Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pudingos-lekváros szelet recept

Pudingos-lekváros szelet recept

A Pudingos-lekváros szelet hozzávalói:
18 x 30 cm-es tepsihez
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 dkg fehér tönkölyliszt
7 dkg nyírfaporcukor
4 tojás
1 csipet szódabikarbóna
1 csomag Nyírfacukor vaníliás pudingpor (8 dkg)
5 dl tej
2-3 dl cukor nélküli meggylekvár
a tálaláshoz: nyírfaporcukor


A Pudingos-lekváros szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáját kézi mixer segítségével kihabosítjuk a nyírfacukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához forgatjuk. Adagonként elvegyítjük a szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztekkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, és az alsó lapot visszatesszük a tepsibe. A pudingport kevés tejjel csomómentesre dolgozzuk, majd a maradék tej hozzáadásával, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről, és időnként megkeverve langyosra hűtjük. A piskótát megkenjük a lekvárral, eloszlatjuk rajta a pudingot, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben dermesztjük. Porcukorral megszórva tálaljuk. 1 szelet 73 kcal, és 13 g szénhidrátot tartalmaz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pudingos-lekváros szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook