Fizetés nélküli szabira küldik a férjem :(! Mit csináljunk? (tudásbázis)
Köszi, még egyszer :)!
Egyenlőre 4 nap szünet nekünk is, azután éjszakás lesz, akkor nem jut hozzájuk hír.
Majd 2 hét múlva talán, többet tudunk.
Szóval utána néztem! Mivel fizu nélkülit csak a munkavállaló kérésére adhatnak, ilyet Ő nem fog kérni! Ha elé teszik a papírt, akkor már másnap táppénz! És ha én visszamondtam a Gyed-et, akkor megy Ő. Így nem szakad meg a munkaviszony és nem esik vissza nagyon a fizetés sem.
De, azért még reménykedünk, hogy nem lesz ilyesmire szükség :)!
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Jó, hogy ilyen segítőkészek vagytok!
Elkezdtem írni, de nem sikerült :(
Közben Jay néni már leírtam amit akartam. Szóval a fizu nélküli szabi, ha 30 napnál hosszabb, akkor megszakad a Tb-s biztosítás.
A fizetés nélküli szabi ideje alatt szünetel a biztosítotti jogviszony, kivéve, ha a TB törvényben szereplő kivételekre vették ki a szabit.
Tehát ha olyan indokkal küldik fizetés nélküli szabira ami nincs a törvényben a férjednek nem lesz biztosítása.
Én úgy tudom, hogy munka nélküliről is el lehet menni Gyed-re, csak az elmúlt 2 évben meglegyen 180 nap munkaviszony.
Táppénzre, meg miért ne mehetne valaki szabadság alatt, megszakítja és elmegy táppénzre. Ha megszűnik a munkaviszony, akkor még 3 napig el mehet táppénzre (passzív, vagy hogy hívják?)!
Persze lehet, hogy változott a jogszabály, még van idő utána nézni. Szerencsére!
"A gyermekgondozási díj a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2008. évi felső határa havi bruttó 96.600 Ft."
www.oep.hu
Nem lehet kiszámítani mi lesz, német a tulajdonos!
Azt már megmondta, hogy itt Magyarországon nem fog adózni, inkább legyen veszteséges a cég, ezért meg is tesz mindent. Kivisznek Romániába egy gyártósort, majd néhány hónap múlva, visszahozzák és ennek az összes költsége a Magyar gyárat terheli.
Ha, biztos lesz a leállás, akkor megy el táppénzre, addig a műszakpótlék is sokat nyom latba!
Ha nem indulnak be januárba, akkor tényleg a GYED témát járjuk körül. Nem tudjátok, annak mennyi a maximuma? Most kb. 130-140 eFt-ot hoz haza nettóban, annak a 70%-a, 90-100 eFt között lenne.
Köszi a válaszokat, bocsi, hogy eddig nem néztem vissza, de tudjátok: főzés, mosás, stb.!
Kifizető hely, mert sok melós van. Táppénzre még oka is lenne, de tényleg félő, nem Ő lenne a következő akit elküldenek. Most október 6-tól hetven valahány embert küldtek el. Ez volt az első lépés. Persze ezt is letagadták, amikor kiszivárgott a hír, csak pár nappal előtte íratták alá a felmondást. Volt olyan akinek 3 éve lett volna a nyugdíjig! Ezen a környéken, nehéz munkát találni, még alkalmit is, ha mégis napi 1500-2000 ft-ért várnák el.
A férjem egyébként géplakatos és "C" kategóriás jogsija van.
Nem írt alá még semmit, mert még tagadják a főnökök, gondolom majd december elején lesz bejelentve, akkor derül ki az is, hogy gondolják pontosan. Igen, az jó ötlet, hogy semmit se írjon alá!
Én könnyebben elmehetnék dolgozni a kereskedelembe, pláne decemberben és akkor a férjem jöhetne Gyed-re. De én jóval kevesebb fizut kapnék és akkor sem tudnánk kifizetni a hiteleket. Azon gondolkoztunk, hogy a kocsit (7 hónapos) visszavisszük, de rá kellene fizetnünk vagy 500 eFt-ot.
Majd írok, ha tudunk valami konkrétumot!
csera!
Írt már alá vmit a férjed? Ha még nem, akkor irány a doki és intézzétek el a táppénzt, minél hamarabb. Ha már aláírta, h kéri a fizu nélkülit akkor sajna nem lehet.
Ha a táppénz megvan, akkor addig el sem küldhetik, mert nem kaphatja meg a felmondását táppénz alatt.
További ajánlott fórumok:
- Megszüntethetik a munkaviszonyomat GYED miatti fizetés nélküli szabi alatt?
- A munkáltató elküldheti a dolgozót fizetés nélküli szabadságra?
- Mennyi ideig küldhet egy munkáltató fizetés nélküli szabadságra?
- Gyed után fizetés nélküli szabadság van? Ugye nem?
- Kötelezhet-e a bíróság gyerektartás fizetésére, ha munkanélküli vagyok és csak az élettársam fizetése az egyetlen jövedelmünk?
- Fizetés nélküli szabadság melletti munkavállalás