Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Galyasági sertéskaraj musttal, tejfölösen. recept

Galyasági sertéskaraj musttal, tejfölösen. recept

Elkészítési idő 70 perc

A Galyasági sertéskaraj musttal, tejfölösen. hozzávalói:
l kg
sertéskaraj
15 dkg
füstölt húsos szalonna
30 dkg
füstölt kolbász,3 evőkanál sertészsír
2 nagy fej vöröshagyma,3-4 db
zöldpaprika
1 nagy szem érett paradicsom
2-gerezd fokhagyma
1 dl
must
4 evőkanál liszt
2 dl
tejfel

1 evőkanál fűszerpaprika
1 kiskanál őrölt fekete bors.


A Galyasági sertéskaraj musttal, tejfölösen. elkészítési módja:
A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, megborsozzuk, kevés vízben elkevert zúzott fokhagymával megkenjük és 2o-30 percig hűvös helyen pihentetjük. A zsírt felforrósítjuk, ebben a hússzeletek mindkét oldalát 2-2 perc alatt átsütjük. A visszamaradó zsiradékban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd a tűzről levéve megsózzuk, fűszerpaprikázzuk és felengedjük a musttal. Ha felforrt belerakjuk az elősütött karajszeleteket, amiknek a tetejét vékonyan szeletelt szalonnával, felkarikázott kolbásszal borítjuk. Lefedve pároljuk, ha a levét elfőtte musttal felengedjük. A végén a kevés musttal elkevert tejfölbe belekeverjük a lisztet és ezzel az egészet felöntjük, kiforraljuk. Szőlőszemekkel díszítve burgonya, vagy galuska körettel tálaljuk.

nagyobb társaságnak való, kiadós étel.Frissen fogyasztva kiváló.


Kategória: Húsételek receptjei


A galyasági sertéskaraj musttal, tejfölösen. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook