Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ha a Te babád is ősztől lesz bölcsis, itt a helyed:) fórum

Ha a Te babád is ősztől lesz bölcsis, itt a helyed:) (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
149. jecsim
2013. jún. 17. 18:29

Sziasztok. Lányom szeptember 30-án fog beszomktatásra járni a bölcsibe. Kérdésem lenne, hogy szeptember elsejével szűnik így meg a gyes, és "megyek vissza dolgozni", vagyis veszem ki a szabit, vagy szeptember 30-tól kell lemondani a gyest, és a melóhelyre beszólni, hogy akkor mostantól vagyok szabadságon?

Köszönöm

148. Prücsök27 (válaszként erre: 147. - 4c1a787e8f)
2012. nov. 26. 09:21

A döntés már megszületett,semmiképp nem akarom Danit összezavarni azzal,hogy most kiveszem a bölcsiből,és majd lesz,ami lesz.Talán így majd oviba is könnyebb fog menni a beilleszkedése.Rajtam nem érzi azt,hogy a bölcsi egy rossz dolog,mert sose hangoztatom az én gondjaimat mikor ő is hallaná.Még bölcsis dalt is költöttem,beleszőve a gondozónéniket és a kis társait is a dalba.Itthon is azt hangoztatom,hogy a bölcsi egy jó dolog,és hogy mennyi mindent lehet ott játszania,stb...

Türelmesek vagyunk vele,sokat beszélgetünk a bölcsiről.Ma reggel ugyan többet sírt az apukájának,mint pénteken,de ezt most betudjuk a hétfőnek :)

147. 4c1a787e8f (válaszként erre: 146. - Prücsök27)
2012. nov. 23. 11:04

Elhiszem, hogy egy gyerek tud "olyanabb" lenni, mint a többi, tehát nem lehet a problémákat egy kaplap alá venni.


Reálisan (kicsit látszólag szívtelenül) nézve két dolgot tehetsz.


1. Ha tényleg dolgoznod kell, és ott idővel teljesítei, és erre anyagilag-erkölcsileg tényleg szükséged van, akkor gyerek megy reggel, jön délután, és el kell fogadni, hogy sok a sírás, hogy neki ez nehezebb..


Hogy nekünk mennyire nehéz? Már páran ledöbbentek, hogy leírtam a saját esetemet. Én még sulis voltam az első kettőnél, és egy éves kor alatt mentek. Akkor én még nem olvastam babás oldalakat, meg fórumokat, meg semmit, mert igencsak megvolt a dolgom. Ezért én nem tudtam, hogy a bölcsi ma egy ilyen "szaranyavagyok" dolog, és úgy godoltam, hogy én jó vagyok azzal, hogy megy a gyerek, én meg szépen befejezem a sulit, teljesítem kötelességemet, fejlődök, megteremtem a későbbi munkavállalás lehetőségét. Meg pont azért fejezem be a sulit, hogy később ne napi 20 óra takarításból kelljen eltartani a gyerekeket. Tehát én ezt őszintén életbevágónak tartottam. Mi is bölcsisek voltunk, és soha sem volt ez rossz emlék.. Ergo én boldog voltam, hogy mehettek a gyerekek, és gond nélkül be is szoktak. Persze egészségesen hiányoztak, és szinte röpültem értük délután, de én semmi olyat nem éreztem, hogy ez rossz lenne. Mivel én ezt komolyan így gondoltam, ez a gyerekeknek is evidens volt, és nem is volt ez a része nehéz, és a mai napig is visszasírják ezt az időszakot.. Ezt az érzést valahogy igyekeztem most a 3. gyerekre is megőrizni, bár ő most 2 évesen kezdett, vele éjjel-nappal itthon voltam eddig.. Szerencsére ő is beszokott, bár nyilván ő már jobban kinyilvánította akaratát, és teszi ma is.


Én úgy gondolom, hogy ma egy kicsit túlspirázzák ezt a kérdést elvben, közben elveszik a gyakorlat.. 3-6 évig legyél mintaanya, utána meg hirtelen 8 órában dolgozó mintamunkaerő. Ja. Átmenet nélkül ez halál, márpedig a bölcsi egy tök jó átmenetet lehet, ha jól fogjuk fel.


2. Úgy döntesz, hogy nektek ez még most nem kell, nem dolgozol, és kiveszed a bölcsiből, ha úgy ítéled meg, hogy ez lesz középtávon a családnak a legjobb...


Előbb-utóbb döntést kell hozni, de halgass a gondinénire mindenképpen..


Kitartást hozzá, mert tudom, nem könnyű..

146. Prücsök27 (válaszként erre: 144. - 4c1a787e8f)
2012. nov. 22. 21:29

A beszokós heteken már túl vagyunk egy ideje.

