Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés kekszszalámi recept

Gesztenyés kekszszalámi recept


Elkészítési idő 30 perc

A Gesztenyés kekszszalámi hozzávalói:
50 dkg darált háztartási keksz,
20 dkg porcukor (vagy édesítőszer),
25 dkg gesztenyemassza,
15 dkg puha vaj,
10 dkg jó minőségű étcsokoládé,
2-3 ek. rum vagy rumaroma,
2 ek. kakaópor,
0,5 dl tej,
kókuszreszelék a hempergetéshez


A Gesztenyés kekszszalámi elkészítési módja:
A vajat és a csokoládét felolvasztottam. Hozzáadtam a többi hozzávalót. Kézzel alaposan összegyúrtam, majd kettéosztottam a masszát. Hengereket formáltam belőlük, majd meghempergettem a kókuszreszelékben. Ezután 2 órára a hűtőbe tettem és miután megdermedt, könnyedén felszeleteltem egy éles késsel. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés kekszszalámi elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook