Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fagyasztás előtt meg kell mosni a zöldséget (konkrétan felszeletelt cukkinit) vagy majd akkor mikor kiveszem megfőzni? fórum

Fagyasztás előtt meg kell mosni a zöldséget (konkrétan felszeletelt cukkinit) vagy majd akkor mikor kiveszem megfőzni? (tudásbázis kérdés)


23. f758a7200f (válaszként erre: 20. - 8c6cd0e7da)
2013. ápr. 5. 16:00
Aha, meg fogja köszönni, hogy milyen szervezett vagy alapanyagokban:)
22. fehérke111 (válaszként erre: 21. - F758a7200f)
2013. ápr. 5. 13:58
Köszi, kipróbálom, ez nagyon jól hangzik! (és ha a cukkini teremni kezd, hát akkor van bőven:-)))
21. f758a7200f (válaszként erre: 18. - Fehérke111)
2013. ápr. 5. 11:47

Egy 2,5 decis pohárnyi, kockára vágott cukkinihez 2 tojás elég, de ha tojásosabban szereted, tehetsz hármat:)


Fél ezüsthagyma (vagy negyed vörös), és megdinszteled együtt a cukkinivel, sózni, és amikor felvered a tojásokat, tegyél bele 1 evőkanál reszelt parmezánt, ezután bele a serpenyőbe és nem kell forgatni, a jó omlett az egy lepény, ezért én lefedem, és lassú tűzön folytatom, ha felül nem folyós, akkor óvatosan megfordíthatod, vagy már így is tálalhatod, de a pirítottabb felét tenném felülre:)

20. 8c6cd0e7da (válaszként erre: 15. - F758a7200f)
2013. ápr. 5. 11:45
kedves voltam és szétválogattam adagokra, majd eldönti hány adagot szed ki belőle aki tud főzni :D
19. Martian (válaszként erre: 12. - 8c6cd0e7da)
2013. ápr. 5. 11:34
like :D
18. fehérke111 (válaszként erre: 15. - F758a7200f)
2013. ápr. 5. 11:30
Cukkinis rántotta? Mennyi tojás kell ehhez pohárnyi adaghoz (vagy inkább mennyi tojáshoz kell ennyi cukkini?).
17. 8c6cd0e7da (válaszként erre: 15. - F758a7200f)
2013. ápr. 5. 11:30
oké :)
16. fehérke111 (válaszként erre: 12. - 8c6cd0e7da)
2013. ápr. 5. 11:28
Ha így áll a helyzet, akkor két hetet simán kibír, de külön-külön csomagolnám őket, és hűvös/hideg helyen tartanám (gondolom, a konyhában meleg van),
15. f758a7200f (válaszként erre: 12. - 8c6cd0e7da)
2013. ápr. 5. 11:27

Oké, akkor elsőnek én a blansírozás nélküli csomagolást választanám, ha kezdő vagy.


És ha nincs konyhai mérleg, akkor egy 2,5decis pohár is megteszi, csak porciókban fagyaszd le légyszi, megéri az a 10 perc de ha bármihez kell, nem kell az egészet kiolvasztani vagy vésővel lepattintani amennyire szükséged van. Egy pohárnyi cukkini az elég lehet egy cukkinis rántottához vagy vegyes zöldséglevesbe stb.


:)

14. 8c6cd0e7da (válaszként erre: 11. - Fehérke111)
2013. ápr. 5. 11:26
nem dehogy köszi neked is :) kaptam, amúgy nem is rajongok érte
2013. ápr. 5. 11:25
nagyon köszönöm mindenkinek, aranyosak vagytok
12. 8c6cd0e7da (válaszként erre: 10. - F758a7200f)
2013. ápr. 5. 11:24
nem csináltam még vele semmit, a zacskóban figyelnek, nekem a konyha annyira idegen terep, hogy mondom ameddig itt nem kapok néhány tanácsot, hozzá sem nyúlok
2013. ápr. 5. 11:23

MINDENT tisztán, fogyasztásra készen kell fagyasztani.

Nálam cukkini-ügyben eddig három forma vált be:

- kb. 1 cm-es szeletekből lehet rántani és rakott zöldségféléhez is felhasználni, ill. cukkinis tésztához párolt cukkininek,

- töltött cukkinihoz hosszában félbevágva, kivájva,

- főzelékhez tökgyalun legyalulva.


Mindenből egy-egy főzéshez valót csomagolok, és így adagonként fagyasztom le. Ráírom a dátumot, és azt is, hogy mihez való (ha nagyon fáradt vagyok, akkor az aláírásom sem marad le róla! :-))), így aztán a család fél év múlva is tudja, hogy mikor voltam kimerült :-)



Egyébként: tényleg, most akarsz cukkinit fagyasztani? Ha esetleg megmaradt, akkor természetesen ez a jó megoldás (ne vesszen kárba), de ha azért tennéd, mert szereted, akkor sokkal jobb megvárni a fagyasztással a szabadföldi, szezonális termést: akkor olcsóbb is, és finomabb ill. értékesebb is. Most csak annyit vásárolj, amennyi biztosan el is fogy.


Remélem, segíthettem, és nem tűnik belevaunak.

10. f758a7200f (válaszként erre: 1. - 8c6cd0e7da)
2013. ápr. 5. 11:20

Ez vicc? Úgy karikáztad fel, hogy előtte nem mostad meg?


1. megmosni

2. felkockázni

3. zacsiban, lemérve, lefagyasztani

4. ha blansírozod is, akkor nem lesz mélyhűtős íze amikor felhasználod


Blansír: lobogó forró vízbe dobni, cukkininek 1 perc elég, literenként egy mokkáskanál finom sót, vagy egy teáskanál nagyszemű sót kell tenni. Villámgyorsan szűrővel kivenni, és jeges vízbe dobni egy pillanatra, ezután zacskózni.


A vizet használhatod levesalapnak, és egy adag főzővíz több turnus zöldséget is elbír:)

9. ndy25 (válaszként erre: 8. - 8c6cd0e7da)
2013. ápr. 5. 11:17
Két hétig simán eláll a cukkini hűvös helyen.
8. 8c6cd0e7da (válaszként erre: 5. - 4fbd4b2862)
2013. ápr. 5. 11:15
mert idehoztak egy csomó cukkinit de 2 hétig tuti nem kell addig meg nem áll el gondolom
2013. ápr. 5. 11:12
Igen, meg kell mosni...
2013. ápr. 5. 11:12

Jó kérdés, mert van valami réteg ami mosáskor lejön a zöldségről.

De szerintem mosd meg szeletelés előtt, mert a fagyasztás úgy is megvédi.

2013. ápr. 5. 11:11
Miért most akarsz fagyasztani?
2013. ápr. 5. 11:11
Szia!Igen,megmosni és megszárítani.
2013. ápr. 5. 11:10
és még annyit, hogy milyen vastagra érdemes felszelni? gondolom ne egybe fagyasszam. Vagy de? :D
2013. ápr. 5. 11:09
biztosan nagyon gáz kérdés, de abszolút nem vagyok jártas a konyhában, most viszont fagyasztanom kellene cukkinit
2013. ápr. 5. 11:09
Fagyasztás előtt meg kell mosni a zöldséget (konkrétan felszeletelt cukkinit) vagy majd akkor mikor kiveszem megfőzni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook