Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Francia hagymaleves 1 recept

Francia hagymaleves 1 recept

A Francia hagymaleves 1 hozzávalói:
4 fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
5 dkg vaj
olívaolaj
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg liszt
3 dl félszáraz bor (fehér)
1 húsleves kocka
petrezselyem
10 dkg gouda sajt
ételecet
őrölt fehérbors
2 dl tejszín


A Francia hagymaleves 1 elkészítési módja:
Az olívát és a vajat egy nagyobb edényben felforrósítjuk,a karikára vágott hagymát üvegesre pirítjuk rajta.A fokhagymával,cukorral karamellizálódásig hevítjük.Hozzáöntjük az ecetet,néhány percig pároljuk,majd a liszt hozzáadása után kis tűzön állandó kevergetés mellett 1 percig pirítjuk.A leveskockát 4 dl vízben felfőzzük,hozzáadjuk a pirított hagymához a 3 dl borral együtt.Felöntjük még 4 dl vízzel,ízlés szerint sóval,fehérborssal ízesítjük,majd hozzáöntjük a tejszínt.Folytonos keverés közben 20-30 percig főzzük,petrezselyemmel ízesítjük.Tálalás előtt a reszelt sajttal megszórjuk.Pirítóssal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A francia hagymaleves 1 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook