Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés csokitorta recept

Gesztenyés csokitorta recept

Elkészítési idő 50 perc

A Gesztenyés csokitorta hozzávalói:
250 g darabokra tört étcsoki
250 g margarin
250 g gesztenyemassza
2dl tej
1tejszínhabpótló por (Coop)
4 tojás
125 g kristálycukor


A Gesztenyés csokitorta elkészítési módja:
Az étcsokoládét és a vajat egy tűzálló tálba tesszük, és gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A gesztenyepürét lereszeljük. A tejjel és a porral habot készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgáját a cukorral jól kikeverjük. A csokoládét a cukros tojás sárgájával összekeverjük, majd a gesztenyés pürével is jól összedolgozzuk. Végül a felvert habot is lazán belekeverjük. A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral. A masszát a tortaformában 25-35 perc alatt süssük meg. Addig süssük, amíg a torta éppen csak meg nem szilárdul, de a közepe még enyhén lágy. A formában hagyjuk kihűlni, és megszilárdulni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés csokitorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook