Firefox az adott oldalon nem ugyanabban a pozícióban töltődik vissza, ahol tartok, lehet ezzel valamit tenni? (tudásbázis)
Mer van aki nem használja, de így teljes mértékben személyre szabható a dolog, és minden megoldható add-on-okkal. Ha akarom tud olyan gyorsindító oldalt, mint amilyen az opera, de ha másra van szükségem, akkor mást is tud, és ez benne a lényeg. Rendkívül sok oldalú köszönhetően az add-on-oknak. Egyik böngésző sem tud ilyet, legalábbis én nem találkoztam vele máshol.
Amiket én használok adonok, amik hasznosak is szerintem:
del.icio.us könyvjelző kezelője
Evernote webklipper: az evernote webes jegyzettömb kezelője
Google toolbar: ha van google accountod akkor nagyon jó dolog ez
Google preview: a google-ba ha keresel kirakja a weboldal képét a találat mellé
Morning coffee: reggelente megszokott weboldalakat tölti be, naponta lehet más és más
Open IT online: ha használod a google docs-t akkor ha úgy szeretnéd 3. lehetőségként feldobja a mentés és a megnyitás mellé, hogy megnyitja online
Restore scroll position: visszatölti a görgetősáv helyét is oldalfrissítésnél
screengrab: lementi képként a weboldalt
És még 1-2 dolog az oldal biztonságosságának ellenőrzésére.
hangyányit kevesebb memóriát zabál és hangyányit kevésbé pörgeti a procit, de ez átlag ember számára nem észrevehető, nade ha egy olyan gépen használod, hogy linuxon virtualboxban windowson, na akkor aztán igencsak be tud lassulni az élet a gépen, mivel a gépem memóriája se m óriási, ezért a wirualboxnak adtam 512-t a másik 512-t megtartja a linux, és akkor képzeld el hogy megy a linuxon a ff, a winen az opera, igen csak észre szoktam venni hogy a linux már a swapet is használja, mer lassú mint a tetü. És persze azért egy nagyon kis szeletet a vbox is használ, de az tényleg elhanyagolható. De azért fura hogy ha operát használok winen akkor ők kijönnek az 512-ből, a linux aki kevesebb memóriát zabál, hozzá jön a vbox, ami annyira nem használ sokat és az ff, ami néha zabál mint állat, az meg nem.
Bocs a sok technikai bullshiért, de ez a nyitja hogy ti miért nem veszitek észre én meg miért de...
:-)))) Az a vicces, hogy én az Operát abszolút nem ismertem, most próbából felraktam és azzal tutin működik minden!!! És még gyorsabb is!!! Marad az Opera!
Úgyhogy úgy mellesleg még segítettél is! Köszi! :-))
Dehogy megterhelő..., de azért örülök, hogy mosolyt csaltam az arcodra....:-)
Csak van, amikor elkap a lendület és szeretem, ha fél másodperc sem megy el azzal, hogy a betűsort keresgetem, tudod, amikor nagyon benne akarok lenni a top10-ben :-))) Amúgy a görgetést csak úgy írtam..., tulajdonképpen nem is egérrel játszom, hanem laptopos "simogatós" módszerrel... az néha még inkább bonyolítja a dolgot. Tudom: világrengető problémák....:-)
Egyszerűen csak érdekel, hogy ezt ki lehet-e küszöbölni.
Akkor szerencsés vagy!
Nekem csinálta már azt,hogy játék közben frissíteni kellett,vagy rákattintottam a képeslapra és nem nagyította ki,meg sorolhatnám a problémát.
De végül is mindig megoldottam.
Nem olyan vicces ám ez?
Én is jártam már nem egyszer úgy,hogy "megbolondult" a Firefox!
Olyanokat csinált,hogy teljesen kiakadtam tőle.
Én ilyenkor újra szoktam telepíteni.
További ajánlott fórumok:
- Ha egy férfi, mivel nem oldható meg, hogy kettesben maradjatok, megcsókol úgy, hogy a felesége ugyanabban a teremben van...?
- Az ötödik randin is ugyanabban az ingben...
- Hogyan lehet elérni, hogy a honlapom minél jobb pozícióban szerepeljen a google-ban?
- Két kisgyerek elhelyezése - ugyanabba, vagy külön szobába költöztessem őket?
- Milyen pozícióban szeretnek a babák aludni?
- Mire kötelezett a munkáltató, ha nem tudja ugyanabba a munkakörbe visszahelyezni a gyes lejárta után a dolgozót?