Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenye nudli mákkal megszórva recept

Gesztenye nudli mákkal megszórva recept

A Gesztenye nudli mákkal megszórva hozzávalói:
50 dkg fagyasztott natúr gesztenyemassza
5 dkg nyílgyökérliszt
2 tojás
3 dkg olvasztott kókuszolaj

víz
evőkanálnyi kókuszolaj


a tálaláshoz:
darált mák
darált eritritol (xilit vagy méz)


A Gesztenye nudli mákkal megszórva elkészítési módja:
A felolvasztott gesztenyét krumplinyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval sima felületű tésztát gyúrunk belőle. A tészta gyorsan összeáll és könnyű vele dolgozni. 2 cm széles hurkát nyújtunk belőle; 1 cm-es darabokra vágjuk. Villával megnyomjuk a tetejét, majd bő, forró, de nem lobogó, sós, evőkanálnyi kókuszolajos vízbe téve megfőzzük. Amikor feljön a víz színére még pár percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Megszórjuk a cukros mákkal, vagy mézzel meglocsoljuk és arra tesszük a mákot.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenye nudli mákkal megszórva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook