Filteres vagy darálós kávéfőző? (tudásbázis)
"A kotyogós főzi a legjobb kávét, szerintem. Darálósból a minőségi gépek húzósak."
a szarvasi kotyogós jó lenne, ha nem lenne tervezési hibája legalább kettő, ez egyik idegesítő a magasan lévő kifolyó, ezért kottyanásnál felcsapja a fedős és szét teríti a cuccot, a másik a fogantyú, mellényűlasnál letörhető, a harmadik a 3 részes kávétartó, bialetti ezt megoldotta egyben. megvettem, megtámogattam a magyar ipar, és kidobtam...
bielatti brikka 2 jó, ha nem román gyártás. :D
A jobb darálósok ennél nagyságrendileg többe kerülnek.
A hangerejüket sem árt figyelembe venni. Nekem a munkahelyemen darálós van, finom kávét főz (igaz minőségi kávét veszünk bele), de hangja van, amikor darál.
Egy lakótelepi lakásban nem biztos, hogy örül a szomszéd, ha hajnalban erre ébred.
Ez így nem igaz. Erőssége nagyban függ a víz-kávé arányától.
Illetve az enyémen lehet állítani az erősséget is.
Miért fontos, hogy daraljon? Egy jó eszpresszó főzőt ki tudnál fizetni, és lényegében ugyanaz, csak manuálisan kell betölteni.
De leginkább azt mondom, kár erőltetni nekik az eszpresszót, ha ők a filtereset szeretik, én nem próbálnak atszoktatni őket. Inkább talalj ki valami mást!
Ezt a szűrős kifejezést nem értem pontosan.
Egy szűrőbe teszik az őrölt kávét?
Szerintem pont az a lényeg, és attól lesz erős a kávé, hogy nagy nyomású vizet enged át rajta a gép.
Nekem a dolce gusto nem olyan erős, a tchibo sem annyira.
A szarvasi király, mhelyen az van.
Ha esetleg darálós kávéfözőt veszek az is van annyira kiadós, mint a sima filteres?
Drága, de ez jó lehet?
Köszönöm, hogy írtál! 😀
Nekem is ugyanez van. Imádom, de anyumék nagyüzem módra isszák a kávét...
Kotyogós marad szerintem.. 🤔
A darálós drága és nem is kiadós annyira talán.
További ajánlott fórumok:
- Kapszulás vagy hagyományos kávéfőző. Melyik a jobb?
- Szerintetek vízszűrős vagy Hepafilteres porszívót érdemes venni?
- Filteres kávéfőzöhöz lehet kevesebb vizet tenni?
- Automata, darálós kávéfőzők közül kinek, melyik vált be?
- Darálós automata kávéfőző
- Unold 28465 digitális filteres kávéfőzőt hogyan tudom programozni?