Ha elzáródik a tejcsatorna mit kell, mit lehet tenni vele? (tudásbázis)
Szia!
Szoptatos csoptortban vagyok onkentes. A mastitis enyhe formaja az, amit Magyarorszagon tejcsatorna elzarodaskent emlegetnek. Ezt az okozza, hogy tul sok a tejed. Ezen a fejes bizony nem segit, hiszen azzal csak fokozod a tejtermelest.
A melegviz valoban nagyon jo szoptatas elott, de en inkabb azt javaslom, hogy fejes helyett bizd a babara a mell kiuriteset. Sokkal jobb munkat vegez, mint barmelyik mellszivo.
Ilyen esetben minel tobbszor keruljon a baba a gyulladt mellre, az meg fogja oldani a gondot.
Szoptatas utan a hideg borogatas a jo, legjobb a fagyos kaposztalevel.
Fajdalomcsillapitok kozul a paracetamol tartalmuakat szoktuk javasolni szoptatas alatt (Panadol ilyen), de a Nurofent is alkalmazhatod, annak van gyulladascsokkento hatasa is.
Ha nem erzel javulast 2-3 nap mulva, keress fel egy orvost. De altalaban azert addigra rendezodik a helyzet.:)
Mielobbi jobbulast kivanok!
Szia Azt hiszem van erre urtica urens homeopátiás bogyó.Majd kérdezd meg a patikában.
Nekem is volt néhányszor.Meleg vizes borogatás,masszírozás.Hónaljtól kiindulva enyhe simítások a mellbimbó felé,és ugyanez a válltól,és egészen a nyaktól.Lényeg,hogy lefelé történjen és ne erőse,nehogy megtörjenek a tejutak.
És utána fejd ki,Úgy ahogy szoktad,Én géppel csináltam,mert nem ment a kézi fejés.
Engedd tele a kádat jó meleg vízzel, aztán feküdj benne hasra 1/2 órát! Utána jöhet a fejés!
Nekem bevállt. -igaz utána 1-3 napig még fájt a cici, de ez csak valami utóhatás. Nem lehet, hogy Nálad is ez van?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Ha vettünk egy lakást, de olyan sok a hitel, hogy nem bírjuk fizetni, mit lehet tenni?
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Mit lehet tenni, ha egy kedves ismerős "szekta" tag lett?