Gobelin (beszélgetés)
Hmmm... ilyet... =)
Én most nagyon pontos akarok lenni, így éppen egy tuti váltó táblát ügyködök excelben... ezzel megyek majd fonalat venni, hátha egyszerűbb lesz =)
Én is szeretem a Munkácsy képeket, csak mostanában valahogy nincsen kedvem ilyen komor képeket hímezni.
Képzeljétek, most először fordult velem elő, hogy olyan fonalat kerestem, amit már nem gyártanak. Biztosan nagyon régen vehettem, maradt belőle, és szerettem volna felhasználni egy képhez. El is kezdtem, mentem a boltba az utánpótlásért, és nem lehet kapni. Így egy részét lefejtettem, azt kihímzem valami hasonlóval, amit találtam, és a maradéknál felhasználom a régit.
Sziasztok!
Rosa, üdv közöttünk!
Hát, remélem a legjobbakat =)
Sajnálom a macikat, pedig imádom őket... =(
Én keresztszemezek... nem gobelin, viszont csak ezért nem akartam nyitni egy fórumot =( talán itt is elférek, remélem =)
Karira akarok ajándékokat csinálni, kulcstartókat a lányoknak (hugok) és egy nagyon kedves képet az édesanyámnak... ezt:
Szerintem nagyon aranyos és egyedi =)
Sziasztok!
Ma megyek fonalat venni, éppen kódolok itt össze vissza =) már nagyon izgulok =)
Szia,a te munkáid is gyönyörűek,van mit tanulnom tőletek..
Örülök ennek a fórumnak,hátha lesz kérdésem.
Egyébként hol szoktátok venni a varrni valót?Neten?
Nálunk nincs ilyen bolt,csak Pesten.
Szia!
Megnéztem a munkáidat,gratulálok hozzájuk!
Kicsit rokonlelkek vagyunk,én is szeretem Munkácsy festményeit,az ásitó inast különösen,tervezem én is,hogy kivarrom.
Sziasztok!
Most találtam ezt a fórumot,nagyon szeretek kézimunkázni,bár nem mindenben vagyok ügyes...a gobelin a kedvencem,de sokáig félretettem,mert kicsi gyerekeim vannak,és kevés időm van rá.
Látom ti nagyon ügyesek vagytok,most ujra kedvet kaptam a varrogatáshoz.
Köszönöm!:-)
Biztosan olvastad, hogy a festmények készítője rokonunk,de nem is ez a lényeg, hanem hogy hatvan évesen jöt az ötlet, ő festeni szeretne. És azóta több száz gyönyörű képet készített. Látjátok! Semmit nem lehet későn elkezdeni!
Timikém! Csak most tudtam megnézni a Naplódat, gyönyörűek a készitményeid. Ügyes vagy, gratulálok!
A festmények is nagyon szépek. Nagyon szeretem a szép tájképeket, modernek is jöhetnek(na nem mind).
Tudod, hogy van festő barátunk több is, az évben több kiállításukon voltam. A Naplómba korábban tettem is föl ezektől. Most jut eszembe a legutóbbiról nem tettem fel képeket, pedig a férjem kedves régi barátja modern festményei, na majd pótolom.
Köszönöm, aranyos vagy. Ma volt itt nálunk Laura, most ment el, de már hiányzik. Csupa mosoly, kacagás.
Természetesen, ezeken az oldalakon mindenki tegeződik, nincs semmi gondom ezzel.
A lyukméretekkel kapcsolatban ami sima lyuk, az általában kongré v. tűgobelinhez készített kanava.A közepes és nagy duplaszövésű kanavász a normál gobelin varrásához szőtt kanava. Szerintem a régi szövéstechnikákból, mint erős alap maradt meg, a korábbi évtizedekben inkább gyapjúval vagy selyemmel varrták erős kanavára a mintákat. Gondold el, hogy a székek ülő és támlarészének kivarrása után milyen hamar kiszakadt volna egy-egy öltés a használat során.
Az öltést ezeknél tudod, hogy ferdén (balról-jobbra/) egyik nagy lyukból öltünk át a másik nagy lyukba...
Nyugodtan kérdezz, mi sem tudtunk semmit eleinte, de sokat kérdezünk és tanulunk egy életen át...
Férjem szokta volt mondani "jobb száz kérdés, mint egy hülyeség..." bocs.
Megtudtam a titkot (tudom, ciki) Tatty Teddy-nek hívják az én "nagy szerelmem"
itt el lehet olvasni a történetét, nyah róla szedtem össze egy csomó hímzésmintát... most néztem, leszámolós mintaként nagyon sokat elkérnek érte, ha kell valakinek, szóljatok... de van még ezen kívül egy csomó, nem csak mackós... =)
Nekem kiesik az utamból az összes rövidárú, de bicajjal mondjuk nincs olyan messze... ennek ellenére télben hóban nem szívesen bicajozok...
=)))
De jóóóóóóóóóóóóó (imádom a macikat) =)))
=)))
Én lusta vagyok, ezért nem szeretek mászikázni... de azt hiszem, mégis maradok a gombolyagnál =) és Teddy macival kezdek, hogy visszarázódja, az egyszerű és kicsi a színigénye =)))
Rámát azért szeretnék, mert szeretném kipróbálni, milyen több tűvel hímezni egyszerre, majd elmesélem a tapasztalatokat =) (lustaság, fél egészség)
Köszönöm a segítséget!
Én használok rámát, bár az tény, hogy sokkal egyszerűbb kezelni az anyagot, ha ráma nélkül hímzek, viszont így nem "másznak el" a kép sarkai. Az enyém akkora, ogy a 22x30-as és a 18x24-es képeket is simán bele tudom tenni. Nem fix, hanem állítható, így csak azt kellett megmondanom vásárlásnál, hogy általában mekkora képet szoktam készíteni, ezek közül is a legnagyobb méretet.
Fonal. Én kötegeltet használok, de általában nem sikerül eltalálnom a mennyiséget. Ha marad, marad, bár ez ritkább, ha pedig elfogy közben, akkor megyek, és veszek.
Sziasztok!
Sok a munka, tanulok is, ezért vagyok ilyen keveset. :(
Köszönöm szépen =)))
Ne is mondd, imádom csinálni, és találtam egy csomó nagyon aranyos Teddy-s képet... nem nagy a színválaszték igénye és imádom Teddy-t =)))
Karácsonyra a "kishugok" pedig hímzett kulcstartót fognak kapni =))) remélem, örülnek majd neki... ha elkészültek, teszek fel róluk képet =)