Fincsi kaják / avagy mit hogy kell megfőzni? Mi kell hozzá? (beszélgetés)
Nagyon szerte ágazó lehet a téma.
Nagyobb mennyiségben meg vett disznócombot pl: sok mindere lehet be osztani.
Először körül nézzük a hús darabot és a sallangokat levágjuk, ebből darálhatunk is vagy pörköltnek félre tesszük.
Szép szeleteket vágni belőle, lehet rántani, natur szeleteket sütni.
Ha nagyobb darabot egybe sütni.
Mindenképpen olcsóbban jössz ki, ha otthon főzöl.
Ált. 800-1000 Ft között vannak a kész ételek, annyiért közel egy kg húst veszel, ami egy személynek min. két különböző ételre elég és 2-3 napig van kajád!
A receptek keresésére javaslom a netet, főként olyan főzős oldalakat, ahol értékelések és vélemények is vannak. Az elolvasva azonnal kiderül, hogy hogyan ízlett másoknak, érdemes-e kipróbálni.
Direkt kérdés esetén szívesen segítek.
Olcsóbb és jobb ha magad főzöl,mert legalább tudod,hogy mi van benne és tuti friss.
Recepteket meg minek írjunk,hiszen a hoxa recepttára nagyon jó,de ott a net és egyből kinyílik a világ.
Jah és szerintetek hogy a jobb?:
Ha hordatnám kaját valahonan
vagy pedig ha maga csinálja az ember? :D
jo tudom a kaja hordásra azt mondjátok kényelmesebb mert nem kell vele pepecselni, csak hát nem biztos hogy az ember megtudja venni mindennap készen a kaját// jah és nem kell gázt fizetni...// bár szerintem bele építik a kaja árába :D :D
vagy ha maga csinálja az ember akkor pepecselni kell vele de viszont van hogy olcson kifog az ember ezt-azt :D// itt viszont fizetni kell a gázt :D//
Várom az ötleteiket/véleményeiteket :D :D
pl: a farhátat hogy kell megcsinálni pörköltnek, vagy tölteni vagy tudom is én stb :D :D
galuskát hogy kell stb :D
Jöhetnek ide akármilyen receptek, levesek is, de jobban olyan kaják amik laktatosak, olcso drága amilyet csak tudtok :D :D
Én idáig ezeket tudom megfözni:
rántota,sárgaborso fözelék krumplival, vagy krumpli kelkáposztával rántásal :D :D, fött tojás, tükörtojás, rizs,bab,sült krumpli, krumplis tészta, paprikás krumpli, asszem kb idáig ilyesmiket tudok megfözni :D :D
szal szerintem nem is állok olyan roszul :D
Sziasztook!! :D :D
Gondoltam nyitok 1 ilyen forum részt is :D :D
További ajánlott fórumok:
- Melyik az az étel amit nem tudsz megfőzni (valami miatt nem sikerül)?
- Hogyan kell a rizst megfőzni, hogy jó állagú legyen?
- Ha a babának főzeléket akarok csinálni, miért kell a krumplit és a répát külön megfőzni?
- Fagyasztás előtt meg kell mosni a zöldséget (konkrétan felszeletelt cukkinit) vagy majd akkor mikor kiveszem megfőzni?
- A sonkát mikorra kell megfőzni? Holnap reggelre v. hétfőre? (okos vagyok, mi?:D)
- Hogyan kell megfőzni a sonkát?