Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ha a pasinak nincs bankszámlája, bankkártyája fórum

Ha a pasinak nincs bankszámlája, bankkártyája (beszélgetés)

1 2 3 4
64. Amaunet (válaszként erre: 59. - Borian)
júl. 16. 20:22
Miért ne lennének?
63. Borian (válaszként erre: 60. - ,zumba)
júl. 16. 18:53

mert alapvetően a kp mindig adóelkerülést szolgál

ha a munkavállalókkal szemben korrekt a munkaadó, az szerencse, de ilyenkor nem árt óvatosnak lenni

62. globus (válaszként erre: 56. - PöttyösPanka)
júl. 16. 18:27
Jelen pillanatban 1 számlánk es 1 kártyánk van. Utóbbit mindketten használjuk, az ő pénze postára jön.
61. globus (válaszként erre: 57. - Fincsi5)
júl. 16. 18:26
Én is vásárolok ilyen üzletben, ismerős eladó :) ha kártyával fizetek, be kell ütnie, kp-ben minden olcsóbb.
60. ,zumba
júl. 16. 18:08

Miért hihetetlen, hogy teljes bejelentéssel,

(nem napi) nem számlára utalással (nincs boríték) is van munkásélet. Nemcsak sok embert foglalkoztató munkáltatók léteznek eme kis hazában. Nyugdíjszámításnál sem érte meglepetés az illetőt.

59. Borian (válaszként erre: 54. - Amaunet)
júl. 16. 17:55

és biztos be vannak jelentve?

ilyenkor szokott meglepi lenni az orvosnál...

58. szeretekolvasni (válaszként erre: 57. - Fincsi5)
júl. 16. 17:48
Sumákolnak. Ha bankkártyával fizetsz, annak nyoma van. Sumák boltok ezt nem szeretik.
57. fincsi5 (válaszként erre: 56. - PöttyösPanka)
júl. 16. 17:47
Nálunk is van olyan ruhabolt, ahol egyáltalán nem lehet kártyával fizetni. Mikor rákérdeztem, hogy miért, azt mondták; akkor nem tudnánk kedvezményt adni. Nemá', ha valami 7800.- akkor azt mondja, adjak 7600.-at. Rohadt nagy kedvezmény!:(
56. PöttyösPanka (válaszként erre: 55. - Globus)
júl. 16. 17:43

Nem tudom, ez mennyire régen volt. De ahogy a világ változik, sokszor a pár évvel ezelőtti dolgok sem relevánsak már. Hirtelen meg tudnak szaporodni azok a szituációk, ahol már nem megoldás a kp. Például most volt az autónk szervizben. Nem olyan régen az ilyen helyeken előnyben részesítették a készpénzt. Most meg az ember vakarta fejét, hogy hát ha nem kártyával fizetünk, akkor számlát kell kiállítani, ami nagyon macerás, ő nem is tudja, hogy kell, meg kell várni a kollégát, stb.

De persze fordítva is igaz. Sok helyen meg csak kp-val lehet fizetni. Úgyhogy mindennel fel kell készülni.

55. globus (válaszként erre: 39. - Érdekes73)
júl. 16. 17:25
Ez így van. Férjem még akkor is kp-ben vette fel a fizetését a vállalati munkahelyén, amikor már mindenkiét utalták. Külön telefonon értesítették, méltóztasson befáradni a pénztárba, mert tíz napja fizettek :DDD Nem ért rá.
54. Amaunet (válaszként erre: 53. - Asztanaviszta)
júl. 16. 17:23
Sok vállalkozó van, aki kp. fizet bért az egyébként bejelentett munkavállalóinak. Pl. építőipar
53. asztanaviszta (válaszként erre: 51. - Amaunet)
júl. 16. 17:19

Munkavállalóknál tényleg ritkán.

Nyugdíjasoknál, főleg vidéken elég gyakori.

52. asztanaviszta (válaszként erre: 46. - Ildi992)
júl. 16. 17:19

Kevered a minimál bért a létminimummal.

Attól, hogy te nem láttál olyat, még létezik, hogy az egész fizetés kp.

júl. 16. 17:15

Azzal egyetértek, hogy szükséges kp-t is tartani otthon, mert vannak dolgok, amit csak így lehet fizetni.

Fi. kissé messze ment a következtetéseivel. A bankszámla-nélküliség létezik, bár igen ritkán találkozunk ilyesmivel.

50. Amaunet (válaszként erre: 49. - Amaunet)
júl. 16. 17:07
és bankszámlára -> és nem bankszámlára
49. Amaunet (válaszként erre: 35. - Michelle.r)
júl. 16. 17:06

Pedig van ilyen nagy cégeknél is. Egyszerűen postára utalja a pénzt kézbesítési címmel és bankszámlára.

Ma már nem a kis házi pénztárnál fizetnek kp-ban.

48. Ildi (válaszként erre: 45. - Elbb)
júl. 16. 16:59
Te meg mélyalvó?😅😅
47. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 16. 16:44
Egyébként honnan tudod, hogy nincs?
46. ildi992 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 16. 16:33
Gyanús. Olyan van hogy létminimumot fizetik bankkártya, többit borítékban mert a cég létminimumra jelenti be , többit borítékban kapja. Az, hogy a teljes fizu kp legyen, olyat még nem láttam.
45. elbb (válaszként erre: 44. - Ildi)
júl. 16. 16:31
Te valami orákulum vagy?🤣😂🤣😂
44. Ildi (válaszként erre: 42. - Michelle.r)
júl. 16. 16:24
...és egyre többször fog állni le..
43. michelle.r (válaszként erre: 39. - Érdekes73)
júl. 16. 15:38
És sikerült? Egy ismerősöm mesélte, hogy neki nem. Azt mondta a főnöke, hogy ha nem tetszik, el lehet menni.
42. michelle.r (válaszként erre: 37. - Ildi)
júl. 16. 15:35
Igen, a cégnek pedig joga van eldönteni, hogy vállalja-e az ezzel járó plusz kiadásokat. Egyéként egyetértek azzal, hogy kell a készpénz. Velem már megtörtént, hogy nem tudtam fizetni, mert állt a rendszer.
41. PöttyösPanka (válaszként erre: 33. - Globus)
júl. 16. 14:42
Ez teljesen rendben is van. De ha az ember ki akar lépni a faluból, és esetleg nagyon néha nyaralni akar menni akár a Balatonra, vagy rendelni valamit a világhálóról, akkor könnyen találhatja szemben magát olyan helyzettel, amit bankkártya nélkül nem lehet áthidalni. Ez nem baj, ha valakinek nem probléma. Én a magam részéről viszont nem biztos, hogy jó partinak tartanám az ilyen embert.
40. ,zumba (válaszként erre: 35. - Michelle.r)
júl. 16. 13:46
Ugye vannak kicsike cégek is.
39. Érdekes73 (válaszként erre: 35. - Michelle.r)
júl. 16. 13:39
Már 15 éve se szívesen adtak kp.t mhelyen. Úgy kellett kiharcolni.
38. Ildi (válaszként erre: 23. - Truxovics)
júl. 16. 13:27
A kpt kell fenntartani...
37. Ildi (válaszként erre: 35. - Michelle.r)
júl. 16. 13:27
Tudom, pedig jogában áll mindenkinek eldönteni.
júl. 16. 13:16
Nekem az lenne, ezért rákérdeznék. Ha jó indoka van, akkor nem gond, ha nincs, akkor gyanús.
35. michelle.r (válaszként erre: 22. - Ildi)
júl. 16. 13:16
Ez nem ész kérdése, egy-két ember kedvéért nem sok cég hajlandó vállalni a kp-vel járó macerát.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook