Fedezetszámítás...segítsetek lécci :((( (beszélgetés)
Nagyon szívesen!
Sok sikert a vizsgához!
Szerencsére már túl vagyok ezeken, de nagyjából emlékeztem, meg rákerestem aztán így már összeállt.
Örülök, ha tudtam segíteni.
Köszi, kerestem neten is, de olyan bonyolultnak tűntek...
Köszi mégegyszer! :)
Fedezeti pont, ahol az árbevétel fedezi az összes költséget. Összes költség: FC+VC=1000+1 500=2500eft árbevétel kell, hogy ne legyen veszteséges az üzlet legalább a költségek megtérüljenek.
Fedezeti mennyiség:
20hely*0,3= átalagosan 6 helyet adtak ki az évben
P=1971/6=328,5 e ft-ba került átlagosan egy hely
Fedezeti mennyiség, mennyi helyet kell kiadni az évben, hogy meglegyen az összes költséget fedező árbevétel?
Qfedezeti=TR/P=1971/328,5= 7,61 helyet kellene kiadni átlagosan az évben, hogy ne legyen veszteséges.
Ez százalékban:7,61/20 > 38,05%-os kihasználtság szükséges.
Remélem segítettem.
Egyébként ha beírod keresőbe hogy fedezeti pont számítás pl, szinte mindent megtudsz, jelentés és képlet is.
Ha van kérdés írj.
Szia
Fedezeti pont:
Az a kibocsátási (árbevételben) szint, amely mellett a projekt 0 szaldós, bevételei fedezik az összes költséget.
És/vagy
Értékesített mennyiségnek az a szintje, amely mellett az árbevétel fedezetet jelent az összes számviteli költségre.
folyt. kov
Lécci aki tud segítsen nekem:( Holnap záróvizsgázok, és van egy feladat amit nem értek, mert sose csináltunk ilyet...vki aki közgázt, kereskedelmet, számvitelt vagy vmi ilyesmi tanul hátha tud segíteni...ez az utolsó reményem:(
Szóval a feladat: Egy balatonfüredi 20 férőhelyes motel (amely egész évben nyitvatart) éves árbevétele 1.971e Ft volt. Az ehhez a bevételhez tartozó állandó költségek 1000e Ftot tettek ki, a változó költségek pedig 1.500e Ftot. A motel éves szinten 30%-ban használta ki a kapacitását. Számítsa ki a motel FEDEZETI PONTJÁT (vendégéjszakában és %-ban)
Köszi....:(
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- A barátomnak nagyon büdös a lába és a zoknija is. Mit csináljak, a zoknikkal, mibe áztassam? Segítsetek lécci
- Segítsetek, lécci! Nagyon örülnék ha valaki segítene kitalálni ez melyik lakk is lehet?
- Segítsetek lécci! Mi van akkor, ha a fiam kiszopogatta a filcből a tintát?
- Segítsetek, nyomtatásban lécci :)
- Keresek itt egy munkaügyi bírót, jogászt, vagy könyvelőt. Lécci privátban jeletkezne?