Csak ugye sehogy nem akarja elfogadni azt a tényt,hogy anyának dolgoznia kell.

Kedden délután mondta a gondozónője,hogy több,mint 20 éve van a szakmában,de gyerek így még nem fogott ki rajta,mint Dani.Napközben azért is sír Dani,ha a gondozó néni eltűnik az egyik kicsivel pelus cserére.De ma már azt mondták,hogy nem volt annyira sírós,mint az előző napokban.Holnap péntek,nagyon kíváncsi vagyok rá,hogy ha az apukája viszi be mi fog változni.Csak utána megint hétvége,és úgy látom,hogy neki még ez a 2 nap is nagyon bezavar,mert mire már jobban ellenne újra itthon van 2 napig.A szívem az kemény,előtte sose sírok,de hazafelé jövet igen,fáj sok dolog vele kapcsolatban,a legjobban az,hogy olyan,mintha innentől kezdve kimaradnék az életéből.Ezt még nekem is szoknom kell,és fel kell dolgoznom.

2012. nov. 22. 13:55
Én már előre félek. A nagynál egész simán ment jártunk egy hétig csak délelőtt. Majd amikor egyedül hagytam láttam hogy sír de ugye muszáj tartani magad nem sírhatsz a gyerek előtt, attól neki nem lesz jobb. Másnap már semmi baja nem volt. Én viszont totál kikészültem minden reggel sírtam munkába menet és alig bírtam kivárni hogy mehessek érte. Most a sulinál is ez volt mondjuk szerencsére ő nagyon jól veszi az akadályokat. Most a kicis jön majd a bölcsibe ettől jobban tartok mert tudom már milyen érzés :) remélem neki is jól fog menni. Itthonról is dolgozom meg anyu is vigyáz rá, de azért ez így más lesz minden nap.
144. 4c1a787e8f (válaszként erre: 143. - Prücsök27)
2012. nov. 22. 13:47

Azért az lesz a legjobb, ha ráálltok már a "rendes" jövésre-menésre. A beszokós 2-3 hét engem is megviselt most szeptemberben.. Nekem pont az a bajom, hogy fél4-ig is hagyják aludni, este meg még 11-kor is kukorékol, mi meg már alfában vagyunk 8-kor.

De nincs azzal baj, hogy ő ezt 2-3 héttel lassabban szokja meg, mint az átlag.. Viszont mindenképpen kell majd 1-2 hét kemény szív, és elviselni a sírást. Ez sajna elkerülhetetlen a legtöbbször.

143. Prücsök27 (válaszként erre: 142. - 4c1a787e8f)
2012. nov. 21. 10:51

Értettem én,és nagyon is igazad van.


Az itthoni munkák sokkal kevésbé fárasztanak ki,mint pl. most ez a bölcsis dolog,és arról nem is beszélve,hogy szegény Dani a bölcsibe fél órákat alszik minden nap,és elég nehéz estig lekötni,sokat nyafog a fáradtság miatt.Tegnap is próbáltam lefeküdni vele,mikor fél 2kor haza jöttünk,de nem akart aludni,és sajnos 5 órára meg már nagyon elfáradt.

142. 4c1a787e8f (válaszként erre: 141. - Prücsök27)
2012. nov. 21. 09:36
Már arra értettem a dolgok, hogy a szellemi, lelki nehézségek nagyon hamar meghaladják a fizikait a gyerekezés terén... Ez manapság fokozottan így van, mint anno a mi korunkban. Ma már minden verseny, nagyon kell vigyázni, "mibe nevezünk be".
141. Prücsök27 (válaszként erre: 140. - 4c1a787e8f)
2012. nov. 20. 22:02
ÓÓ ha csak a ruhamosásból állna egy nap :))
140. 4c1a787e8f (válaszként erre: 139. - Prücsök27)
2012. nov. 20. 18:22

Jó a később-korábban dolog.

Bizony nagyon tudnak minket anyákat pörgetni. Nagyon nehéz megállapítani, mi micsoda, mennyire komoly.. Hát ezért nehéz az anyaság, nem azért, mert ruhákat kell mosni..

139. Prücsök27 (válaszként erre: 138. - 4c1a787e8f)
2012. nov. 20. 12:19

köszi a válaszod!


A beszoktatás nálunk is fokozatos volt,de sose tudtam fél óránál kinn lenni többet.Most a héten úgy járunk bölcsibe,hogy később viszem,és korábban hozom haza.Talán ez majd egy kicsit változtat a lelkén.Pénteken meg majd az apukája viszi bölcsibe,hátha akkor nem fog ennyire sírni.Mikor együtt mentünk múlt héten dokihoz apástól,akkor egy cseppet sem sírt.Nyáron és előtte is csak én vittem,és csak úgy ordított,kapálózott,lökte el magától a doktornőt.Lehet ezek csak nekem szólnak?! Napközben sokat hajtogatja Dani a gondozónéninek,hogy keressük meg anyát,ekkor kimennek az öltözőbe megnézni,hogy nem vagyok ott. Elég nehezen fogadta el azt a tényt is,hogy apának dolgoznia kell.Bocsi,ha levelem összevisszára sikerült,de kavarognak bennem a gondolatok.

138. 4c1a787e8f (válaszként erre: 137. - Prücsök27)
2012. nov. 20. 12:02

Kedves Prücsök!


Kisfiad a világ legtermészetesebb módján viselkedik. A beszokás még akkor sem egy hét, ha a baba látszólag nem is sír, "nincs semmi baja". Az akkor is hónapok kérdése.


A betegségek is úgy alakultak nálatok, mint a legtöbbeknél. Hamar elkap valamit, utána visszaesés, stb.. De aki nem betegszik meg, annak is eljön 2-3 hét után egy nehezebb szakasz, hiszen akkor jönnek rá, hogy hát ez a szitu már végleges...


A " ne menjünk bölcsibe" meg egy olyan dolog, ami átalakul szépen a "ne menjünk oviba", majd suliba, majd a "fene a hétfőbe, hogy már megint meló van"-ná... Ennek nem sok köze van ahhoz, hogy valójában ő szeret-e ott lenni..


Nálunk egyébként 2 hét volt az anyás szoktatás, és nagyon fokozatos, de aki igényelte, nem szokott be ennyi idő alatt, annak tovább is engedték..


Egyébként örök sztori a családunkban az én esetem. Másfél évesen mentem, és akkor még nem volt beszoktatás, akkor ez volt az elv. (Egyébként annyira nem is rossz ez, mint ma gondolják, de ez most mindegy..) Szóval én is úgy voltam, mint a kisfiad, hogy 2 hétig hátra se néztem, úgy mentem be, aztán 2 hét betegség... Utána viszont olyan cirkuszt csináltam, hogy a vezetőnő nekem külön engedélyezte az anyás szokást... Egyébként tök jó élmény volt ezen túl a bölcsi nekem is, szüleimnek is, az enyémek is mind mentek..


Az igazi titok az, hogy az anya lélekben tartsa igazán fontosnak - nem is a bölcsit - hanem azt az okot, amiért ő így döntött.. Akkor könnyebb elviselni a nehézségeket.


Az első gyerek meg általában nagyon sokat beteg a közösségbe kerüléskor, akár 2 hetente, erre számítani kell sajna. Az vigasztaljon, hogy ez 1-2 év alatt viszont nagyon sokat javul, és utána meg jó lesz az oviban, hogy ő már sokkal jobban bírja, már egész komolyan lehet mellette dolgozni..


Szóval szerintem ha az óvónők is nehéznek látják a helyzetet, kérjél még anyás lehetőséget, de ha ők azt mondják, nincs nagy baj, hidd el, és menj nyugodtan el, még ha sír is.. Ma az enyém is sírt, tegnap meg nem...

2012. nov. 20. 10:29

Sziasztok!


Kerestem egy bölcsis működő fórumot,ugyanis elég tanácstalan lettem.Mi okt.24én kezdtünk el beszokni.Aztán jött a 4 napos hétvége,aztán 4 napot itthon volt a kisfiam,mert beteg lett.Ez a hét lesz neki teljes,ha nem jön közbe semmi,de nagyon nehezen viseli.Eddig szívesen ment,mikor ott voltam,nem törődve velem szépen játszott,huncutkodott.De múlt péntek óta csak azt hajtja,hogy anyával akar ott aludni,tegnap velem akart reggelizni,ma meg már itthon is sírt,s mondta zokogva,hogy ne menjünk bölcsibe.

Amikor meg alvás után elhozom,akkor vidám,mesél,mondókát tanult,játékbabázni akar itthon is.A gondozónők szerint egész nap csak sír,alig eszik,és fél órákat alszik csak.Mit tehetnék,hogy könnyebben elfogadja,hogy nekem is mennem kell nemsokára dolgozni,és megértse hogy nincs ott rossz helyen,vigyáznak rá,és jó kedvű legyen benn?

Ma már azt is kipróbáltuk,hogy 9-re vittem 8 helyett,így nem hallotta a többi gyerkőc sírását,de nem nagyon számított ezt sem,hiszen már itthon elkezdte a sírást.

136. pillango2004 (válaszként erre: 135. - Pritta)
2011. okt. 15. 17:35

Örülj neki!

Én még eddig mindig sírva hagytam ott, bár azt mondják 5 percig sír és utána egész nap nincs sírás!

Na de nekem ez a reggeli sírás rányomja az egész napomra a bélyegét, a szívem szakad meg!

135. pritta
2011. okt. 15. 14:41
mi mar rendesen ottvagyunk 9-töl du 1-2 ig. eszik jatszik de aludni nem hajladno. nem is faradt. attettek du-ra a nagyokhoz, igy nem baj h ebren val, jatszik veluk. imad ott lenni es soha nem akar hazajönni :( :))) de jo is igy.
134. kri76
2011. okt. 14. 22:52

Sziasztok!

Nálunk minden OK. Ma már sírás sem volt, sőt!!! Alig akart hazajönni:)

A 10 fős csoportban mindig beteg valamelyik. Most nagy a gáz, mert az egyik kislánybárányhimlős. Leó be van oltva, majd meglátjuk, 2 oltás után elkapja-e. Elvileg mi mindketten voltunk bárányhimlősek a férjemmel már gyerekkorunkban, de állítólag újra el lehet kapni. (Pl. örvsömör.)

2011. okt. 14. 18:05

Tőlünk szept 1-el elmentek a "nagyok" 3 évesek, így szinte egy korosztály, 18 hónapostól- 26 hónaposig.

Nincs csak kisebb vita közöttük EDDIG! :)

Alig várjuk már az őszi szünetet!!

2011. okt. 14. 10:20

Mi is lebetegedtünk :( Hányós, takonyos, iszonyat hisztizős nyavalya....


Majd 19én megyünk újra, de minden reggel úgy ébred, hogy BÖLCSI BÖLCSI BÖLCSI!


Ti hogy álltok? Nálatok vannak "rossz gyerekek"?

Vagy olyanok akik közelébe nem engeded nyugodt szívvel a gyereked?


Egyik barátosnőm fiát mindennap megharapja egy kislány és hiába könyörög, hogy ha másképp nem megy tegyék át másik csoportba, csak a vállukat vonogatják, hogy ez gyerek csintalanság, nem kell belőle ügyet csinálni.

2011. okt. 7. 17:49

Mi 2 hét után hétfőn kezdünk!

Remélem kicsit több napon bírunk majd ki betegség nélkül!

2011. okt. 7. 10:25
Hédi csak hétfőn reggelizik ott, de akkor az alvással is megpróbálkozunk :)
129. kri76
2011. okt. 7. 09:45

Hali!

Szerdán nálunk ugyanez volt, levéve, hogy ebédnél sírt egy picit. Tegnap már nem volt sírás, ma meg már ott is reggelizett:)

2011. okt. 7. 08:13

Halihó!


Szerdán már reggel 9:20 kor elzavart Hédike :)

Ott üldögéltem a folyosón és vártam, hogy majd hív ,meg kellek neki ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ dehoby hangja se volt.

Vagyis volt, de nem sírt hanem hangosan röhögött.

Szépen meg is ebédelt és jöttünk haza. Tegnap ugyanez, remélem ma is.


Leóval mi újság?

127. kri76
2011. okt. 4. 19:29
Hali! Elvileg holnap Leó is ott ebédel + próbálok kimenni és teszteljük, hogy bírja, ha nem vagyok szem előtt:)
2011. okt. 3. 21:44

Mi már egy hónapja hetente egyszer 1-1,5 órát játszottunk az udvaron. Rendesen leszakadt rólam :D


Ma és holnap az udvaron játszik a többiekkel. Szerdán már 9re megyünk és ebédre is maradunk :)

125. kri76
2011. okt. 3. 21:36

Ja, ma 1,5 órát voltunk. Én kérdeztem rá, meddig legyünk:)

Meg is lepődtem picit, mikor kint rótta a többi gyerekkel a motoros köröket.

124. kri76
2011. okt. 3. 21:35
Nálatok mi volt a menetrend?
123. kri76
2011. okt. 3. 21:34
Csak egy üzenőt. Mi 9-re megyünk, de vele voltam végig. Bent le sem szakadt rólam, de kint otthagyott mint a szél. Motorozott, csúszdázott, homokozott...hiába, utcagyerek a lelkem:)
2011. okt. 3. 21:30

Hédi szerdán már ott ebédel, de holnap még csak egy órácskát játszik, 10től 11ig.


Nálatok mi a menetrend? Hány füzetet kértek?

121. kri76
2011. okt. 3. 21:29
Na, majd referáljunk egymásnak holnap is. Most már kezd izgalmas lenni a helyzet:)
120. a360345bdd (válaszként erre: 119. - Kri76)
2011. okt. 3. 21:27

Hédi sem szerette a bentlétet :)

Hasonlóak a gyerekeink meg a bölcsi is, mert ugyanilyen játékaik vannak az udvaron :DDDDDDD

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook