Mákoska recept

A Mákoska hozzávalói:
10 dkg. Vaj
20 dkg. Porcukor
6 db. Tojássárga
3 evőkanál Tej
20 dkg. Darált-Mák
2 mokkáskanál Sütőpor
6 db. Tojásfehérje kemény habja


A Mákoska elkészítési módja:
-A vajat a porcukorral és a 6 tojássárgával habosra keverni, közben hozzáadni a tejet. -A darált mákba belekeverni a sütőport. Ezután a tojássárgás keverékhez felváltva hozzáadni a mákot és a tojáshabot. Szokásos módon kenjük vagy papírozzuk a tepsit és előmelegített sütőben mint a piskótát megsütjük! Ha kihűlt, csokimázat teszünk a tetejére, melyet készíthetünk tortabevonó csokiból!

Én egy 20x30x5 cm.-es tepsiben szoktam sütni.
Nem tévedés, nincs benne liszt!!!

Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákoska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook