Felügyeleti jog (beszélgetés)
Ismételni tudom magam, akkor az nem volt fair, hogy a teherbeesésig velem volt--tisztában lévén az én érzéseimmel, miközben ő csak jól érezte magát.
De ma már a lényeg elsősorban, hogy mindketten egészségesek legyenek, ...és nem utolsó sorban a baba joga a két szülőhöz....
Nagyon átérzem sorsod.
Sajna vannak ennél még súlyoabb esetek is. Némely nőő,hát..hmm.
A terhesség tényéig semmi gond nem volt a kapcsolatunkban... Igen, azóta már azt mondja, csak jól érezte magát velem. Csak csendesen teszem fel a kérdést, hogy mivel tisztában volt azzal, hogy én viszont komolyan gondoltam a kapcsolatunkat, mennyiben volt fair így részt vennie benne...
De ma már nem ennek a miértjei a lényegesek, hanem hogy a terhesség örömeiből és gondjaiból kizárhatott önmaga szempontjait nézve, de a baba életében ott szándékozom lenni ha különélésben is.
Gondolom azt feltételezi rólad, hogy nem tudod mivel jár a lemondás, és később mehetsz a jó Istenhez panaszra.
nem tudhatjuk mi jár ennek a nőnek a fejében. Egy DNS tesztet azért csak csináltatni kellene, annak a kizárására, hogy esetleg nem-e valaki más az apuka.
Igen, családként már nem, ezt magam is így gondolom.
Nem tudom mi az oka, hogy lemondatna a felügyeleti jogomról, - és nem is bántom, csak azt gondolom, hogy szerintem az a jó gyermek szempontjából is, ha én ezt nem teszem meg.
Szia!
Szerintem se mondj le a felügyeleti jogodról, főleg így ne. Elképzelhető, hogy DNS-tesztet kell csináltatnod, de erről úgyis a bíróságon lesz szó. Már ha perelsz. Én megpróbálnék megegyezni, aztán ha nem sikerült, perelnék. Anya csak egy van. De apa is! Ezt mintha sokan elfelejtenék...
Te szegény :(
Úgy gondolom kihasználtak, és ezzel együtt kell élned. Ha másképp nem megy, akkor tényleg a bíróságon kell érvényt szerezni a jogaidnak. A "hölgytől" pedig nagyon nem fair, hogy belekényszerített valami olyanba, amibe te nem így akartál belemenni.
nem is igazán értem ezt a bunkó hozzászólást... az egy dolog, hogy a nő nem akar egy kapcsolatban élni egy olyan pasival, akit már nem szeret, a gyerekétől nem foszthatja meg! hacsak nem ő az apa, de akkor ezt meg közölni kell!
Azt javaslom kedves fórumindító, hogy harcolj a gyerekedért, ha meg fenn áll a lehetőség, hogy nem a tiéd, azt mihamarabb ki kell deríteni! Ha tiéd, és szeretnéd, semmiféleképpen ne mondj le róla!
Ott a pont.
Nem kell lemondani róla,lehet harcolni érte,sztem.
Azért mert nem kér belőled. Ez ennyire egyszerű.
Ha fontos neked a gyermek, vannak jogaid.
Azt sem tudom, mi játszódik le egy nőben, mikor teherbeesése hatására kilép egy olyan kapcsolatból amiben a férfi boldogan vállalta volna őt is, a babát is. /Bár a kilép az túlzás, mert az feltételez egy őszinte beszélgetést, kijelentést.../
De miért akar lemondatni a születendő gyermekem felügyeleti jogáról? Miért gondolja, hogy én ( aki családban szerettem volna várni és nevelni a kicsit, örömben, szeretetben, felelősséggel ) ebbe belemegyek? Mi jót vár ettől magára nézve, amit nem lehetne közösen megbeszélve intézni, dönteni a gyermek körül?
További ajánlott fórumok:
- Kizárólagos szülői felügyeleti jogot gyakorló anya vagyok
- Közös felügyelet
- Milyen okok vezetnek oda, hogy az apuka kapja a pici gyerekek felügyeleti jogát?
- Ti hogy oldottátok meg mikor született a kistestvér a nagyobbik gyermek felügyeletét?
- Ha az apától megvonják a szülői felügyeleti jogot és az anyáé lesz a kizárólagos, akkor az érinti-e a tartásdíj fizetési kötelezettséget?
- Milyen esetben kaphatja meg egy apa a kizárólagos felügyeleti jogot a 4 éves fia felett?