Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Darálós automata kávéfőző fórum

Darálós automata kávéfőző (beszélgetős fórum)


2022. dec. 5. 11:38
Nekem volt bosch kávégépem. Egy év után tönkrement a darálója, azt kicserélték. Három év után megint lett valami baja, 60000 volt a javítás. Ezután még működött három évig, aztán végül kidobtam.
10. globus (válaszként erre: 6. - Timycat)
2022. dec. 4. 17:40
Tetején lévő cremát egész jól sikerült kreálni drága kávéból, a kommerszeken is van vékonyka, de hogy maga a kávé is krémes legyen, olyan nincs. Hiába írják rá a csomagolásra.
9. globus (válaszként erre: 8. - Bichi)
2022. dec. 4. 17:29

Talán azért, mert az a rész, ami habosítja a tejet, felmelegszik. Igaz, a tetején van.

Azzal lehet trükközni, hogy nem öntjük tele, csak 1/3-ig, félig.

8. Bichi (válaszként erre: 4. - Globus)
2022. dec. 4. 16:56

A tejtartóban valóban gyorsabban romlik, én igazából nem is értem, hogy vajon miért.

Én sajnos kaptam a sajátomat, de ha én vettem volna mindenképpen azt választottam volna, amihez tejesdobozból felszívó cső van, pedig akkor még nem is tudtam ezt a "gyorsabban romlik" dolgot, de sokkal egyszerűbb a tejes dobozt odatenni, mint a tejtartót mosogatni utána...

2022. dec. 4. 16:55
Köszönöm az eddigi válaszokat.🙂
6. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 4. 16:55

Persze hogy megéri, kényelmes, gyors és sokkal olcsóbb. DeLonghi valami van. Korábban sokszázezres volt, most 100 körülit vettem akciósan. Ízben semmi különbség és ugyanazt a kávét isszuk. Szóval ganz egal, hogy tud-e 28 kávéprogramot vagy sem, úgysem használod ki.


Kávézós ízvilágot ne várj az otthoni párszázezres gépektől. Ahhoz sokmilliós gépet kell venni mint ami a kávézókban van, más a rendszerük, gyakorlatilag azok gőzgépek, attól lesz annyira krémes még ha olcsó kávét is tesznek bele. Otthon a vett kávé minőségével tudsz jobbat elérni plusz az ioncserélt vízzel, de akkor sem lesz kávézói az íz.

5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 4. 15:53

A nyáron vettem. Philips-től kaptam 30%-os kedvezményt - ezért mertem belevágni.

Ezt választottam: [link]


[link]


Készít cappuccinot is. A tejes rendszerét nem igazán használom, mert elég kemény habot készít. Próbaidőben levettem a tartályt és a hűtőajtóban jól elfért. Tesóim jól szórakoztak - végpróbálták a teljes menüt.😀

Nagy kényelem, mert nem kell a kotyogóval sz@rakodni reggelente félálomban. Csak este figyelni kell, hogy fel legyen töltve minden és a zacctartály kiürítve.

Az ízvilága? Azt még próbálgatom. Mindig más kávét rendelek.

4. globus (válaszként erre: 3. - Sirga)
2022. dec. 4. 15:19

Nekem is DeLonghi dinamica van. Szeretem, de most nem feltétlen a kávéjára gondolok, hanem a kényelmére. Csak rábök az ember valamire, és masodpercek alatt kész, pacsmagolás nélkül.

Tejes italt ritkán iszok, eszpresszót szoktam készíteni, amibe tejszínt öntök. Szerintem a tejtartóban gyorsabban romlik a tej, mint eredeti dobozában, mivel nálunk csak én kávézok, ez fontos szempont.

Kávékkal lehet kísérletezni bátran.

3. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 4. 15:09

A lényeget Bichi leírta.

Saját tapasztalatom: nem bántam meg. :) DeLonghim van. A kávéházi ízvilágot még nem sikerült kikísérleteznem, ennek ellenére szívesen iszom az italokat.

Tisztítás egyszerű, 3 havonta igényel egy vízkőmentesítést, de ez se bonyolult. (A DeLonghi mellett nálam a Philips volt versenyben.)

2. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. dec. 4. 14:58
Ha cappuccinot akarsz inni, és nem akarsz külön tejet habosítani, akkor más lehetőség nem igen van. Az "érdemes-e" relatív, ha van hozzá felesleges helyed a pulton, pénzed hogy megvedd, akkor igen :). Az ízvilág kávé kérdése, a tisztítása tök egyszerű. Rengeteg márka van, különbség köztük nem annyira van, max a kijelzőjük, italok választéka más...
2022. dec. 4. 14:36
Darálós automata kávéfőzőt szeretnék venni. Olyant, amelyikkel cappuccino és kávé is készíthető. Véleményekre lennék kíváncsi, hogy érdemes-e beruházni rá? A gép által készített ízvilág mennyire hasonlít a kávézókban kaphatókéhoz? A tisztítás mennyire macerás? Melyek a legjobban bevált márkák?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook