Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szüretelők sültje szőlőmártással recept

Szüretelők sültje szőlőmártással recept

Elkészítési idő 60 perc

A Szüretelők sültje szőlőmártással hozzávalói:
1 kg
sertéstarja
10-15 dkg
vaj
4-5 evőkanálnyi liszt

csipetnyi őrölt fehér bors
60-70 dkg
fehér szőlő
1 dl
fehér bor
fél deciliter tej
1 egész citrom leve,


A Szüretelők sültje szőlőmártással elkészítési módja:
A vékonyra szeletelt tarját kissé kiklopfoljuk, majd kevés sóval és csipetnyi őrölt fehér borssal megszórjuk és a lisztben megforgatjuk. A felforrósított vajban a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük, meleg helyen tároljuk. A visszamaradó vajban a maradék lisztet elkeverjük, hozzáadunk 30-35 dkg. leszemezett fehér szőlőbogyó kipréselt levét amihez hozzákeverjük a fehér bort és a tejet, majd kiforraljuk.Ezt követően a citrom levét is hozzákeverjük és a szeleteket visszarakva a húst készre pároljuk.Ekkor hozzáadjuk a maradék szőlőbogyót is és még egyszer átforralva azonnal tálaljuk.

A hús lehet pulyka, filézett csirkemell, vagy más is ízlés szerint. Köretnek a burgonyakrokett , párolt rizs ajánlott.


Kategória: Húsételek receptjei


A szüretelők sültje szőlőmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook