Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fasírt - ahány ház, annyi szokás fórum

Fasírt - ahány ház, annyi szokás (beszélgetős fórum)


1 2
42. Babi11 (válaszként erre: 18. - Mancikaxxx)
2022. jan. 18. 08:57

Szia! Szeretném megkérdezni hány fokon,meddig sütöd a

fasírozottat?

Egy hete vettem még csak krumlit és rántotthúst csináltam.

41. tumbo2 (válaszként erre: 40. - Globus)
2021. dec. 31. 11:07
az volt benne a legjobb,a jól lesült,ropogós.meg persze fog kérdése is,és hiába viszek pl.a húgomnak sajtos rudat,mi is jó ropogósan szeretjük,ő nem tudja elrágni.
40. globus (válaszként erre: 39. - Tumbo2)
2021. dec. 31. 10:29

Jó ötlet. Én deszkán hengerelem, pofozom rúd formára, tepsi méretéhez igazítva. Ha már megfelelőnek gondolom, csak átgurítom a tepsibe. Általában sikerülni szokott...

Bizonyára emlékszel rá, hogy régen a fasírtból, hurkából kisült egy nagyon ízletes, ropogósra pirult anyag, ezt hiányolom a maiakból.

39. tumbo2 (válaszként erre: 37. - Globus)
2021. dec. 31. 10:24
a rúdban sültet úgy csinálom,hogy a tepsibe teszem a kiolajozott fóliát,arra a húst.fött tojással,vagy anélkül.aztán a fóliával formázom,hogy ne legyen lapos.a tetejére szintén olajozott fólia megy,hogy ne ragadjon rá.
38. tumbo2 (válaszként erre: 35. - Forrest2010)
2021. dec. 31. 10:20
végül is talán a dagadó a legjobb,de itt csak combot árulnak.egy-két éve járt itt egy húsoskocsi,de érdeklődés hiányában megszűnt.
37. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 30. 22:28

En a Horváth Ilonás csapást követem: hagyma van, fokhagyma nincs. Kicsit elősütve kerülbele, 1-2 tojás is. Pogácsában összeáll jól nélküle is, de rúdban sütve megeshet, hogy kilapul.

Bors, só, őrölt kömény, áztatott kenyér/zsemle. Petrezselyem zöldje fantasztikus ízt ad.

Szerintem mindegyik változat finom.

Ki a fas írt? 😁

36. VendrinerPiroska (válaszként erre: 35. - Forrest2010)
2021. dec. 30. 22:01
Színhúsból tényleg nem érdemes fasírtot készíteni. Jó kemény lesz.
35. forrest2010 (válaszként erre: 32. - Vigyefene)
2021. dec. 30. 21:34
... 1 ideje már amikor darálthúst veszek direkt nézem h fasirtnak magasabb zsírtartalmú husit vegyek , jó ! amikor sütöm több a zsiradék is ami marad utána a tepsibe , de finomabb , nem olyan száraz a fasirt belőle :) régen , amikor még daráltam a húst legszívesebben dagadót vettem arra a célra , jó kis szaftos hús :) :) Anyósom is pótlásul dagadót + tarját vett ha több kolbászt szeretett volna készíteni :) :)
34. VendrinerPiroska (válaszként erre: 31. - 9b10f3d7ff)
2021. dec. 30. 17:31
Így szerintem felesleges is lenne bele a tojás. A krumpli biztosan összetartja.
33. vigyefene (válaszként erre: 32. - Vigyefene)
2021. dec. 30. 17:22
lengyek=lengyel
32. vigyefene (válaszként erre: 28. - Forrest2010)
2021. dec. 30. 17:21
Azt nem, de régen egy lengyek kolbász készítő fórumon igen. Pl. ami érdekes, hogy a tiszta hús sokkal jobban zsugorodik mint a kövér, mert sokkal több a víz benne.
31. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 30. 17:16
Darálthús, fokhagyma, kevés őröltpap. és kevés őrölt kömény, bors,só és nem kenyeret teszek bele, hanem törtburgonyát. Tojást nem szoktam beletenni, így is összeáll. Ue.-ből jó a töltöttfasírt is.
30. tumbo2 (válaszként erre: 27. - Sütikee)
2021. dec. 30. 17:05
az enyém is más,igaz kevesebb kenyeret teszek bele.
29. forrest2010 (válaszként erre: 28. - Forrest2010)
2021. dec. 30. 16:37
... stikába ...
28. forrest2010 (válaszként erre: 21. - Vigyefene)
2021. dec. 30. 16:37
Vife ! nem lehet ? h Te sikába 1 főzőoskolát is elvégeztél ?!!!! @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
27. Sütikee (válaszként erre: 25. - Forrest2010)
2021. dec. 30. 16:28
Én is így vagyok vele. Anyukám nagyon finoman csinálja, én is ugyanúgy, ahogy ő, de mégsem olyan. Se sütőben se pogácsában.
2021. dec. 30. 16:27
Köszönöm Nektek, nagyon jó változatokat olvasok!
25. forrest2010 (válaszként erre: 24. - Sütikee)
2021. dec. 30. 16:24
... annyifélét próbáltam már :( de sose lesz olyan ! amilyennek szerettem régen :( :(
24. Sütikee (válaszként erre: 22. - Forrest2010)
2021. dec. 30. 13:31
Azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen, hogy nem szeretem a saját fasírtomat ☺️
2021. dec. 30. 13:29
Tényleg ahány ház..:)
2021. dec. 30. 13:05
... ma /éjjel/ fasirtot sütöttem :) zsemle v kenyér helyett szárított pogácsa volt hozzá ledarálva , dinszteltem hozzá hagymát , só-bors-fokhagyma-majoranna volt benne és tojás helyett 1 jó marék reszelt sajt :) de tettem már bele néha mustárt is :) finom lett / pedig nem szeretem a saját fasirtomat :( /
2021. dec. 30. 12:52
Szebben sül ha a vöröshagyma megvan dinsztelve, mert ha nyersen van beletéve, akkor sülés közben gőzt enged.
20. ,zumba (válaszként erre: 15. - Tumbo2)
2021. dec. 30. 12:48
Ahol én lakom, azon a tájon így szoktuk készíteni.
2021. dec. 30. 11:44
Hússal együtt ledarálom a hagymát, fokhagymát, megy bele kifacsart áztatott kenyér, pirospaprika, só, vegeta, kömény, bors, tojás. Kicsi golyókat formázok, panírba forgatva olajban kisütöm.
18. mancikaxxx (válaszként erre: 11. - Tumbo2)
2021. dec. 30. 11:34
Hasonlóan készítem csak pirospaprika helyett kevés majorannát teszek bele, forró levegős fritőzbe sütöm.
17. tumbo2
2021. dec. 30. 11:06
olyan,mint a lecsó,ahány ház?
16. libikóka (válaszként erre: 14. - Sütikee)
2021. dec. 30. 11:05
Finom (persze ízlések),,és lényegében sült kolbász szerü,,tehát húsgolyó ,nem annyira fasírt.:)))
15. tumbo2 (válaszként erre: 12. - ,zumba)
2021. dec. 30. 11:01
ugyanúgy.valahol olvastam,hogy a vöröshagymát dinsztelni kell,a puffadás ellen.én ugyan nem puffadok,de azóta így csinálom.
14. Sütikee (válaszként erre: 8. - Libikóka)
2021. dec. 30. 10:43
Én is zsírban sütöm, csak zsírt használok mindenhez. Ezt a mustáros verziót kipróbálom. ☺️
2021. dec. 30. 10:22
Nálam: darált hús, tojás, kicsavart kenyér/zsemle, fokhagyma, só, bors és apróra vágott petrezselyem zöld. A múltkor kipróbáltam egy olyan verziót is, amiben van zsálya is - nagyon finom lett. Néha teszek bele egy kis fűszer paprikát, vörös hagymát viszont soha. Zsemlemorzsába forgatom, mert jobban benne maradnak az ízek.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook