Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell a darát megfőzni? fórum

Hogyan kell a darát megfőzni? (tudásbázis kérdés)


14. dobi53 (válaszként erre: 13. - Dobi53)
2010. aug. 18. 12:05
Ja, kevergetem is közben, hogy ne álljon össze.
13. dobi53
2010. aug. 18. 12:04

Először olajban vagy zsírban megpárolod, aztán felöntöd vízzel, teszel bele sót vagy ételízesítőt, és addig főzöd a víben, ami kétszerese a dara mennyiségének, míg a vizet magába szívta és jól megadadt. Akkor finom.

Sokat csinálom még most is, hagymatokánnyal és úgy is, hogy a forró megfőtt darára hideg tejet öntök és megcukrozom a tetejét.

Erzsike

2008. júl. 29. 14:55

Sziasztok. Nekem ez jött be, már régóta így készítem. A morzsát és a darát igyekszem teflon lábasban megpirítani, és én nem adok hozzá egy kis són kívül semmit, még zsiradékot sem, cukrot különösen nem.

Ám amikor elérte azt a színt, amit én szeretek, akkor adom hozzá a cukrot és piritom tovább,majd a végén a rámát, mert nekem azzal jobban ízlik és a főző, vagy sütőráma pont megfelel. Amikor már rendesen benne van minden, akkor ugye a morzsá már így készen is van, ám a darára ekkot öntök egy kis forró vizet, de mindig csak keveset, különben megfő !!! Na és összeáll. A víz hozzáadása után folyamatosan kevergetem, majd ahogy látom, még ez nem elég, úgy adagolom a vizet hozzá. Közben meg is kell kóstolni is, mert ha már puha és kellemes az íze, akkor addig folytatom, amig valóban olyan pergős nem lesz.


Nem mondom kissé babrás, de megéri annak, aki szereti.

A gyümölcsmártásokhoz is lehet ilyet adni, csak akkor nem kell a pergés szintjéig kavargatni, hanem elég addig, míg az íze el nem éri a megfőtt szintet, viszont cukor nem szükséges, mert a mártás maga édes, csak só.

Egy kis húslevesből kivett bármilyen hússal isteni ebéd egyben.

2008. ápr. 17. 19:15
Valamelyik nap a szomszédasszonyom hozott át egy adag tésztát, amiről azt hittem grízes, mert az nagyon szeretem. Pirított zsemlemorzsával készült, nem éreztem a különbséget, finom volt, és állítólag sokkal gyorsabb, mint ha darával csinálná.
2008. ápr. 17. 09:44

Hallottam már olyat, hogy valaki pirított morzsát tesz a tésztára. Állítólag olyan, mintha darástészta lenne.


Én még nem próbáltam.

9. Rozália (válaszként erre: 8. - Drnéni)
2008. jan. 10. 05:26
Úgyvan!:)) Köszi a kiegészítést.
2008. jan. 9. 18:38
Ahogy Rozália írta, annyit tennék hozzá, hogy nekem a 2 ek. sütőmargarin-1 csésze dara-1,5 csésze víz arány vált be fél kiló tésztához. A darát aranybarnára kell pirítani, különben seízű, és meg is kell sózni.
2008. jan. 9. 18:28
Köszi.
2008. jan. 9. 18:26

Nem darástésztára.A tejbegrízt az tudom.

Jó étvágyat hozzá!!

2008. jan. 9. 18:26
Apránként kell ráönteni az olajon átpirított darára a forróvizet, fedő alatt párolgatni sűrűn megkeverve.
2008. jan. 9. 18:25

Jaaaaaaaaaaaaa!

Egy kis zsíradék kell rá (kb. 1 evőkanál olaj) és ha hagyod eleget állni, magába szívja a nedvességet és pergős lesz.

2008. jan. 9. 18:24
Ha tejbegrízre gondolsz, épp az előbb főztem.:)
2008. jan. 9. 18:23

Darástésztát szerettem volna csinálni,de nem jön össze rá a dara,mert összeáll.

Hogyan kell csinálni,hogy szép porhanyós legyen?

2008. jan. 9. 18:22
Hogyan kell a darát megfőzni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook