Felduzzadt, kisímult íny-mi okozhatja? (tudásbázis)
7. xyzé87
2010. jún. 3. 11:57
Köszönöm a válaszokat!
Nem rég kezdtem el használni egy újfajta fogkrémet(valami különleges fehérítős),szerintem vissza állok a régire.
Azért a biztonság kedvéjért bevettem egy kevés c-vitamint:).
6. somaeszter
2010. jún. 3. 11:30
Lehet rossz fog "mögötte" (alatta), lehet C-vitamin hiány (...régen a scorbut kezdődött így), lehet sérülés (pl. fogkefétől) az ok...
Első esetben fogász a megoldás, második esetben 500-1000 mg C-vitamin/nap pár hétig, 3. esetben pedig fogkefe-csere és ecsetelés (pl. Glycosept, Septofort, stb... ezek recept nélkül kaphatók)
Ritkán lehet komolyabb gyulladás, más egész testre kiterjedő betegség részjelensége - de hangsúlyozom, ez ritka. :) Ha 1-2 héten belül nem javul, menj el orvoshoz!
Gyógyulj meg minél hamarabb! :)
Eszter
5. Szilvamama
2010. jún. 3. 11:27
Akkor nincs több tippem sajnos. Ha nem múlik menj el a fogorvoshoz, de addig is öblögess valamilyen szájvízzel, hátha jót tesz!
4. xyzé87 (válaszként erre: 2. - Szilvamama)
2010. jún. 3. 11:25
Több helyen is van.
3. xyzé87
Vasárnap óta több helyen is felduzzadt és "furcsán kisimult" az ínyem.Mitől lehet ez?Milyen gyógymódot javasoltok???
2. Szilvamama
Megsértetted valamivel és begyulladt?
1. xyzé87
2010. jún. 3. 11:24
Felduzzadt, kisímult íny-mi okozhatja?
További ajánlott fórumok:
- Mi okozhatja a vetélést? Mi ennek az oka? Erre keresem a választ..:(
- Mi okozhatja a miómát, cisztákat, mellrákot?
- Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet?
- Mi okozhatja? Erős fájdalom a derék jobb oldalán, ami sugárzik az alhasba is, és véres vizelet?
- 5 hós baba alvásproblémáját mi okozhatja?
- Mi okozhatja az egyenes haj hirtelen hullámosodását felnőttnél?