Fiti féle sült sajtos makaróni recept

500 gr. Makaróni (vagy spagetti)
100 gr. Zsír (vagy ízlés szerint más zsiradék)
200 gr. Sajt (aki szereti füstöltsajtot is tehet)
200 gr. Tejföl (vagyis 2 dl.)
3 db. Tojás
3 dk. Zsemlemorzsa
Só
A Fiti féle sült sajtos makaróni elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzzük, öblítjük, lecsurgatjuk és kis olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze és hűlni hagyjuk, addig elkészítjük a mártást. A zsírt a 3 tojássárgával, sóval kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt a lereszelt sajtot és végül a tojásfehérje keményre vert habját. A kihűlt tésztát óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, összekeverjük a sajtos masszával. Kizsírozott, morzsával beszórt tepsibe öntjük és addig sütjük amíg színt kap a teteje.
Kérdésekre szívesen válaszolok:)
Azért írtam mindenhol zsírt mert ez a fiatalasszonykorom első receptjei közül való és akkor még kevés receptben volt olaj :)
De ez, szerintem, tetszés szerint módosítható:)
Ha van bontva, akkor kis bacon szeleteket is szoktam a tetejére fektetni és úgy sütöm, de nem lényeges:)
Sok sikert és jó étvágyat kívánok mindenkinek aki elkészíti :)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 2104cc91e8, 2009. aug. 22. 08:15
A fiti féle sült sajtos makaróni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.