Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Felügyeleti jog fórum

Felügyeleti jog (beszélgetés)

1 2 3
26. ApaLennék (válaszként erre: 22. - Szemmelver)
2013. febr. 1. 11:10
Nem tenném meg, hogy így vagy úgy nem gondoskodom a gyermekemről...nem beszélve arról, hogy ez anyagilag szükségesnek is fog bizonyulni.
25. ApaLennék (válaszként erre: 4. - 39dbe380da)
2013. febr. 1. 11:08

Ismételni tudom magam, akkor az nem volt fair, hogy a teherbeesésig velem volt--tisztában lévén az én érzéseimmel, miközben ő csak jól érezte magát.

De ma már a lényeg elsősorban, hogy mindketten egészségesek legyenek, ...és nem utolsó sorban a baba joga a két szülőhöz....

24. b1303d4229 (válaszként erre: 16. - ApaLennék)
2013. febr. 1. 11:06
Az egészséges gyermeki élethez,lélekhez, fenőttfsénghez APA kell!
23. b1303d4229 (válaszként erre: 13. - ApaLennék)
2013. febr. 1. 11:02

Nagyon átérzem sorsod.

Sajna vannak ennél még súlyoabb esetek is. Némely nőő,hát..hmm.

2013. febr. 1. 10:59
Ha lemondasz róla akkor nem kap gyerektartást sem..ez meg a msik oldala....
21. ApaLennék (válaszként erre: 14. - C6973617d3)
2013. febr. 1. 10:59
Köszönöm!
20. ApaLennék (válaszként erre: 18. - Biológus)
2013. febr. 1. 10:57
Köszönöm szépen!
19. ApaLennék (válaszként erre: 2. - Zamila)
2013. febr. 1. 10:56

A terhesség tényéig semmi gond nem volt a kapcsolatunkban... Igen, azóta már azt mondja, csak jól érezte magát velem. Csak csendesen teszem fel a kérdést, hogy mivel tisztában volt azzal, hogy én viszont komolyan gondoltam a kapcsolatunkat, mennyiben volt fair így részt vennie benne...

De ma már nem ennek a miértjei a lényegesek, hanem hogy a terhesség örömeiből és gondjaiból kizárhatott önmaga szempontjait nézve, de a baba életében ott szándékozom lenni ha különélésben is.

18. biológus (válaszként erre: 13. - ApaLennék)
2013. febr. 1. 10:55
Sok sikert kívánok Neked, akárhogy is alakuljanak a dolgok! Én hiszek abban, hogy sikerül legalább a kicsivel sűrűn tartani a kapcsolatot, ha egy csepp lelkiismerete van a volt párodnak, nem tilthat el tőle... minden jót!
17. c6973617d3 (válaszként erre: 16. - ApaLennék)
2013. febr. 1. 10:55

Gondolom azt feltételezi rólad, hogy nem tudod mivel jár a lemondás, és később mehetsz a jó Istenhez panaszra.

nem tudhatjuk mi jár ennek a nőnek a fejében. Egy DNS tesztet azért csak csináltatni kellene, annak a kizárására, hogy esetleg nem-e valaki más az apuka.

16. ApaLennék (válaszként erre: 9. - Zamila)
2013. febr. 1. 10:52

Igen, családként már nem, ezt magam is így gondolom.

Nem tudom mi az oka, hogy lemondatna a felügyeleti jogomról, - és nem is bántom, csak azt gondolom, hogy szerintem az a jó gyermek szempontjából is, ha én ezt nem teszem meg.

15. 973d9d6ecf (válaszként erre: 14. - C6973617d3)
2013. febr. 1. 10:42
Na szerintem ezért van vihar a biliben ,mert a mama is a menekülésre számított ...
14. c6973617d3 (válaszként erre: 13. - ApaLennék)
2013. febr. 1. 10:40
Bár több ilyen apuka lenne/a hozzáállásodat illetően/, mert valljuk be, az inkább jellemző, hogy megalkotják a bébit és az első adandó problémakor lelépnek.
2013. febr. 1. 10:37
Köszönöm a hozzászólást. A magam részéről / amennyiben erre mód lesz / kerülném a pereskedést stb...de nem akarom, hogy kizárjanak így vagy úgy abból, hogy a gyermekem mellett legyek, még ha külön élésben is. Sajnos a babavárás eddigi történetében / az addigi kapcsolatunkkal ellentétben / nem a megbeszélés a jellemző. :(
12. 973d9d6ecf (válaszként erre: 1. - ApaLennék)
2013. febr. 1. 10:35
Szerintem nagyon jól gondold meg mit lépsz..Beszélj egy ügyvéddel .Sokáig tartó cirkuszra számíthatsz ha a mama ilyen elutasító,mert akkor ez egy igen csak megtervezett akció volt.Csak egy valami nem lett betervezve mégpedig az te vagy és az érzelmeid..De mire ez az egész lezárul addigra nem csak te fogsz sérülni hanem egy gyermek is .
2013. febr. 1. 10:24

Szia!

Szerintem se mondj le a felügyeleti jogodról, főleg így ne. Elképzelhető, hogy DNS-tesztet kell csináltatnod, de erről úgyis a bíróságon lesz szó. Már ha perelsz. Én megpróbálnék megegyezni, aztán ha nem sikerült, perelnék. Anya csak egy van. De apa is! Ezt mintha sokan elfelejtenék...

10. c6973617d3 (válaszként erre: 1. - ApaLennék)
2013. febr. 1. 09:52

Te szegény :(

Úgy gondolom kihasználtak, és ezzel együtt kell élned. Ha másképp nem megy, akkor tényleg a bíróságon kell érvényt szerezni a jogaidnak. A "hölgytől" pedig nagyon nem fair, hogy belekényszerített valami olyanba, amibe te nem így akartál belemenni.

9. Zamila (válaszként erre: 1. - ApaLennék)
2013. febr. 1. 09:19
Most olvastam az adatlapodat,naplódat...nagyon úgy tűnik,hogy csak használt a nő téged,hogy elérje a célját,a teherbeesést.A gyermek a tiéd is,de sztem egy családként már nem fogtok élni:(
8. Zamila (válaszként erre: 7. - 728bc799e2)
2013. febr. 1. 09:16
Nem írtam olyat,hogy megfoszthatja a gyermekétől,olvasd újra amit írtam,aztán értsd is meg,utána írj ilyeneket.
7. 728bc799e2 (válaszként erre: 2. - Zamila)
2013. febr. 1. 09:13

nem is igazán értem ezt a bunkó hozzászólást... az egy dolog, hogy a nő nem akar egy kapcsolatban élni egy olyan pasival, akit már nem szeret, a gyerekétől nem foszthatja meg! hacsak nem ő az apa, de akkor ezt meg közölni kell!

Azt javaslom kedves fórumindító, hogy harcolj a gyerekedért, ha meg fenn áll a lehetőség, hogy nem a tiéd, azt mihamarabb ki kell deríteni! Ha tiéd, és szeretnéd, semmiféleképpen ne mondj le róla!

6. Zamila (válaszként erre: 3. - 39dbe380da)
2013. febr. 1. 09:09

Ott a pont.

Nem kell lemondani róla,lehet harcolni érte,sztem.

5. vikucka (válaszként erre: 1. - ApaLennék)
2013. febr. 1. 09:08
Lehet nem te vagy a gyermek apja, és a nőben dolgozik a lelkiismeret-furdalás. Én ezt az esetet is el tudom képzelni, de nem ismerlek titeket, igy okosat nem tudok mondani.
4. 39dbe380da (válaszként erre: 1. - ApaLennék)
2013. febr. 1. 09:07

Azért mert nem kér belőled. Ez ennyire egyszerű.

Ha fontos neked a gyermek, vannak jogaid.

3. 39dbe380da (válaszként erre: 2. - Zamila)
2013. febr. 1. 09:06
Fordítva, őt akarja lemondastni.
2013. febr. 1. 09:05
Mi jót vár magára nézve? Talán azt,hogy nem kell egy olyan kapcsolatban,egy olyan emberrel együtt élnie akivel nem akar.Ha lemond a felügyeleti jogáról,akkor tiéd lehet a teljes felügyelet,nevelheted a picit...vagy nem?
2013. febr. 1. 09:01

Azt sem tudom, mi játszódik le egy nőben, mikor teherbeesése hatására kilép egy olyan kapcsolatból amiben a férfi boldogan vállalta volna őt is, a babát is. /Bár a kilép az túlzás, mert az feltételez egy őszinte beszélgetést, kijelentést.../

De miért akar lemondatni a születendő gyermekem felügyeleti jogáról? Miért gondolja, hogy én ( aki családban szerettem volna várni és nevelni a kicsit, örömben, szeretetben, felelősséggel ) ebbe belemegyek? Mi jót vár ettől magára nézve, amit nem lehetne közösen megbeszélve intézni, dönteni a gyermek körül?

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook