Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Földieperkrém leves recept

Földieperkrém leves recept

A Földieperkrém leves hozzávalói:
½ kg földieper
15 dkg cukor
2 dl tejszín
2 cl triple sec
szegfűszeg
fahéj
1 tojás sárgája
1 púpozott evőkanál liszt
csipet só


A Földieperkrém leves elkészítési módja:
A jól megmosott, megtisztított földiepret 1 liter vízben cukorral, sóval, szegfűszeggel, fahéjjal feltesszük főni (kb. 20 perc). Közben a tejszín felét a liszttel simára felkeverjük, majd a főzési idő letelte után behabarjuk vele a levest. Jól felforraljuk, majd átturmixoljuk vagy szűrőn leszűrjük és jól átnyomkodjuk. (Én behabarás előtt mixeltem át!!!) Végül a tejszín másik felét a tojássárgájával jól elkeverjük és a leveshez adjuk. Visszatesszük a tűzre (vigyázva, hogy forró legyen, de ne forrjon) és habverővel simára keverjük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük és jól lehűtve triple seccel és egy kevés feldarabolt egészséges felszeletelt eperrel tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A földieperkrém leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook