Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves recept

Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves recept

A Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves hozzávalói:
# 1 nagy fej vöröshagyma
# 60 dkg pityóka (krumpli)
# 2 evőkanál étolaj
# 2 babérlevél
# 1 kiskanál pirospaprika
# 20 dkg füstölt kolbász
# 2 dkg liszt
# 1 dl tejföl
# só
# esetleg erőspaprika


A Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves elkészítési módja:
lkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a lehéjazott, apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott pityókát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehámozzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a pityóka már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5-10 percig kíméletesen főzzük, a tetejét tejfölcseppekkel díszítve tálaljuk.

Nagyon kiadós és ízletes leves.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A székely tejfölös-kolbászos pityókaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook