Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Fokhagymás sárgaborsó főzelék recept

Fokhagymás sárgaborsó főzelék recept

A Fokhagymás sárgaborsó főzelék hozzávalói:
50 dkg sárgaborsó
7-8 gerezd fokhagyma
1 babérlevél

bors
ételízesítő
füstölt húsos szalonna
olaj
liszt
újhagyma
4-5 evőkanál tejföl


Fokhagymás sárgaborsó főzelék

A Fokhagymás sárgaborsó főzelék elkészítési módja:
A borsót megmossuk, majd 3-4 órára beáztatjuk. Amikor már kissé megduzzadt, egy nagyobb lábasban feltesszük főni annyi vízzel, amennyi bőséggel ellepi. Belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát, és gyakran kevergetjük, hogy ne égjen le. Az elfőtt vizet mindig pótoljuk, ha szükséges. Ezután 2-4 evőkanál lisztet világosra pirítunk olajon és levesszük a tűzről. Hozzányomjuk a maradék fokhagymát, kb. Pici pirospaprikát szórunk rá, összekeverjük, majd felengedjük 2-4 dl vízzel, és a tejföllel majd összeforraljuk a főzeléket.

A húsos szalonnát felszeljük, megpirítjuk az apróra vágott újhagymával, majd a főzelék tetejére tesszük, megszórjuk ízlés szerint borssal, majd tálaljuk.


Kategória: Főzelékek receptjei


A fokhagymás sárgaborsó főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook