Gyógypedagógia szakon oktatott tantárgyakról tudna valaki részletesen írni? (tudásbázis)
Szerintem ne parázz rá erre az énekléses dologra.
Kizárt, hogy ennyire lényeges legyen az énekhang. Annyira rossz a hallásod, hogy nem tudsz elénekelni nagyjából tisztán egy gyerekdalt?
Köszönöm!:) Ezeket a táblázatokat már megnéztem, az érdekelne, hogy aki jár/járt erre a szakra, mik a tapasztalatai "testközelből", hogy néznek ki az ének-tánc-zene órák, mi az elvárás, stb...
(Előzőleg már megjártam, jelentkeztem egy szakra, szintén pedagógia, ahol ugyanígy nem volt feltétel az ének-tudás. Semmilyen alkalmassági vizsga nem volt a felvételinél. Az illető énektanárnő mégsem nagyon engedte át azt, akinek nem volt énekhangja, hiába tanultuk meg az előírt mondókákat+dalokat stb-ket, ha hamis volt, előszeretettel buktatott.)
Sziasztok,
2015 februárjában gyógypedagógiára szeretnék jelentkezni (ELTE, ill. SZTE). A tantárgy-listában találkoztam olyan tárgyakkal, mint ének-zene, zeneterápia, táncterápia...Aki ilyen szakon végzett, vagy jelenlegi is hallgató, tudna esetleg részletesebb leírást adni róla, hogy hogy néznek ki ezek az órák a gyakorlatban?
(Az ének-zene nem az erősségem például, de ahogy eddig utánanéztem, tudtommal nincs ének-alkalmassági a felvételinél...)
Előre is köszönöm a válaszokat!:)
További ajánlott fórumok:
- Babakelengyékről részletesen
- Főiskolán, ha egy tantárgyad nincs meg, akkor a ráépülőkkel mi a helyzet?
- Ki határozza meg hogy milyen tantárgyak legyenek az iskolában?
- Titkárnő szeretnék lenni később. Milyen tantárgyakra, ismeretekre erősítek rá, hogy minél kelendőbb legyek majd?
- Sziasztok! Valaki leírná nekem, hogy az ő 7 hónapos babája, mit evett ebben a korban? Ha lehet részletesen, pl .hány ml-t, kanalasat.
- Iskolai ötleteket gyűjtsünk! Tantárgyakkal, tanulással, neveléssel kapcsolatban milyen jó tapasztalataid vannak gyermeked iskolájában?