5-10 évenként változnak a divat nevek. Ezek szerint, ha meghallom, hogy Mónika, azok 50 év körüliek. Az Aniták és Tamások negyvenesek.
Az Alexszandrák huszasok. És így tovább..."
És tényleg 😂 Timik 35-40 között vannak most, de Krisztából is volt pár évfolyamtársam, meg Gabriella, Dominika.
Nem szeretek neveket minősíteni, hiszen általában szeretetből adják a gyereküknek a szüleik, ha nem a régi hagyomány esetleg, hogy muszáj az apja, anyja nevét vinni tovább.
Én a gyerekeimnek nem magyar neveket adtam, sőt a fiamnak kérvényeztem, anyósom ki sem mondta sokáig. Viszont a magyaroknak és a külföldieknek sem törik bele a nyelve.
A lényeg sosem csúfolták őket, nekik tetszik a nevük, kell ennél több?
Kb. 5-10 évenként változnak a divat nevek. Ezek szerint, ha meghallom, hogy Mónika, azok 50 év körüliek. Az Aniták és Tamások negyvenesek.
Az Alexszandrák huszasok. És így tovább...
A mi osztályunkban Erzsi csak 1 volt, de Mária 8. A többi Rozália.
A kérdező által leírt nevek is már elcsépeltek és nem szépek.
A felsorol nevek szintén tucat név és nem szépek.
Ami neked, nektek a legeslegjobban tetszik.
Olyan nincs, hogy mindenkinek egyformán tetszik, mindig lesz olyan, akinek nem fog tetszeni, de a ti/te gyermeked lesz, hagyd meg magatoknak a választás örömét, jogát.
Ha köztetek nincs egyetértés, akkor legyen 2 neve.
A vezeték név is számít hangzásilag, de ezek közül a Lilla a befutó nálam.
További ajánlott fórumok:
- 3 férfi közül kellene választanom....
- Ha most kellene szakmát választanod, mit választanál?
- Két pasi közül kellene választanom. De melyiket...?
- Abszolút megbízható takarítónőt hogy kellene keresnem és választanom?
- Ha választanotok kellene melyiket választanátok?A szőrösszeszedő kefét vagy a szőnyegseprűt?
- Gyerekorvost kellene választani, de nem tudom kit. Tudtok segíteni?