Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fincsi kaják / avagy mit hogy kell megfőzni? Mi kell hozzá? fórum

Fincsi kaják / avagy mit hogy kell megfőzni? Mi kell hozzá? (beszélgetés)

1 2 3 4 5
38. hamyka
2012. jún. 1. 01:04
ja meghogy hordassma a kaját, mikor rengeteg a fizetni valo, én tönkrefogok menni az tuti, ha ugyveszem már réges rég tönkre mentem, ha ugyveszem én fizetek majdnem mindent, ha amugy veszem akor pedig anyu 1 részét, tehát anyu 30.000 ft-bol a büdös életbe nem fog megélni, és abba a 30.000 ft-ba nincs semmi szorakozás még a kaja sem, mert van fizetni valo dögivel.........
37. hamyka (válaszként erre: 36. - Hamyka)
2012. jún. 1. 01:02

javítás:

Ha máár anyira segíteni akarnak :D :D

36. hamyka
2012. jún. 1. 01:01
és inkább adnának pénzt a házra, mert lassan az is rám döl
35. hamyka (válaszként erre: 34. - Migerben)
2012. jún. 1. 00:56

hmm... háát erre nem igazán tudom hogy mit mondjak...

És a család segítö szolgálattal is elégé vegyes érzelmeim vannak...

Tudod anno anyu öszetalálkozott valakivel a faluban és fel ajánlotta neki hogy ingyen hordhassa a kaját, a család segítö szolgálat mellett müködik idösek otthona vagy micsoda, nah mind1, de a család segítö szolgálatnak nem tetszett, és kijöttek, de én akkor pont aludtam, anyu szólt hogy menjek be vele a család segítö szolgálathoz, hát jo bementem de mérges lettem rájuk, és a család segítö álltal be kellett menni a gyámhivatalba, ott azt mondták hogy mind a ketten menjünk el szihiátriára, oké elmentünk, azé kellett elmenni a szihiátriára hogy ne legyen belöle bíroság, pedig az lett belöle, 2 tárgyalás is lett belöle, nah ezé van nekem cselekvést korlátozo gondnokom....

csak azt nem tudom hogy ha nekem annyira kéne az a rohadt gondnok akkor addig ki osztota be azt a rohadás pénzt!!! mert apa halála után kicsit anya kezelte a pénzt, aztán pedig én vettem át a háztartást......

azé vettem át a háztartást mert akkor úgy láttam jónak, én a romokbol hoztam vissza a háztartást....

Anyunak nem tetszett de aztán bele törödött :D :D

És senki még 1x mondom senkii ne vágja azt a fejemhez hogy nem segítek anyunak mert rengeteget segítettem neki, a le százalékolásban is segítetem neki hogy azt a rohadás pénzt megkapja, fent van a neten hogy 10.000 ember nem küldte vissza azt a rohadt papírt, nah mi nem vagyok köztük szerintem ez azért jó dolog :D :D

Ha ugyvesszük a család segítö sozlgálat bele kötne mindenbe, végülis ki mondta szerintem azt hogy: ,, dögöljek meg,, csak pont nem így mondta, és szerintem a kajába azért nem köt bele hogy valamibe ne kössön bele, tehetek én arról hogy megszülettem?? nah ezé látom olyan sötétül a dolgokat, és a család segítövel évek ota nem tudok zöld ágra vergödni, de nem is hagyom magam, joh megértem talán-talán valahol öket, de azért nem kéne szerintem engem támadniuk, ugyan mááár, mikor apa élt, akkor meg apát támadták, ááááá szar az egész elegem van.....

És akárhogy csinálod sehogyse joh.....

nyah leírtam az életemet nektek :D :D

2012. máj. 31. 21:03

Azt hiszem túl sokat akarunk.

A szomszédasszonyom mondta egyszer, hogy nem érti a fiatalokat. Mindenen csak sírnak, és nem a megoldást keresik. Ők a háború után itt voltak egy szétvert országban, férj nélkül (fogságban volt), munka nélkül, élelem nélkül 4-5 gyerekkel és túlélték.

Azt hiszem, volna mit tanulni tőlük. Spórolást, akaratot, nyitottságot, összefogást.

Nem tudom mi a baj nálad igazából. Mivel az eredeti kérdésed az volt, hogy készet venni, vagy otthon főzni, gondolom az éhenhalás nem konkrétan fenyeget. Akiket én ismerek nagyon szegényeket, azoknak ez nem kérdés. Otthon előállítani a semmiből valamit.

33. hamyka (válaszként erre: 32. - Hamyka)
2012. máj. 31. 21:00
ui: átfedés a témák között mindig van :D ez is vagy jo vagy nem a franc tudja...
32. hamyka
2012. máj. 31. 20:59

Nah de fözzünk továbbra is :)

Csak gondoltam le írom ide a kis monologomat, mert átfedés vagy a témák között és néha ez is belefér :)

31. hamyka (válaszként erre: 29. - Migerben)
2012. máj. 31. 20:58

Hát lehet nem tudom....

Vagy csak azért mondod hogy sötéten látok mert te nem így látod a világot vagy tudom is én...

Tudod a mai világban már semmi sem biztos...

Itten már minden veszteséges...

Tönkre megy minden és mindenki lehet jo lehet nem majd kiderül....

Ha tönkre megyünk annak az a hátránya hogy az ember éhen hal és mindent meg kell vonia magátol...

az elönye pedig lehet az a dolognak hogy nem kell szenvedni....

30. hamyka
2012. máj. 31. 20:56

A Lényeg:

Mindenki rosszul éli az életét, senki se tud rendesen pénzt kezelni, max elviselhetöen, és sehogyse joh az embernek....

Ha az ember itthon van a 4 fal közt akkor ki mozdulni akar, ha pedig ki mozdult otthonrol akkor pedig otthon akar lenni....

Nem jo sehogysem...........

2012. máj. 31. 20:55
Nagyon sötéten látsz
28. hamyka (válaszként erre: 27. - Migerben)
2012. máj. 31. 20:53

Háát, lehet mind kettö vagy tudom is én :D

Azért vagyok ennyire elkeseredve mert mindig csak támadnak engem, nem azt mondom hogy nincs igazuk valahol igazuk lehet...

Áhh, de ha meg gazdag az ember akkor meg azért támadják az embert, miért nem segítesz a másiknak, bár gazdagnak lenni csak annyiból jo hogy jobban élne az ember....

Tudod én már azt is meg állmodtam hogy mindenki találkozik mindenkivel, és sétálgatunk és találunk 1 darab húst az utcán, éés enyi az egész kaja, másnapra semmi kaja nincs, és egymást öljük hogy ki egye is meg...... persze aki megeszi a húst az sem éli meg a másnapot vagy a harmadnapot mert éhen hal, de ha nem ad a másiknak az még az nap meg hal....

2012. máj. 31. 20:41

Most akkor főzünk, vagy térítünk?

Mitől vagy így elkeseredve?

26. hamyka
2012. máj. 31. 20:40

Befejezö mondatom a Bibliát érintöen:

Az embernek/ embereknek sehogysem joh....

Lehet ez jo dolog lehet nem a franc tudja....

És sokszor azt sem tudja az ember hogy ezt a nyavalyás pénzt hogy ossza be....

25. hamyka
2012. máj. 31. 20:39
Nah csak szóba hoztam a Bibliát, fözzünk továbbra is :)
24. hamyka
2012. máj. 31. 20:39

A Biblia is kimondja:

Hogy majd Armagedon eljön és nem lesz se betegség, se szegénység, nem lesznek gondok....

És még azt is mondja a Biblia hogy:

Hatalmas pusztítás lesz, és ha egy emberke túl éli a pusztítást, és talál 1 darab fát, és rájön hogy az a földröl származik megcsokolja....

Hát nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem lehet benne igazság....

A pusztítást lehet hogy is érti a Biblia hogy mindenki mondjon le mindenröl, vagy pedig mondjon le mindenröl ami a szívének ugymond kedves... vagy tudom is én...

Ha ugyveszük mindenki szarul éli az életét...

23. hamyka (válaszként erre: 22. - Migerben)
2012. máj. 31. 20:34

Ehh??

Köszyke de video jobb lenne :)

Láttam róla videot, de olyan kéne ahol szájbarágosan elmondják és megmutogassák hogy kell pl: rakott krumpli esetében...

És tudjátok az a nagyon szomorú, hogy hamarosan az ember tönkre megy, és éhen hal....

Háát, lehet jobb lenne meghalni, de akkor meg a család taggal van kiszúrva mert elkell temetnie az ismerösét, szerettét....

Szal, be kell látni, sehogysem jo ez a rohadt élet....

1 biztos:

Nem lesz ennek jó vége....

2012. máj. 31. 19:58

Szájbarágós somlói:) /a lehető legegyszerűbb variáció, ez még nem az igazi, de kezdetnek megfelel/

1 piskóta (lehet bolti is)

1-2 marék mazsola (el is maradhat)

1 csoki puding

fél tábla étcsokoládé

1 doboz tejszínhab

A piskótát felkockázod kb. 1 cm-es darabokra. Vagy egy nagy tálba halmozod, vagy elosztod kisebb tálakba. Megszórod a megmosott mazsolával.

A pudingot előírás szerint elkészíted, belekavarod a darabokra tört étcsokit. Ha a csoki elolvadt, akkor a mazsolás piskótára öntöd. Ha kihűlt, akkor tejszínhabot nyomsz a tetejére.

2012. máj. 31. 19:55

Pörkölt (általában)

Kevés zsiradék (1 kanál zsír, vagy 2-3 evőkanál étolaj)

1 hagyma

bors

piros paprika

kb 1,5 kg hús

A hagymát apróra vágod, a zsiradékon megdinszteled, azaz addig pirítod, amíg üveges lesz, vagy egy picit el nem kezd barnulni. Hozzáadod a megtisztított, feldarabolt húst. Sózod, borsozod, öntesz alá egy kevés vizet. Jobb ha többször keveset, mintha túl sokat. Ajánlatos poharanként. Megszórod a paprikával (1-2 kávéskanálnyi elég.) Fedő alatt főzöd. Ha felforrt, akkor takarékra veszed, és így főzöd tovább, addig amíg a hús megpuhul.

Kezdőknek nagyon ajánlatos a kóstolás.

A fűszerekkel óvatosan bánj, hozzátenni lehet, kivenni kevésbé.

20. migerben (válaszként erre: 19. - Migerben)
2012. máj. 31. 19:49
Ha a víz felforrt a galuskával, akkor hagyd még egyet rottyanni, és szűrd le.
2012. máj. 31. 19:48

Galuska:

1 tojás

Nagy csipet só

Kevés víz (kb 1/2 dl)

Annyi liszt, hogy a tészta jó állagú legyen. Ezt a legnehezebb eltalálni, de nem olyan bonyolult. Ne legyen híg, de ha nagyon sűrű az se jó. Ha átrakod a galuska szaggatóra ne folyjon át rajta magától, de ne is kelljen nagyon noszogatni.

Mielőtt hozzákezdesz a galuskához, egy nagyobb (2-3 literes fazékba) engedj a kétharmadáig vizet, tegyél bele egy csapott evőkanál sót, fedd le, és forrald fel. Ebbe kell beleszaggatni a galuskákat. A legegyszerűbb galuskaszaggatóval, de anyáink, nagyanyáink remekül boldogultak egy deszka és kés segítségével is.

18. hamyka
2012. máj. 31. 19:39

somlóit le írná valaki hogy kell??

Ha lehet szájba rágosan?? :)

esetleg ilyn videót ahol bemutassák hogy kell? :D

17. hamyka (válaszként erre: 6. - Mh07)
2012. máj. 31. 19:00

Hüü köszyke hogy írsz, ez már az eszembe jutot :D

Nemrég a galuskát lestem ki hogy kell megcsinálni :p

és mellé farhát pörköltet :D

16. hamyka
2012. máj. 31. 18:58
Jaaaj de joo hogy írtok ide köszy szépeen :p
15. c1e9612cd3 (válaszként erre: 12. - Nikk_1982)
2012. máj. 31. 13:55
én kb 1 kg-os egész sertéscombot szoktam venni, és azt szoktam 180 fokon 1 órán át zacsiban sütni, majd még a tálban, amíg meg nem pirul.
14. c1e9612cd3 (válaszként erre: 10. - Nikk_1982)
2012. máj. 31. 13:53
én sütőzacskóban szoktam, és tökéletes lesz! Miután megpuhult benne, kivágom, és a szaftjával együtt kiöntöm a sütőtálba, így még visszateszem, h picit megpiruljon! Isteni finom lesz! Olyan így, mintha napokig pácoltam volna sütés előtt!
13. Lolita63 (válaszként erre: 4. - Hamyka)
2012. máj. 31. 13:27

Szia!

Mindenképp jobb ha Te készíted,mert olcsóbb és friss:)

Én vasárnaponként több féle kaját készítek és kidobozolom,így mindketten csak benyúlunk a hűtőbe és visszük a munkahelyre,aztán vacsora is marad:)

Itt a Hoxán is vannak receptek válogathatsz:) Sok naplóban is találsz fotókkal együtt.

Nekem is van,nemrég nyitottam,azok mind saját készítésű kipróbált receptek.Vannak konyhai praktikák is,lehet olvasgatni:)

Sütés-főzés, konyhai praktikák a címe.

12. Nikk_1982 (válaszként erre: 11. - Mh07)
2012. máj. 31. 11:12
És ha fóliában sütöd akkor hány fokon és kb mennyi ideig (súly függvényében persze)?
11. mh07 (válaszként erre: 10. - Nikk_1982)
2012. máj. 31. 09:17

Két módon szoktam készíteni.

1. Sütőben lassú tűzön és folyamatosan locsolgatom.

2. Újabban ezt alkalmazom. Sütőfóliában, sütőben.

Mind két esetben előtte legalább 24 órát pácolom, hogy a belseje is ízletes legyen. Sót csak minimálisat teszek a páchoz, hogy a nedvességet ne veszítse el a hús. Végső sózást mindig sütés előtt végzek. A páchoz ízlés szerint bors, köménymag, fokhagyma az alap. Ehhez szoktam mustárt (mustár-, koriander- magot) ezeket a borssal együtt frissen őrölöm. Kevés olajban feloldom és ezt kenem a húsra, amit fóliába csomagolva a hűtőbe teszek.

Ha csak ismerkedsz az ízekkel - új ízvilág esetén szoktam alkalmazni - veszek egy csomag kész fűszerkeveréket, amit előírás szerint használok. Amennyiben elnyerte a tetszésünket, akkor leírom, hogy milyen fűszereket tartalmaz és a későbbiekben már otthon állítom össze.

Nagyon kellemessé tehető a hús, ha az utolsó néhány percben - pirítási szakasz - meglocsolod sörrel.

10. Nikk_1982 (válaszként erre: 8. - Gevi1931)
2012. máj. 31. 08:21

Nagyobb darab husi egybe sütése engem érdekelne! (még ha nem is én indítottam a fórumot)

Leírnád részletesen mi a trükkje hogy egyenletesen átsüljön és szaftos maradjon?

9. mh07
2012. máj. 31. 07:56
Érdemes elővenni azokat a recepteket is, ami a már meglévő ételeinkből varázsol újat. Egy pörkölt számtalan étel alapja lehet, pl. Palócleves, húsos palacsinta, rizses/tarhonyás hús stb.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook