Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Foltos túrós őzgerinc recept

Foltos túrós őzgerinc recept

A Foltos túrós őzgerinc hozzávalói:
A piskótához:
másfél bögre fehér finomliszt (19 dkg)
negyed bögre étolaj (0, 7 dl)
1 tojás
háromnegyed bögre kristálycukor (10 dkg)
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál holland kakaópor
1 bögre tej (2, 5 dl)
A túrós foltokhoz:
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
1 púpos evőkanál búzadara
egyharmad bögre kristálycukor (6 dkg)
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás


A Foltos túrós őzgerinc elkészítési módja:
1. A sütőt előmelegítjük száznyolcvan fokra, alul-felül sütés programra. 2. Egy őzgerinc formát kivajazunk. 3. Egy tálban a piskóta hozzávalóit összekeverjük. 4. Egy kisebb edényben összekeverjük a túrós töltelék hozzávalóit. Én turmixgéppel csináltam, nagyon gyorsan megvolt. 5. Ekkor a tészta felét beleöntjük a formába, teáskanállal elosztjuk rajta a túrót, avagy elkészítjük a foltokat. 6. Már mehet is rá a tészta másik fele, és irány a sütő. 7. Tűpróbáig sütjük, hosszabb idő lesz, mint a tepsis kevertek, úgyhogy türelem.

A mérce 2, 5 dl-es bögre.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A foltos túrós őzgerinc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook