Gyufaszál recept

A Gyufaszál hozzávalói:
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tojás sárgája


A Gyufaszál elkészítési módja:
A fenti anyagokat gyors mozdulattalösszeállitjuk, 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Majd fél centiméterre kinyujtjuk és késsel 10 cm széles csíkokra vágjuk majd vékony szálakra daraboljuk /mint a hosszugyúfaszál/ tepsibe rakjuk vigyázzunk hogy egyenesek maradjnak világosra sütjük. Majd olvasztott csokiba minden egyes darabot belemártunk és száritjuk. /mintha a gyufafeje lenne, ha cifrázni akarjuk fehércsókiba is meg márogathatjuk az az elégett fejet jelenti.

Egyébként ez a tészta alap bár mire is felhasználhatópl. isler, margaréta kiflik stb tea sütikre is nagyon fincsi.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyufaszál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook