Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Alessandro bazsalikomos paradicsommártása recept

Alessandro bazsalikomos paradicsommártása recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro bazsalikomos paradicsommártása hozzávalói:
1 doboz (500 gr) passzírozott paradicsom,
2 dl tejföl,
3 ek. teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
3 ek. repce vagy olívaolaj,
5 dl víz,
1 kanál szárított bazsalikom,
ízlés szerint só, őrölt pirospaprika, barna nádcukor vagy édesítőszer


Alessandro bazsalikomos paradicsommártása

Az Alessandro bazsalikomos paradicsommártása elkészítési módja:
A lisztből és az olajból rántást készítek. Amikor már kezd színesedni félrehúzom és beleteszem a pirospaprikát.
Felöltöm a vízzel és a passzírozott paradicsomot is beleteszem, majd lassú tűzön újraforralom. Közben egy habverővel
folyamatosan kevergetem, hogy csomómentes legyen. Újraforráskor belekeverem a tejfölt és a bazsalikomot is.
Ízesítem sóval és cukorral (vagy édesítővel). Pár perc lassú forralás és elkészül ez a nagyon finom bazsalikomos paradicsommártás.
Főtt hússal és főtt krumplival tálaljuk.


Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 10. 19:20
Az alessandro bazsalikomos paradicsommártása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook