Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek? fórum

Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
32. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 29. - Szenyó)
2008. dec. 29. 19:28
Én undorodom a koleszterin ízétől is mert a margarin azért "más ízű" mert nincs benne koleszterin. Vajat én magam soha nem fogyasztok és nemcsak azért mert 90kg vagyok. A margarin egészségtelenségénak az az alapja hogy amikor a múlt század elején elkezdték árusítani egy sárga festékanyaggal sárgították hogy hasonlítson a vajhoz, mert a margarin natúrban hófehér.Annak a szakmám szégyenének annyi esze se volt hogy karotinnal sárgítsa ami a sárgarépa leve. Az előbbi vajsárga nevű festék volt az egészségtelen nem a margarin maga.
2008. dec. 29. 19:25

Kedves vegyész!Gondolom a margariniparban tevékenykedsz.

Átmentem a szomszédba margarinért.Nem enni akarom,csak tanulmányozni.A legelterjedtebb fajtájú hátoldalán írva vagyon,hogy 3 féle növényi "olajjal" készült!A benne felsorolt emulgálószerekhez Te jobban értesz,meg a tartósítókhoz,aromához is.

Kíváncsi voltam,ugyan mi lehet az én sima,tea névre hallgató vajamban?Láss csodát!Semmi más,csak édestejszín.

30. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 27. - Zebracsikó)
2008. dec. 29. 19:14
Te a tanártól is számonkéred miért oktat? Mindenki tanulta hogy mi a különbség a növényi olaj és a növényi zsír között. Itt jön a bukfenc hogy a pro nature növényi zsírt a növény "hidrogénezi" az érés közben. Mi csak azt utánozzuk egész nagy pontossággal. Azt meg juszt se mondom meg melyik az a növényi zsír amit mindenki szinte habzsol.
29. szenyó (válaszként erre: 26. - 036bf4cfe4)
2008. dec. 29. 19:11

Kedves VegyÉsz!


Most komolyan: Te melyiket fogyasztod? Vajat, vagy margarint, vagy egyiket sem?


Mert engem ÉRDEKEL a szakember válasza!

S ha lehetne egy kicsit magyarázd meg miért, de úgy hogy én is megértsem. Nem vagyok vegyész, s sosem érdekelt a kémia. De erre a kérdésre választ szeretnék kapni. Előre is köszi.

28. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 24. - Zebracsikó)
2008. dec. 29. 19:07

"valahogy más "módon" van vegyülve a víztartalommal, mint a margarinban."


Megint feltételezel valamit aminek semmi köze a valósághoz, nekem meg ez a szakmám.

27. zebracsikó (válaszként erre: 26. - 036bf4cfe4)
2008. dec. 29. 19:06

Tudod, Ottokar, a kioktató stílusod helyett, inkább mindannyiunk épülésére és tudásának bővítésére elmesélhetnéd, miket tudsz ezekről az említett élelmiszerekről.

Jobban járnánk mindannyian, ha az alaphangulat harmonikus lenne.

26. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 22. - Ibolya27)
2008. dec. 29. 19:04
Én vegyész vagyok. Te meg semmit nem értesz a kémiához. Amit leírtál az valahonnan félrevezető hamis irformcáiókon alapul. A bio meghatározásnak meg a margarinhoz semmi köze. Szomorú hogy az interneten tehetségtelen emberek hamis információkat terjesztenek. Általános iskolai tananyag hogy mi a különbség a növényi olaj meg a növényi zsír között, meg kellett volna tanulni elemi ismeret. A bio margarin elnevezés a vásárlók félrevezetése becsapása semmi egyéb.
25. zebracsikó (válaszként erre: 23. - 036bf4cfe4)
2008. dec. 29. 18:54

ostoba kérdés.

én így tudom, hogy egészségtelen.

olvastam róla többször.

24. zebracsikó (válaszként erre: 19. - 036bf4cfe4)
2008. dec. 29. 18:53

miért írok valótlant? egyrészt, mert én ezt eddig így tudtam, nem pedig azért, hogy jól keresztbetegyek mindenkinek.

másrészt nem vagyok arról meggyőződve, hogy hülyeséget írtam volna.

A tejnek is van zsírtartalma, tudjuk, csak valahogy más "módon" van vegyülve a víztartalommal, mint a margarinban.

Hozzáteszem, preventíve:

SZERINTEM:

23. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2008. dec. 29. 18:52
Honnan tudod hogy egészségtelen, mikor nem tudod?
2008. dec. 29. 18:48
Írd be itt a keresőbe:margarin.Én csak vajat meg olajat használok.A margarin is olaj,csak vegyi úton keményítik.A legártalmasabb,amelyik hidrogénezett.A legegészségesebb a bio margarin lenne.Csak hát az ára...
21. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 5. - Vivi51)
2008. dec. 29. 18:47
Mellesleg a választás az hogy koleszterin vagy nem.
20. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 15. - Zebracsikó)
2008. dec. 29. 18:45
Itt nem alapanyagminőségről van szó hanem a koleszterin csökkentéséről.
19. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 14. - Zebracsikó)
2008. dec. 29. 18:43

"A margarinban valahogy mégis benne van. Ez csak vegyi anyagokkal sikerülhet"


Miért írsz valótlant? A margarinhoz azért emulgálnak vízet hogy kenhető legyen elsősorban. Másodszor azért hogy a vízben oldódó vitaminok is oldatban legyenek. A tehénből kijövő tejben is van zsír ami nagy mennyiségű vízben van emulgálódva.

2008. dec. 29. 18:40
Hülye kérdés. PErsze, hogy lehet!
2008. dec. 29. 18:36
igen
2008. dec. 29. 18:33
szerintem tök mind1.mind 2 ugyan az.
2008. dec. 29. 18:31
Nem beszélve arról, hogy ha már egyszer nekiállok sütni, akkor jó minőségű alapanyagokból csinálom, nem akarok spórolni a vajon sem.
14. zebracsikó (válaszként erre: 11. - 9c8432d068)
2008. dec. 29. 18:30

csak annyit gondolj át:

a margarin elég nagy mennyiségben tartalmaz vizet.

A víz köztudottan nem oldódik zsíradékban.

A margarinban valahogy mégis benne van. Ez csak vegyi anyagokkal sikerülhet.

13. 9c8432d068 (válaszként erre: 12. - PAGI62)
2008. dec. 29. 18:27
Én csak margarint használok,de van,aki azt állítja,ahová vaj van írva,oda csak vajat lehet használni.
12. PAGI62 (válaszként erre: 8. - 9c8432d068)
2008. dec. 29. 18:25
Nyugodtan használj margarint!!
11. 9c8432d068 (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2008. dec. 29. 18:24

Ezen a vaj-margarin dolgon sem nagyon lehet kiigazodni.

Van,aki állítja,hogy a margarin fogyasztása egészségesebb,mint a vaj fogyasztása.

Ki tud itt igazságot tenni?

2008. dec. 29. 18:21
az én családom elég finnyás az ilyen dolgokra, de sütik krémjében még ők sem érzik ki, hogy vaj vagy margarin van e benne. A light margarinok azért nem jók ilyenekre, mert kidobják a vizet.
2008. dec. 29. 18:21

szerintem a margarin nem alkalmas emberi fogyasztásra.

tök egészségtelen

8. 9c8432d068 (válaszként erre: 4. - Dragon77)
2008. dec. 29. 18:18

Csak úgy,általában.

Azért tettem fel a kérdést,mert a vaj elég drága,gondoltam,Rama margarinnal jól lehet helyettesíteni.

7. dragon77 (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2008. dec. 29. 18:18
én sokszor pótlom, egyébiránt ha sütőipari vagy cukrászipari cuccokat eszel, akkor ott is számtalan esetben margarint használnak vaj helyett
2008. dec. 29. 18:17
Én a krémbe is margarint használok vaj helyett.
2008. dec. 29. 18:16
Ha a tésztába ír vajat, azt szerintem lehet, de a krém más ízű lesz, ha margarinnal csinálod.
2008. dec. 29. 18:16
milyen sütibe?
2008. dec. 29. 18:16

ne tedd!

Főleg, ha a krémbe kell a vaj!

Ha a tésztába kell, akkor még csak-csak helyettesíthető, de krémben semmiképp nem ajánlom.

Én semmihez sem használok margarint, mert szerintem gusztustalan.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook