Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Áfonyás-joghurtos muffin (Béres Alexandra jóvoltából) recept

Áfonyás-joghurtos muffin (Béres Alexandra jóvoltából) recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Kalória 211 kcal
Zsírtartalom 10,1
Szénhidráttartalom 26 gramm

Az Áfonyás-joghurtos muffin (Béres Alexandra jóvoltából) hozzávalói:
Hozzávalók 12 db-hoz:
15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)
l 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor
2 dl joghurt


Az Áfonyás-joghurtos muffin (Béres Alexandra jóvoltából) elkészítési módja:
Az áfonyát mosd meg hideg vízben és csepegtesd le alaposan (esetleg papírtörlővel finoman itasd le a vizet). Keverd ki külön a cukrot a tojással, a margarinnal és a joghurttal, illetve a lisztet a sütőporral. Ezután keverd össze a két elegyet, végül add hozzá a gyümölcsöt is. A muffinsütőformába helyezz papírkapszlikat (süteménytartó formák), töltsd meg mindegyiket 2/3 részig a masszával, majd előmelegített sütőbe téve süsd 180 fokon kb. 20-25 percig. Jó étvágyat!

Tipp: A sütés első 5 percében ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben összeesik a muffin teteje.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Áfonyás-joghurtos muffin (béres alexandra jóvoltából) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook