Fülplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szuper!!!! :-)))
Mennyi idősek is pontosan?
az egyik fülemet nekem is így csinálta, a másikat "hagyományosan"
amennyit láttam belőle nem teljesen a "vágatban" van a seb, inkább a fülemen, de közel a fülem tövéhez :-)))
hú, most megnyugtattál a duzzanat kapcsán :-)))
főleg a varrat alsó részénél érzem, a fülcimpa felett nem sokkal, szinte "mozgolódik" nyomja előre...elég hülye megfogalmazás, de tényleg így érzem. Főleg este érzem ezt, úgyhogy addigra felveszem a pántot és egy kicsit jobb lesz utána. Biztos gyógyulgat :-))
Sziasztok!
Holnap végre én is meglátom az új füleimet.
Én arra gondoltam, hogy bármit is mond az orvos,még jó ideig pántozni fogok nappal is, mert szerintem fontos, hogy "jól pozícionálja" a fülem,amíg beáll a végleges (vagy közel teljes) gyógyulás.Ja és az én esetem speciáli s a pindurkám miatt, úgyhogy jobb, ha védem.-Erre is jó a pánt.Egyébként is jön a hideg szeles idő...a gyógyulásnak az sem kedvez!
Berillke!Nem mernéd jobban rábízni a hajfestést valami ismerősödre otthon, szépen nyugiban?Én inkább erre hajlok.
Berillke!
Nekem is szeptember 8-án volt a műtét. :) én varratszedéstől majdnem egy hetet vártam a hajmosással, de ez csak a nem megfelelő sebgyógyulásom miatt lett így.
Nappali pántról annyit, hogy orvosa válogatja azt, hogy hogy kell hordani, az enyém speciel azt mondta, hogy 4 hétig 0-24 hordanom kell, aztán 2 hét után mégis a csak éjszaka mellett döntött. Szerintem ez nem befolyásol semmit.
Mellesleg ha duzzadást érzel, az nem hülyeség, nekem is ilyen jelenleg, de nyugi van, még nem járunk félidőnél sem. :D
Köszi :-)
Szept 8-án volt a műtét, előtte lévő napokban voltam, úgyhogy annyira nem gáz, de kb.október vége felé már szeretném...
Hát igen, elég béna a hajmosó is, pont mindig a fülemet csesztette eddig is, most szerintem inkább szemből belehajolok :-)))
Hú, nekem a doki azt mta azonnal mossam meg, ha hazaérek. Na, ezt egy kicsit gyorsnak találtam, így másnap mostam meg először :-)
Most olyan érzésem van, mintha a seb meg lenne duzzadva, szinte nyomja előre a fület. Elég hülyén hangzik, de érzem, hogy feszül. Te éreztél hasonlót? Gondolom ez is lelohad, hiszen 2-3 hónapig még alakulgat.
én bő egy hónap múlva mentem el fodrászhoz. kértem hogy nagyon vigyázzanak a fülemre, és hajat is csak úgy mossanak hogy lehetőleg a fülemhez ne érjenek, és ne legyen forró a víz (érdekes azóta nem szeretem hajmosáshoz a nagyon meleg vizet, pedig előtte csak azt szerettem), meg kértem hogy nagyon ne dörzsöljék a fejbőrömet, mert nem kell még akkor oda vérbőség szerintem...
nekem az első hajmosásom úgy a tizedik-tizenkettedik napon volt kb, nem emlékszem pontosan.
:-)))
Nekem nem kell kontrollra menni, ez egy ilyen doki :-))
Hááát, azért még hiába mondanám a fodrásznak, hogy vigyázzon, csak vegyszer és ráfut a festék, szóval várnék én, csak nem tom mennyit. Mondjuk a doki laza ilyen téren, mert a hajmosással se váratott, holott volt itt olyan vélemény, hogy még várt pl. 1-2 napot. Szóval nem tom
És hogy van ez a nappali pánt?
Ne idegelj már, hogy kellett volna, hiszen nem mondta! :-))
Berillke! Szerintem lassan kéne visszamenned neked is kontrollra, ahogy veszem észre, mert mintha egy napon "készültünk" volna. Ott dokitól megkérdezed. Amúgy ha hajat moshatsz, akkor szerintem festhetsz is, hiszen nem a füledet fogod összekenni... :)
psvt! Ne keseredj el, én is ugyanezt kb. átéltem, mert gyakorlatilag volt egy minta előttem (egy barátom), és gondoltam nekem is hasonló lesz. Mondanom sem kell, nem olyan, és nem tetszett, de mostanra már sokkal jobb lett, lement a dagadás (kb. 2-3hét), és gyakorlatilag szerintem az enyém sokkal természetesebbnek néz ki, nem olyan iszonyat fejhez lapulós. Hidd el tetszeni fog, csak légy türelemmel. A pánt pedig leginkább csak a porc gyorsabb gyógyulásában segít szerintem.
kímélem persze, hiszen még piszkálni nagyon nem merem, mármint a tisztitásnál nem merem előretolni.
tudom, nekem is mondta a doki ezt, hogy kb 3 hónap múlva lesz meg a végleges, de a teljesen biztosat egy év után tudja rámondani, hogy na, ilyen lett!
másolok ide pár mondatot egy ezzel foglalkozó oldalról:
A teljes rögzítési idő 6 hét. Ennyi idő kell a teljes hegesedés kialakulásáig, amely a fület megtartja az új formájában.
A fül új formája már jól látszik 1 héttel a műtét után, de a végleges forma csak 2 – 3 hónappal később alakul ki. Ennyi időre van szükség, hogy a bőr és a porchártya alatti oedéma teljesen megszűnjön és a bőr felvegye a fül új porcos vázának formáját ill. ismét rásimuljon arra.
szóval én a helyedben jobban kímélném, akár érzékeny akár nem.
fájni nem fáj, csak érzékeny
érdekes módon a bal jobban, mint a jobb.
szerencsére mindig a jobb oldalamon alszok, úgyhogy ez pont jól sikerült így...
gondolom most már nem számít a rögzülés miatt, nem? elvileg a kötés ideje alatt kellett kialakulnia, most már nem nagyon változhatna a kialakult formája, vagy rosszul tudom? max előrébb jön egy picit.
egyébként fura, hogy nekem is volt olyan álmom, hogy elállóra változott át a fülem,illetve annak a lánynak is, akivel egy napon műtöttek.
furcsa az emberi agy kitalációja...és főleg az jön át, amit nem akar az ember, ezért mondják azt, hogy pont ne arra gondoljunk, amit nem akarunk elérni!
nekem olyan fura, hogy azt olvastam, többen hónapokkal később is alig mernek ráfeküdni
én még pántban alszom, de kezdetektől soha nem érzem, hogy rossz lenne, sőt egyszer volt, hogy véletlenül anélkül aludtam el, de felébresztett a párom :-)))
szóval nem érzem úgy, hogy nem jó ráfeküdni, viszont ha megérintem, még érzékeny nagyon
nem tudom pontosan
először sokáig egyáltalán nem is éreztem semmit, azért féltettem, nehogy úgy beleakadjon vmi hogy észre sem veszem. utána lassan elkezdtem érezni itt-ott, és ott ahol éreztem fájt. utána az egészet éreztem már és helyenként fájt, utána a fájdalom elmúlt és már csak érzékeny volt. aztán ahogy elkezdtem rajta aludni fejpánt meg minden nélkül csakúgy simán és rendesen, ez nálam úgy a 12. hétnél volt, akkro szép lassan elvesztette az érzékenységét. először alig tudtam letenni a fejem a párnára, aztán megszoktam, most meg már eszembe sem jut. és így nemrég elkezdtem nézegetni, hogy ha ennyire rendbe jött, akkor egyébként hogy bírja a strapát. már elég jól.:)
Pont tegnap volt egy hónapja :-))
persze, gondoltam, csak most nehezen tudom még a lány gyűrést is elképzelni :-)))
neked meddig volt érzékeny/érzéketlen?
neked pontosan mikor műtötték?
na ne úgy képzeld azért el hogy nekiesek mint egy idióta:D nem akarom én eltörni vagy valami:D
csak úgy szép finoman
na hát kíváncsi vagyok én mikor merem majd gyűrögetni a füleimet :-)
mindenesetre biztató, hogy lehet majd ilyet is :-))))
hát az olyan...:D
amikor nem csak a bőrt piszkálom rajta, hanem megnézem hogyan tud mozogni erre-arra le-fel előre-hátra meg kettéhajtom:D
nem ugyanolyan könnyen mozgatható mint volt, de szerintem ez azért van mert a porc ahogy sok új helyen összeforrt, keményebb lett, de egész meglepően könnyen és teljesen fájdalommentesen mozgatható már. ha így haladok tovább, már nem sok kell hozzá, hogy ugyanolyan legyen mint a műtét előtt, csak más formában:)
További ajánlott fórumok:
- Szent Imre kórház - Dr. Josvay János - fülplasztika
- Van közületek olyan akinek volt már elálló fülplasztikája?
- Az én fülplasztikám
- Gyerek fülplasztika tb támogatásra
- Somogy megye és környékén (Nagyatád, Pécs, Dombóvár, Marcali, Kaposvár) csináltatott valaki mostanában fülplasztikát?
- Járt már valaki Doleviczényi Zoltánnál? A fiamnak keresek fülplasztikust, mert egy baleset miatt hiányos a bal füle szegénynek.