Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés-áfonyás pite recept

Gesztenyés-áfonyás pite recept

A Gesztenyés-áfonyás pite hozzávalói:
# 20 dkg vaj vagy margarin
# 20 dkg cukor
# 1 csomag vaníliás cukor
# 1 citrom reszelt héja
# 4 tojás
# 20 dkg liszt
# csapott teáskanál sütőpor
# áfonyalakvár
# egy csomag gesztenyepüré
# csokidarabkák


A Gesztenyés-áfonyás pite elkészítési módja:
A tésztához a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és beledolgozzuk a masszába. Én szoktam szórni bele fahéjat is, kellemes hátteret ad. A tészta felét akár elkeverhetjük instant kakaóporral, jól mutat és finom is! Keverjük bele a csokidarabkákat! Ne sajnáljátok belőle! Ezután a kakaóval elkevert részt sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, erre csepegtetjük rá a lekvárral elkevert gesztenyepürét! (Kis vizet is tehetünk a püréhez, hogy krémesebb állagú legyen! Aki nem szereti nagyon édesen, csepegtessen bele pár csepp citromlevet!) Végül rákanalazzuk a tészta másik felét, eloszlatjuk rajta. 160 fokon, ill. 3-as fokozaton kb. 30 percig sütjük. Várjuk meg míg kihűl, mert akkor a megolvadt csokidarabkák ismét megdermednek! Jó étvágyat!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés-áfonyás pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook