Főzni tanulok (beszélgetés)
:) A férjem a rakott dolgok nagymestere,mert az a legegyszerűbb(neki).Van amikor a darálthúst csak olajon pirítja-párolja,van amikor pörlöltnek megfőzi.Cukkini,savanyúkáposzta,zöldbab,burgonya
...az alapja rizs-zöldség-hús-zöldség és a tetejére sajt.Meg szokott lepni.
Kedves forum indito.En ugyan nem irok neked receptet , ugyan is nem a magyar konyhat hasznalom.Viszont egy jo tanacs: ne felj , hogy elrontasz vallamit.Amit nem rontasz el meg sem tanulod.(legalabb is en igy volttam velle).
Anak idejen edes anyam at mondtta, hogy nincs erzekem a fozeshez mint masnak, mostanaba a parom 2x is van hog repetat ker.Volt hogy a szomszed aszony bejot megnezni minek az ilata erzik nala is.Egyszeruen csak azert mert ha vallamit +ba tettem , tudtam , hogy a kovetkezo alakalomal nem teszem, vagy raerezttem minek az ize hianyzik meg.
Ez tényleg jó, csak két probléma van vele:
1. A kezdő tényleg azt gondolja, hogy a sáfrány nélkül a rizs, nem lesz rizs, holott lássuk be, ez egyrészt ez egy elég drága fűszer, másrészt ízt alig ad az ételnek, csak színt és csak ezért megvenni elég nagy luxus.
2. Egy lényeges hozzávalót nem tartalmaz, a hagymát.Márpedig ez a rizskészítés alapja szerintem is. Ez az, ami egy ad egy fínom alapízt, ezután jöhetnek a satöbbik.
Korábban volt itt egy fórum a kezdő háziasszonyoknak, ami egy kicsit már ellaposodott, de érdemes újra leporolni: Oszd meg kedvenc receptedet:) Kezdő és haladó háziasszonyoknak.
Öreg banyesz vagyok, sok tapasztalattal, fogok figyelni a fórumra és segíteni amiben tudok.
Kedves Topikindító! Nyugodtan kereshetsz priviben is, de átnézheted az én receptes naplómat is, sok egyszerű étel van benne, ami a kezdőnek sem jelenthet gondot. Sok sikert!!!
Ezt azért hoztam ide, mert hasznos lehet annak aki esetleg nem ismeri:
A tuti rizsfőzés módszere
Kategória: Köretek
Hozzávalók: 2 személyre:
300 ml rizs
600 ml forró víz
olaj
só
Vegeta/DeliKát
sáfrány
Elkészítés:
Forró olajon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a forró vízzel, tedd hozzá a fűszereket, de NE kavard meg, tilos a rizst kavargatni. Tedd rá a fedőt és kis lángon főzd addig, míg a víz elpárolog róla, majd vedd le a tűzről és fedővel a tetején hagyd állni néhány percet, majd tálalhatod.
Tanácsok: Ha tovább hagyod állni, akkor a sáfrány közelében levő rizsszemek vöröses sárgás színt kapnak, gyönyörűek lesznek, nagyon jól mutat tálaláskor.
Ízesítsétek a rizst minnél bővebben, isteni finom tud lenni. Tessék elfelejteni a szimplán sós vagy sós és vegetás vízben kifőzött rizst, az borzasztó. Fő a változatosság.
Felvitte: MelisUK, 2008-08-08, 14:09
Az jó, hogy használod a net-et, de vannak apró "trükkök" amit nem biztos, hogy beírnak a receptbe, azért kérdezz, mert biztosan segítünk,
vagyunk itt egy páran!!
Nekem lenne egy kérdésem, bocs hogy ellopom a topikindító topikját.
Hogy kell rizst kifőzni?
További ajánlott fórumok:
- Angolul tanulók, ide! :)
- 10 év korkülönbség, Ő 31 én 21. Gyereket akar, Én tanulok
- Eldöntöttem, hogy ápolónő leszek és tovább tanulok.
- Ápolónak tanulok - Mire számíthatok a gyakorlaton?
- Jósolni tanulok!
- Pszichológiát tanulók! Valamikor tanultunk a halál feldolgozásának 5 állomásáról. Tudja ezeket valaki?